روش جالب کاهش وزن 90 دقيقه اي!
چه خبر ... ؟
بزرگنمايي:
چه خبر - کاهش وزن با تغيير ساعت غذا خوردن
تماشاي آنچه که ميخوريد، بخش مهمي از اکثر رژيمهاي غذايي است، اما آيا زمان صرف غذا نيز يک عامل موثر است؟ محققان يک مطالعه جديد دريافتند که تنظيم وقت خوردن وعدههاي صبحانه و شام ميتواند باعث کاهش وزن شود.
صبحانه وعده مورد علاقه بسياري از مردم است. يک مطالعه جديد نشان ميدهد که تاخير 90 دقيقهاي در صرف صبحانه و 90 دقيقه زودتر خوردن شام ميتواند باعث کاهش وزن شود.
چه وقت، نه فقط چه؟
با توجه به برنامههاي رژيم غذايي بسياري که براي هر کس تجويز ميشود، افراد امروزه ميتوانند انتخاب کنند که از کدام يک براي کاهش وزن مطلوب استفاده کنند. با اين حال، اکثر رژيمها بر روي آنچه که فرد در طول روز ميخورد يا نميخورد و يا بر روي انواع مواد غذايي که شخص بايد براي مصرف آنها تلاش کند، تمرکز ميکند.
به گفته محققان يک مطالعه جديد، زماني از روز که يک فرد غذا ميخورد، ممکن است همان قدر اهميت داشته باشد که نوع غذاي فرد در هنگام کاهش وزن مهم است.
شرکت کنندگان در يک مطالعه که توسط محققان دانشگاه "ساري"(Surrey) طي 10 هفته انجام شد، به دو گروه تقسيم شدند. گروه کنترل به شکل معمولي غذا ميخوردند، در حالي که از گروه ديگر خواسته شد صرف صبحانه را به مدت 90 دقيقه به تاخير بياندازند و همچنين 90 دقيقه زودتر شام بخورند. به اين گروه، گروه "تغذيه زمان محدود"(TRF) گفته ميشود.
شرکت کنندگان موظف بودند نمونه خون بدهند و يک گزارش رژيم غذايي را قبل و در طول 10 هفته تکميل کنند و پس از مطالعه به يک پرسشنامه پاسخ دهند.
در پايان دوره مطالعه، محققان دريافتند که چربي بدن افراد گروه TRF در مقايسه با گروه کنترل، به طور متوسط دو برابر بيشتر کاهش يافته است.
جالب توجه است محققان متوجه شدند 57 درصد شرکت کنندگان گروه TRF به دليل مصرف غذاي کمتر، کاهش اشتها، فرصت کم براي غذا خوردن و کاهش مصرف ميانوعده و تنقلات مخصوصا در طول شب، نسبت به گروه کنترل، غذاي کمتري مصرف ميکردند.
مشخص نيست اين راهکار دقيقا به چه علت ميزان سوختن چربي بدن را افزايش ميدهد، اما احتمالا کاهش مصرف ميانوعدهها باعث کاهش چربي بدن شده است.
يکي ديگر از احتمالات ميتواند اين باشد که زماني از روز که اين غذاها مصرف ميشده است، زماني بوده که بدن با نرخ متابوليک سريعتري غذاها را ميسوزاند.
آيا اين رژيم غذايي براي زندگي روزمره قابل اجرا است؟ جالب توجه است که با اين که 57 درصد از شرکت کنندگان در گروه TRF با کاهش چربي مواجه شدند، اما گفتند که نميتوانند از برنامه TRF فراتر از اين دوره 10 هفتهاي پيروي کنند؛ زيرا اين امر با زندگي خانوادگي و اجتماعي آنها ناسازگار است. در حالي که 43 درصد ديگر گفتند که اگر زمان تاخير و تعجيل کمي انعطافپذيرتر باشد، ميتوانند از آن پيروي کنند.
دکتر "جاناتان جانستون" از دانشگاه ساري، نويسنده اصلي اين مطالعه ميگويد: اگرچه اين مطالعه کوچک است اما به ما امکان ميدهد بينشهاي ارزشمندي در مورد اينکه تغييرات جزئي در زمان صرف غذا ممکن است براي بدن ما مفيد باشد، به ما ميدهد. با اين حال، همانطور که در اين شرکت کنندگان ديديم، رژيمهاي شبيه به روزه، دشوار است و قطعا هميشه با زندگي خانوادگي و اجتماعي سازگار نيست. بنابراين ما بايد اطمينان حاصل کنيم که رژيم غذايي انعطافپذير و قابل اجرا در اکثر مقاطع زندگي روزمره باشد.
اين مطالعه در مجله Nutritional Science منتشر شده است.
منبع: isna.ir
-
يکشنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۷:۲۴:۱۸ AM
-
۳۶۶ بازدید
-
-
چه خبر