بزرگنمايي:
چه خبر - خاصيت گريپ فروت چيست؟
گريپفروت، يکي از ميوههاي استوايي است که ميزان زيادي از مواد مغذي، آنتياکسيدانها و فيبر را به بدن ميرساند. همين ويژگي، گريپفروت را به يکي از سالمترين و بهترين ميوههاي قابل مصرف تبديل ميکند. مطالعات علمي در سالهاي اخير نشان دادهاند که گريپفروت ميتواند فوايد متعددي داشته باشد، از جمله کمک به کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي. در ادامه با فوايد تاييد شده گريپفروت در مطالعات علمي آشنا ميشويم.
خاصيت گريپفروت : مفيد براي سيستم ايمني بدن
مصرف گريپفروت بهطور منظم ميتواند سيستم ايمني بدن را تقويت کند. بخشي از اين اثرگذاري به ميزان زياد ويتامين C موجود در گريپفروت برميگردد که خاصيت آنتياکسيداني دارد و از سلولهاي بدن در مقابل باکتريها و ويروسهاي مضر محافظت ميکند. بهعلاوه، همين ويتامين C به ما کمک ميکند تا مراحل بهبودي پس از ابتلا به سرماخوردگيهاي معمولي را سريعتر سپري کنيم.
بسياري از ديگر ويتامينها و مواد معدني موجود در گريپفروت براي سيستم ايمني مفيد هستند. ويتامين A، يکي از همين موارد است که از بدن در مقابل التهاب و چندين نوع از بيماريهاي عفوني محافظت ميکند.
گريپفروت، مقادير کمي هم از ويتامينهاي B، زينک، مس و آهن را به بدن ميرساند که در کنار هم براي تقويت عملکرد سيستم ايمني مفيد هستند. بهعلاوه، همين عناصر به حفظ سلامت پوست هم کمک ميکنند.
خاصيت گريپفروت : کنترل اشتها
گريپفروت حاوي مقادير مناسبي از فيبر غذايي است. درواقع، هر نيمه از يک گريپفروت متوسط تقريبا 2 گرم فيبر دارد. مطالعات علمي نشان دادهاند که رژيم غذايي سرشار از ميوههاي فيبردار به ايجاد احساس سيري در انسانها کمک ميرساند. دليلش اين است که فيبر، سرعت تخليهسازي معده را پايين ميآورد و زمان هضم مواد غذايي را بيشتر ميکند.
بنابراين، دريافت مقادير مناسبي از فيبر غذايي بهواسطه مصرف گريپفروت به کنترل اشتهاي ما کمک ميکند و درنتيجه باعث ميشود که کالري کمتري در کل روز به بدنمان برسانيم.
خاصيت گريپفروت براي لاغري
محققان ميگويند که گريپفروت، يکي از بهترين ميوههاي براي لاغري است. درواقع، ويژگيهاي مختلفي در گريپفروت وجود دارند که اين ميوه را به لاغري و کاهش وزن مرتبط ميسازند، ولي بخش اصلي اين اثرگذاري به ميزان فيبر موجود در گريپفروت برميگردد که احساس سيري را افزايش ميدهد و دريافت کالريها را پايين ميآورد.
اين نکته را هم بايد در نظر داشت که گريپفروت داراي کالري کمي است،اما ميزان زيادي آب دارد و درنتيجه به لاغري کمک ميکند. بعضي از مطالعات نشان دادهاند که مصرف نصف يک گريپفروت تازه قبل از وعدههاي غذايي اصلي، ميزان لاغري را بهطور قابل توجهي افزايش ميدهد.
خاصيت گريپفروت : پيشگيري از مقاومت به انسولين و ابتلا به بيماري ديابت
مصرف گريپفروت بهطور منظم ميتواند از شکلگيري مقاومت به انسولين در بدن جلوگيري کند و در نتيجه مانع از ابتلا به بيماري ديابت شود. درواقع، خوردن گريپفروت با کنترل سطح انسولين همراه است و درنتيجه اين ظرفيت را دارد که شانس ابتلا به مقاومت به انسولين را کاهش بدهد. محققان ميگويند که خوردن تمامي گريپفروت بهطور کامل، اساسا با کنترل قند خون با کيفيت بيشتر و کاهش خطر ابتلا به بيماري ديابت نوع 2 همراه ميشود.
خاصيت گريپفروت : بهبود سلامت قلب
مصرف گريپفروت بهطور منظم، عوامل خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي مانند فشار خون بالا و کلسترول خون بالا را کنترل ميکند و در نتيجه سلامت قلب را ارتقا ميدهد. اين اثرگذاري به مواد مغذي موجود در گريپفروت برميگردد که عملکرد قلب را در وضعيت مطلوب نگه ميدارند.
بهعلاوه، گريپفروت حاوي مقدار زيادي پتاسيم است که از جنبههاي مختلفي براي سلامت قلب اهميت دارد. بهگفته محققان، دريافت پتاسيم به مقدار کافي با کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا مرتبط است. همچنين خطر مرگ در اثر بيماريهاي قلبي بهواسطه دريافت منظم پتاسيم مورد نياز بدن کاهش مييابد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آيا گريپ فروت با داروهاي سرماخوردگي تداخل دارد؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : گريپ فروت چگونه شما را لاغر مي کند؟
منبع : yjc.ir