آخرین اخبار

امکان پيش بيني بيماري قلبي تا 10 سال اخبار پزشکي

امکان پيش بيني بيماري قلبي تا 10 سال

  بزرگنمايي:

چه خبر - بيماري قلبي در ايران

29 سپتامبر(7مهر)، به عنوان روز جهاني قلب نامگذاري شده است. هدف از اين روز ارتقاي سلامت قلب و تشکيل کمپين‌هايي براي اطلاع رساني از اين بيماري و راه‌هاي پيشگيري و کنترل آن است. شعار بين‌المللي روز جهاني قلب نيز "My heart, Your heart"، "قلب من، قلب تو" انتخاب شده است.

هم‌پيمان براي سلامت قلب

در ايران نيز شعاري تحت عنوان "هم‌پيمان براي سلامت قلب" براي اين روز نام‌گذاري شده است. هدف از اين شعار هم‌پيمان شدن براي سلامت قلب‌هايمان است. در اين پيمان قول مي‌دهيم مراقب تغذيه و فعاليت بدني خود باشيم، قول مي‌دهيم سيگار نکشيم و الکل ننوشيم. اين يک قول ساده براي قلب من و قلب تو است تا به قلب خود و سلامتش متعهد باشيم.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، سالانه 17.5 ميليون نفر در دنيا در اثر بيماري‌هاي قلبي – عروقي جان خود را از دست مي‌دهند. پيش‌بيني مي‌شود تا سال 2030 اين آمار به 23ميليون نفر برسد. تقريبا در تمامي کشورها اولين عامل مرگ‌ومير، بيماري‌هاي قلبي است.

سکته‌هاي قلبي، اولين عامل مرگ در ايران

اولين و مهم‌ترين عامل مرگ‌ومير در ايران ناشي ازسکته‌هاي قلبي است که حدودا 44 درصد مرگ‌ومير در کشور را شامل مي‌شود. در رده دوم عامل مرگ‌ و مير نيز سکته‌هاي مغزي قرار مي‌گيرند.
افزايش بيماري‌هاي قلبي علل زيادي دارد. بيماري‌هاي قلبي ممکن است ژنتيکي باشند و به طور مادرزادي از همان بدو تولد در فرد بروز کنند. اما موثرترين و عمده‌ترين علل در بروز بيماري‌ها و سکته‌هاي قلبي، عومل محيطي و شيوه زندگي فرد در جوامع مختلف است.

چهار عامل اصلي بروز بيماري‌هاي غيرواگير

بيماري‌هاي قلبي – عروقي، سرطان، ديابت و بيماري‌هاي مزمن تنفسي از عمده‌ترين بيماري‌هاي غيرواگير هستند که در راس آن‌ها بيماري‌هاي قلبي – عروقي است. چهارعامل رفتاري مشترک تغذيه ناسالم، فعاليت بدني اندک، مصرف الکل و استعمال دخانيات در بروز بيماري‌هاي غيرواگير نقش دارند. اگر اصلاحي در اين چهار رفتار صورت گيرد از مجموعه بيماري‌هاي مذکور کاسته مي‌شود.
تغذيه ناسالم يکي از دلايل بروز بيماري‌هاي قلبي است که در بعضي جوامع به صورت سوءتغذيه و در بعضي ديگر با افزايش ميزان مصرف مواد غذايي آن هم با روش‌هاي غيربهداشتي، بروز مي‌کند. براي داشتن يک تغذيه سالم، رژيم غذايي مناسب برا يفرد توصيه مي‌شود؛ براي مثال، مصرف روزانه کمتر از پنج گرم نمک، مصرف روزانه حداقل پنج سهم ميوه و سبزي ( حدود 400 گرم)، پرهيز از مصرف شيريني و چربي زياد.
صنعتي شدن جوامع و افزايش ظهور فضاي مجازي بين مردم، موجب کم تحرکي آن‌ها شده است. توصيه براي پيشگيري از وقوع بيماري‌هاي قلبي، تحرک و فعاليت بدني کافي است. هر فرد بايد 150 دقيقه در سه تا پنج نوبت منظم در طول هفته ورزش‌هاي هوازي (پياده‌روي، شنا، فوتبال، واليبال و ...) انجام دهد.
از طرفي هم احتمال بروز حملات قلبي در افراد سيگاري 2 تا 3 برابر بيشتر از غير سيگاري‌ها است. در سيگاري‌ها سکته قلبي عامل کشنده‌تري نسبت به غير سيگاري‌هاست که احتمالا به علت اثرات دخانيات به عنوان سم براي عضلات قلب است. خطرات حمله قلبي در زنان سيگاري بالاي 40 سال که قرص‌هاي ضدبارداري مصرف مي‌کنند نيز بالاتر است.
درباره مصرف الکل و دخانيات نيز تاکيد بر اين است که به طور قطع از مصرف آن‌ها خودداري شود و در برابر دود دست دوم هم قرار نگيريم. خطر حمله قلبي طي يک سال بعد از ترک سيگار نصف مي‌شود، اين خطر پس از پنج سال برابر با افراد غير سيگاري خواهد شد. ترک سيگار بعد از يک حمله قلبي مي‌تواند شانس حمله بعدي را نصف کند.
دکتر عليرضا مهدوي - معاون دفتر مديريت بيماري‌هاي غيرواگير وزارت بهداشت ، درباره برنامه‌هاي پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي و هدف آن مي‌گويد: ممکن است تعداد مرگ و سکته‌هاي ناشي از بيماري‌هاي قلبي، افزايش يابد، بر همين اساس برنامه‌هايي براي پيشگيري از بروز بيماري‌هاي قلبي وجود دارد. هدف از اين برنامه‌ها، کنترل سکته‌ها و مرگ‌وميرهاي زودرس (سنين 30 تا 70 سالگي) ناشي از بيماري‌هاي قلبي و تعويق انداختن آن به سنين بعد از 70 سالگي است.

اجراي طرح خطر سنجي قلبي - عروقي در خانه‌هاي بهداشت
قلب,بيماري قلبي

وي درباره برنامه‌هاي وزارت بهداشت در رابطه با پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي قلبي توضيح مي‌دهد و مي‌گويد: از يکي دو سال گذشته، وزارت بهداشت برنامه‌هايي را براي پيشگيري و کنترل بيماري‌هاي قلبي – عروقي، ديابت، فشارخون و... طراحي کرده است. اين برنامه با نام طرح خطرسنجي قلبي – عروقي(تعيين احتمال وقوع يک حادثه کشنده يا غير کشنده براي 10 سال آينده) در مراکز و خانه‌هاي بهداشت در سطح يک ارايه خدمات، در حال اجراست.

چند درصد ممکن است تا 10 سال آينده بيماري قلبي بگيريد؟

خطر وقوع يک حادثه کشنده يا غيرکشنده قلبي را با توجه به سن فرد، با اندازه‌گيري فشارخون، کلسترول، قند خون در افراد محاسبه مي‌کنيم. عمده گروهي که در معرض خطر بيماري‌هاي قلبي هستند در سنين 40 تا 75 سالگي قرار دارند، ما افراد را از 30 سالگي به بالا بررسي مي‌کنيم و آن‌ها را مطلع مي‌کنيم چند درصد ممکن است در يک دهه آينده دچار حملات قلبي شوند.

روند کاهشي سن ابتلا به بيماري‌هاي قلبي

سن ابتلا به بيماري‌هاي قلبي روند کاهشي را طي مي‌کند و دليل اين روند کاهشي، افزايش وزن، کم‌تحرکي و افزايش مصرف دخانيات و الکل است. توصيه ما به همه افراد اين است که تغذيه مناسب و سالم، تحرک کافي داشته باشند و از استعمال دخانيات و مصرف الکل خودداري کنند. در افرادي که احتمال بروز بيماري قلبي وجود دارد، بر اساس ميزان خطر بررسي شده، دارو درماني شروع مي‌ شود.
در افرداي که خطر بالاي 30 درصد دارند، کنترل فشار خون، قند خون(در صورت داشتن ديابت) را شروع کرده و به اين افراد داروهاي کاهنده چربي خون (استاتين) تجويز مي‌کنيم. اين نوع داروها را به ديابتي‌هاي بالاي 40 سال که چربي خون نرمالي دارند نيز تجويز مي‌شود. اين داروها از رسوب چربي در رگ‌هاي قلب جلوگيري مي‌کند.

توليد داخلي اغلب داروهاي قلبي

رييس اداره قلب و عروق وزارت بهداشت درباره توليد داروهاي قلبي در کشور نيز مي‌گويد: اغلب داروهاي قلبي – عروقي رايج در کشور، توليد داخل است. در عين حال ممکن است يک سري داروهاي تخصصي که در شرايط خاص مصرف مي‌شود، وارداتي باشد.

بيشتر بدانيد : کدام قلب درد واقعا درد قلبي است؟!

بيشتر بدانيد : . 10 عادت مضر براي قلب


منبع : isna.ir



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

يک دليل ديگر براي اين که غذاي مانده نخوريد

زمان انجام حجامت و فوايد حجامت

براي حفظ سلامت در سفر چه کنيم؟ قبل از مسافرت بخوانيد

کمبود اين ويتامين=عصبانيت و پرخاشگري

آب چاق مي کند يا لاغر؟

اسپري بيني ضد افسردگي توليد شد

استفاده از ذرت دام در چيپس و پفک چه خطري دارد؟

اقدامات لازم در زمان سوختگي چهارشنبه سوري

علت ايجاد طعم تلخ در دهان چيست؟

کمبود ويتامين D و بيماري آسم چه ارتباطي با هم دارند؟

قرص آهن چاق مي کند؟قرص آهن معادل چقدر خوراکي است؟

آيا صداي يک ترقه مي تواند باعث کاهش شنوايي شود ؟

سه خوراکي موثر در کاهش قندخون

عوارض عمل بيني و بوتاکس را بدانيد و بعد تصميم بگيريد

آيا باکتري هاي کاهو خطرناک هستند؟ روش صحيح شستن کاهو

کاهش فشار خون با ورزش

ارتباط عود مجدد ام اس با آلرژي غذايي

چه آزمايش هايي را ناشتا مي گيرند؟

باورهاي غلط راجع به سرماخوردگي:ليمو شيرين،شلغم،سوپ بخوريد و ...

نکته بهداشتي روز: تورم گره‌هاي لنفاوي

دو خوراکي مفيد جهت اسهال کودکان

اگر عصرها حمام مي رويد حتما اين مطلب را بخوانيد

موثرترين واکسن آنفلوانزا کدام است؟

ابداع روشي براي پيشگيري از عفونت زخم با پروبيوتيک ها

ويروس هپاتيت A تا چند وقت زنده مي ماند؟ + راههاي انتقال هپاتيت A

کبد چرب نوعي هپاتيت غيرويروسي + وضعيت هپاتيت در ايران

قابليت سرطان کشي در بدن انسان

اگر فشار خون داريد در هواي سرد خيلي بيشتر مراقب باشيد

چرا کامران تفتي دچار حمله قلبي شد؟ در زمان حمله قلبي چه بايد کرد؟

چرا برخي مبتلايان به ديابت نابينا مي شوند؟

بوسيدن راه انتقال خطرناک ترين ويروس ها، لطفا بچه ها را نبوسيد!

تشخيص زردي نوزاد در 10 دقيقه با نانو حسگرهاي جديد

دردي که با مسکن درمان نمي شود، چه زماني خطرناک است؟

ميزان ابتلا به ايدز افزايش يافته يا کاهش؟

آيا تبليغ درمان قطعي ديابت در ماهواره واقعيت دارد؟

توصيه هاي وزارت بهداشت به کساني که حيوان خانگي دارند

آيا کم کاري تيروئيد و پرکاري تيروئيد با سرطان ارتباطي دارند؟

اگر مي خواهيد چشم هايتان را ليزيک کنيد، حتما اين مطلب را بخوانيد

اگر مبتلا به کم خوني هستيد، بيشتر مراقب آلودگي هوا باشيد!

خطر مرگ در کمين افرادي که زياد مي خوابند

آيا دخترزا بودن يا پسرزا بودن بعضي خانم ها واقعيت دارد؟

راههاي پيشگيري ازمبتلا شدن به کمردرد

ورزش علائم يائسگي را کاهش مي دهد

پيش بيني بيماري هاي قلبي از کودکي امکان پذير شد

مهار سلول هاي سرطاني با قرص زعفران

درمان شنوايي با يک راهکار جديد

شراب دست ساز چگونه باعث مرگ و نابينايي مي شود؟

کشف روشي جديد براي کاهش قند خون با مواد خوراکي

افزايش طول عمر با 5 عادت ساده

توصيه هاي وزارت بهداشت به دانش آموزان در سال تحصيلي جديد