آخرین اخبار

چرا کيارستمي حاضر به پذيرفتن پزشک جراحش نشد؟! اخبار پزشکي

چرا کيارستمي حاضر به پذيرفتن پزشک جراحش نشد؟!

  بزرگنمايي:

چه خبر - روايتي از رها شدن کيارستمي در بستر بيماري توسط پزشکان بي مسئوليت

روزنامه وقايع اتفاقيه نوشت: دکتر رضا پايدار از زماني که وزير بهداشت به طور مستقيم بر روند درماني عباس کيارستمي نظارت مي‌کرد، به عنوان مسئول تيم رسيدگي انتخاب شد. او اين روزها مرتب درباره مسير درمان و عدم رضايت وزير بهداشت براي خروج اين هنرمند بزرگ از ايران صحبت مي‌کند و گزارش مي‌دهد که مسير درماني درستي بعد از تشکيل تيم رسيدگي طي شد و اگر درمان به همين نحو پيش مي‌رفت، شايد حالا وضعيت به گونه ديگري بود. او بارها از نحوه درمان، ويزيت‌هاي مکرر خود و همکارانش و همين‌طور وزير بهداشت گفته و اينکه درمان اين بيمار تا منزل هم ادامه داشت و پزشکان تيم رسيدگي و حسن قاضي‌زاده‌هاشمي، وزير بهداشت، بارها او را در خانه هم ويزيت کردند و به طور کامل در جريان درمان او قرار داشتند. توصيه همه آنها اين بوده که کيارستمي درمان خود را در ايران ادامه دهد و به فرانسه نرود. به گفته مسئول تيم رسيدگي به کيارستمي، وزير بهداشت حتي به کيارستمي پيشنهاد مي‌دهد چنانچه مايل به درمان توسط پزشک خارجي است مقدمات سفر پزشک را به ايران فراهم کنند اما آن‌طور که پايدار مي‌گويد، کيارستمي بر اين سفر اصرار داشته و برخلاف توصيه آنها به پاريس سفر کرده است.


جمعه گذشته در تماسي که با دکتر پايدار داشتيم او ما و رسانه‌ها را متهم به جنجال‌سازي کرده و گفت از 12 فروردين که در جريان درمان قرار گرفته از هيچ کاري دريغ نکرده است و شکايت خانواده کيارستمي در حال پيگري در نظام پزشکي است. ما از او خواستيم درباره اتفاقاتي که قبل از ورود او به پرونده رخ داده، توضيح دهد که تلفن را قطع کرد و به پرسش ما پاسخي نداد.


صبح شنبه با تماسي که با يکي از بستگان کيارستمي داشتيم، تمامي اتفاقات را براي او تشريح و شرح ماوقع و گفت‌وگوي خود با دکتر پايدار را براي او تعريف کرديم. نازلي گرگاني همراه همسرش که فرزند خواهر اين کارگردان است، در زمان بستري شدن کيارستمي در بيمارستان همراه اعضاي خانواده‌ درکنار اين هنرمند بود. افرادي که براي ملاقات به بيمارستان مي‌رفتند، بيشتر مواقع او را در آنجا مي‌ديدند که با نگراني و البته با روي باز پذيراي ملاقات‌کنندگان بود و آنها را در جريان سير بيماري مي‌گذاشت. او در واکنش به رفتار دکتر پايدار در مقابل پرسش ما گفت: «عصبانيت مشکلي را حل نمي‌کند. اين کار نه ما را آرام مي‌کند و نه مردم را. به جاي اين کار فکري به حال سيستم درمان و پزشکي ايران کنند که بسيار معيوب است.»


او با تأکيد براينکه پزشکان اطلاع‌رساني درستي درباره بيماري اين کارگردان بزرگ سينما انجام نمي‌دهند، ابتلا به سرطان را به طور قطع رد مي‌کند چرا که گواه آن جواب پاتولوژي است که هرگونه سرطان دستگاه گوارش را نفي کرده است. به گفته گرگاني، کيارستمي با تشخيص پوليپ روده بزرگ بدون انجام آزمايش پاتولوژي راهي اتاق عمل و به تشخيص پزشک بخش اعظمي از روده بزرگ او خارج شد، درحالي‌که به گفته کارشناسان نيازي به عمل جراحي به اين وسعت نبوده و نتيجه آزمايشات پاتولوژي هم وقوع هرگونه سرطان را رد مي‌کند. بنابر نظارت پزشکاني که اين ماجرا را دنبال کردند اگر در همان ابتدا، آزمايشات پاتولوژي انجام مي‌شد، نيازي به عمل جراحي نبود و در صورت نتيجه مثبت آزمايشات بايد جراحي به اين وسعت انجام مي‌گرفت.


گرگاني به حال بيماراني که بنيه مالي محدودي دارند و به ناچار تحت چنين جراحي‌هايي قرار مي‌گيرند، افسوس مي‌خورد. چرا که آنها علاوه بر پرداخت هزينه‌هاي بالا، دچار عوارض چنين جراحي‌هايي هم مي‌شوند. خانواده کيارستمي مشکلي براي پرداخت هزينه‌ها نداشتند اما افرادي هستند که براي پرداخت هزينه‌ها فرش زير پاي خود را مي‌فروشند و در نهايت بدون اينکه بيمار آنها بهبود پيدا کرده باشد، عزادار مي‌شوند.


پس از جراحي با اينکه دکتر احمد مير اعلام مي‌کند، جراحي موفقيت‌آميز بوده، کيارستمي دچار عفونت و خونريزي مي‌شود. اما پزشک راهي تعطيلات نوروزي در سفري به خارج از کشور مي‌شود. اين درحالي است که پزشک معالج به خوبي در جريان روند درمان بوده و از حساس بودن معالجه خبر داشته اما ترجيح مي‌دهد به تفريح و سفر بپردازد. گرگاني مي‌گويد: «اگر آقاي دکتر در بيمارستان حضور داشتند، ممکن بود روند درمان طور ديگري طي شود. اما ايشان مسئوليت‌پذير نبودند و حالا حتي نمي‌توان گفت که پزشک حاذقي هم هستند، چرا که بدون انجام آزمايشات پاتولوژي بيمار خود را جراحي کردند. آقاي کيارستمي وقتي از اين موضوع با خبر شد خيلي عصباني و ناراحت شدند و حتي به ما اعتراض کردند که چرا اجازه چنين کاري به اين دکتر داده شد.»


به گفته اين عضو خانواده کيارستمي بعد از بروز عفونت، دکتر مير که شور و شوق سفر داشته بيمار را به دکتر پارسا که متخصص عفوني هستند، ارجاع مي‌دهد. دکتر مير مي‌گويد عمل من موفقيت‌آميز بوده و دکتر پارسا هم در پاسخ به او مي‌گويد اين بيمار با تشخيص عفونت بستري نشدند که من او را تحت‌نظر بگيرم. هر دو پزشک به دليل تعطيلات نوروزي بيمار را رها کرده و به سفر مي‌روند. گرگاني اين پرسش را مطرح مي‌کند که در چنين مواردي چه کسي بايد پاسخگوي بيماران و همراهان آنها باشد؟ آيا پزشکان حاذق و متخصص يک بيمارستان بايد دسته‌‌جمعي به مسافرت بروند. اگر مشکلي براي بيمار به وجود بيايد چه کسي بايد به فکر درمان او باشد؟


در اين شرايط که کيارستمي کاهش شديد وزن و عفونت شديد پيدا مي‌کند، پزشکي که سابقه کمتري از پزشکان قبلي دارد، کنترل اوضاع را برعهده مي‌گيرد که گرگاني مي‌گويد او تنها کسي بود که در موقعيت‌هاي اضطراري و اورژانسي پيگير وضعيت اين بيمار بوده است. با همه رنج و دردي که اين خانواده به آن مبتلا هستند، گرگاني تأکيد مي‌کند که پزشکان متخصص حاذق و مسئولي هم هستند که احساس مسئوليت دارند و تعداد آنها هم کم نيست اما درس‌خواندن و پزشک‌شدن به اين معني نيست که اين افراد به ديگران برتري دارند و بايد وضعيت بيمار را به او و خانواده‌اش اطلاع‌ دهند و آنها را از روند درمان مطلع کنند. اين عضو خانواده داغدار کيارستمي مي‌گويد: «پزشکان ولي‌نعمت ما نيستند. شغل آنها خدمت‌رساني به بيماران است و براي همين درس‌ خوانده‌اند. وقتي دکتر مير براي عيادت به منزل آقاي کيارستمي آمدند، ايشان او را نپذيرفتند و به او پيغام رساندند که در شأن من و شما نيست که ديگر با هم روبه‌رو شويم. دکتر مير هم در پيغام تلگرامي عجيبي عنوان مي‌‌کند که من نمي‌توانم رازهاي بيمارم را فاش کنم. در حالي‌که رازي باقي نمانده بود. آقاي کيارستمي از همه چيز باخبر بودند. 17 اسفند که به بيمارستان رفتند به ما گفتند اطلاع‌رساني نکنيد چون قرار بود بعد از جراحي، سه روز در بخش باشند و بعد هم به خانه بيايند. ايشان نمي‌خواستند، مردم از جراحي باخبر شده و مقابل بيمارستان جمع شوند. مي‌خواستند وقتي به خانه آمدند دراين‌باره خبررساني شود.»


در نبود پزشکان متخصص، ميزان عفونت به ‌اندازه‌اي مي‌رسد که حتي عفونت و چرک از بخيه‌ها هم به بيرون نشت پيدا مي‌کند و گرگاني تأکيد مي‌کند اگر اقدامات بعدي ناشي از رسانه‌اي شدن روند درمان انجام نمي‌گرفت، کيارستمي در همان تعطيلات نوروز از دست مي‌رفت. او تأکيد مي‌کند: «آقاي جنتي درست مي‌گويند که اگر ما نبوديم، کيارستمي از بين مي‌رفت. اگر آقاي وزير بهداشت نيامده بودند، معلوم نبود چه اتفاقي براي آقاي کيارستمي مي‌افتاد. آقاي هاشمي چرا از اين حرف وزير ارشاد ناراحت مي‌شوند؟ آقاي جنتي دقيقا حرف ما را زدند.»


عضو خانواده کيارستمي از اينکه قبل از تعطيلات نوروز اطلاع‌رساني نکرده و وزير را در جريان قرار ندادند، ابراز تاسف مي‌کند. به گفته او، پزشکان متخصص در پاسخ به اعتراض اين خانواده درباره اينکه چرا با وجود وخامت حال بيمار به سفر رفتند، مي‌گويند پزشکي کار سخت و طاقت‌فرسايي است و نبايد توقع داشت که ما پزشکان به تعطيلات نرويم. در حالي‌که يک پزشک نبايد مانند يک تاجر کرکره‌ تجارتخانه را پايين بکشد و بدون توجه به بيمارانش آنها را به پرسنل بيمارستان واگذار کند.
دکتر مير در پاسخ به اعتراض به اين خانواده گفته در سفر تنها در اتاق هتل به اينترنت دسترسي داشت و از آنجا با خواندن خبرها ناراحت و غمگين مي‌شده است با اين حال او 15روز تمام در سفر بوده و حتي با خواندن خبرها هم تمايلي به بازگشت نداشته است.


گرگاني با اعتراض شديد به اين پزشک معتقد است او علاوه بر سهل‌انگاري به ناحق حرف مي‌زند: «دکتر مير هم اشتباهاتش را مخفي مي‌کند و به گردن نمي‌گيرد، هم راست نمي‌گويد. چون آزمايشات پاتولوژي مشخص مي‌کند که آقاي کيارستمي اصلا سرطان نداشتند. پزشکي که به اين راحتي دروغ مي‌گويد، چطور قسم پزشکي خورده است؟ ايشان فيلمي را منتشر کردند که بتوانند خودشان را بي‌تقصير نشان دهند. اين فيلم آقاي کيارستمي را به حدي ناراحت کرده که به ما معترض شدند چرا اجازه ادامه درمان به اين دکتر داده‌ايم.»


عضو اين خانواده داغديده براين اعتقاد است که پرونده پزشکي کيارستمي به پرونده پزشکي مردم ايران گره خورده است. مرگ اين هنرمند نمونه‌اي از بي‌توجهي پزشکان به بيماراني است که خانواده‌شان عزادار شدند.


پرونده پزشکي کارگردان شاخص و از دست‌رفته سينماي ايران بنا به شکايت خانواده‌اش در حال پيگيري است. سازمان نظام پزشکي خارج از نوبت در حال بررسي اين پرونده است. خانواده اين هنرمند بزرگ به شدت به دنبال پيگيري اين پرونده هستند تا شايد راه براي اشتباهات اين‌چنيني بسته شود. از کيارستمي که گذشت. ما او را به راحتي از دست داديم. هزاران هزار بيمار مانند کيارستمي روي تخت بيمارستان‌ها خوابيدند. صداي آنها به گوش چه کسي مي‌رسد؟ اميد که اين پرونده هم مانند بسياري از پرونده‌هاي قضائي و پزشکي مشمول مرور زمان نشود.






منبع:salamatnews.com




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

يک دليل ديگر براي اين که غذاي مانده نخوريد

زمان انجام حجامت و فوايد حجامت

براي حفظ سلامت در سفر چه کنيم؟ قبل از مسافرت بخوانيد

کمبود اين ويتامين=عصبانيت و پرخاشگري

آب چاق مي کند يا لاغر؟

اسپري بيني ضد افسردگي توليد شد

استفاده از ذرت دام در چيپس و پفک چه خطري دارد؟

اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري

علت ايجاد طعم تلخ در دهان چيست؟

کمبود ويتامين D و بيماري آسم چه ارتباطي با هم دارند؟

قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟

آيا صداي يک ترقه مي تواند باعث کاهش شنوايي شود ؟

سه خوراکي موثر در کاهش قندخون

عوارض عمل بيني و بوتاکس را بدانيد و بعد تصميم بگيريد

آيا باکتري هاي کاهو خطرناک هستند؟ روش صحيح شستن کاهو

کاهش فشار خون با ورزش

ارتباط عود مجدد ام اس با آلرژي غذايي

چه آزمايش هايي را ناشتا مي گيرند؟

باورهاي غلط راجع به سرماخوردگي:ليمو شيرين،شلغم،سوپ بخوريد و ...

نکته بهداشتي روز: تورم گره‌هاي لنفاوي

دو خوراکي مفيد جهت اسهال کودکان

اگر عصرها حمام مي رويد حتما اين مطلب را بخوانيد

موثرترين واکسن آنفلوانزا کدام است؟

ابداع روشي براي پيشگيري از عفونت زخم با پروبيوتيک ها

ويروس هپاتيت A تا چند وقت زنده مي ماند؟ + راههاي انتقال هپاتيت A

کبد چرب نوعي هپاتيت غيرويروسي + وضعيت هپاتيت در ايران

قابليت سرطان کشي در بدن انسان

اگر فشار خون داريد در هواي سرد خيلي بيشتر مراقب باشيد

چرا کامران تفتي دچار حمله قلبي شد؟ در زمان حمله قلبي چه بايد کرد؟

چرا برخي مبتلايان به ديابت نابينا مي شوند؟

بوسيدن راه انتقال خطرناک ترين ويروس ها، لطفا بچه ها را نبوسيد!

تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه با نانو حسگرهاي جديد

دردي که با مسکن درمان نمي شود، چه زماني خطرناک است؟

ميزان ابتلا به ايدز افزايش يافته يا کاهش؟

آيا تبليغ درمان قطعي ديابت در ماهواره واقعيت دارد؟

توصيه هاي وزارت بهداشت به کساني که حيوان خانگي دارند

آيا کم کاري تيروئيد و پرکاري تيروئيد با سرطان ارتباطي دارند؟

اگر مي خواهيد چشم هايتان را ليزيک کنيد، حتما اين مطلب را بخوانيد

اگر مبتلا به کم خوني هستيد، بيشتر مراقب آلودگي هوا باشيد!

خطر مرگ در کمين افرادي که زياد مي خوابند

آيا دخترزا بودن يا پسرزا بودن بعضي خانم ها واقعيت دارد؟

راههاي پيشگيري ازمبتلا شدن به کمردرد

ورزش علائم يائسگي را کاهش مي دهد

پيش بيني بيماري هاي قلبي از کودکي امکان پذير شد

مهار سلول هاي سرطاني با قرص زعفران

درمان شنوايي با يک راهکار جديد

شراب دست ساز چگونه باعث مرگ و نابينايي مي شود؟

کشف روشي جديد براي کاهش قند خون با مواد خوراکي

افزايش طول عمر با 5 عادت ساده

توصيه هاي وزارت بهداشت به دانش آموزان در سال تحصيلي جديد