آخرین اخبار

خواص گوشت بوقلمون + هر کس چه مقدار گوشت بوقلمون بخورد؟ تغذيه

خواص گوشت بوقلمون + هر کس چه مقدار گوشت بوقلمون بخورد؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - خواص گوشت بوقلمون چيست؟

گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبيعي چربي کمي دارد که معادل 1 گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است، لذا کساني که داراي رژيم غذايي کم‏ چربي هستند و افراد مسن، مي ‏توانند از آن استفاده کنند. همچنين به دليل چربي کمتر بهتر از گوشت قرمز مي باشد. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيد فوليک مورد نياز روزانه را تامين مي کند. همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامين‏هاي B1 ، B3 ، B6 و B12 و اسيد آمينه تريپتوفان است.
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش مي ‏‏دهد، آرامش و سرحالي ايجاد مي‏کند، از سرطان جلوگيري مي‏کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش مي‏دهد، سيستم ايمني را تقويت مي‏کند. گوشت سفيد و بدون پوست آن، يک ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کم چرب بخورند، مي‏توانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند.
حال هر يک از اثرات مفيد گوشت بوقلمون بر سلامتي بدن را به طور جداگانه برايتان توضيح مي دهيم.

گوشت بوقلمون و کاهش کلسترول بد خون

قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت مرغ و گاو است.

گوشت بوقلمون و جلوگيري از سرطان

اسيد آمينه تريپتوفان Tryptophan براي فعاليت سلول‏هاي T لازم است. سلول‏هاي T يک نوع از سلول‏هاي سيستم ايمني بدن هستند که سلول‏هاي سرطاني را از بين مي‏برند. در فقدان تريپتوفان، سلول T فعال مي‏ميرند.

گوشت بوقلمون و ايجاد آرامش و سرحالي

ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل مي‏شوند و ناقل عصبي به نام سروتونين از اسيد آمينه تريپتوفان تشکيل شده است.سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن مي‏شود. لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي مي‏شود.
در يک بررسي، به 15 خانمي که سابقه ي ابتلا به افسردگي داشتند، دو نوع ترکيب اسيد آمينه ‏‏اي دادند. يک نوع ترکيب داراي اسيد آمينه تريپتوفان بود و ديگري آن را نداشت. بعد از مصرف ترکيب بدون تريپتوفان، 10تا از اين خانم‏ها دچار علائم افسردگي موقتي، ولي قابل توجه شدند.ولي بعد از مصرف ترکيب حاوي اسيد آمينه تريپتوفان هيچ نوع تغييري در روحيه و حالت رواني اين خانم‏ها مشاهده نشد.

گوشت بوقلمون و تقويت سيستم ايمني بدن

خواص گوشت بوقلمون + هر کس چه مقدار گوشت بوقلمون بخورد؟

مدارک زيادي وجود دارد که نشان مي‏ دهد اسيد آمينه تريپتوفان، نقش اساسي در سيستم ايمني بدن به عهده دارد. يک مطالعه روي موش‏ها نشان داد که متابوليت‏هاي تريپتوفان (مولکول‏هاي ناشي از تجزيه تريپتوفان در بدن) اثر داروهايي را دارند که براي کاهش علائم بيماري ام اس استفاده مي‏شوند. بيماري ام اس يک نوع بيماري‏ مربوط به سيستم ايمني بدن است.

گوشت بوقلمون و افزايش هورمون تستوسترون

پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که به طور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش داده شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه مي‏دارد. ولي هورمون‏هايي که در پرورش بوقلمون‏هاي صنعتي استفاده مي‏شوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوترون را کاهش مي دهند.
کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسّن، منجر به افزايش گلوبولين باند شده با هورمون جنسي و کاهش فعاليت هورمون تستوسترون مي‏شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبول‏هاي قرمز خون مي‏شود و منجر به پوکي استخوان مي‏گردد.

گوشت بوقلمون و بهبود کم‏خوابي

اسيد آمينه تريپتوفان نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بي‏خوابي مزمن مي‏شود.

هشدارهايي در مصرف گوشت بوقلمون

1- گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين Purine است، لذا مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند.
2- گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است. لذا بيماران مبتلا به سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.
3- بوقلمون‏هايي که به طور طبيعي و ارگانيک پرورش داده مي‏شوند، هيچ نوع هورمون و آنتي بيوتيکي در بدن خود ندارند.
4- تقريبا تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنين گوشت تيره رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشن‏تر (سفيد) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد.

چرا پس از خوردن گوشت بوقلمون، حتي به مقدار جزئي، احساس ناراحتي و سنگيني در معده ميکنم؟ همچنين مصرف مجاز اين گوشت به چه اندازه مي باشد.

گوشت بوقلمون براي هضم سنگين است و در صورت احساس ناراحتي در معده، آن را مصرف نکنيد. مي توانيد از گوشتهاي سفيد ديگر به جاي آن استفاده کنيد مثل گوشت مرغ و ماهي. و روزانه بايد 3-2 واحد گوشت مصرف کنيد. هر واحد گوشت 30 گرم (به اندازه يک قوطي کبريت) است. هر عدد تخم مرغ نيز يک واحد گوشت محسوب مي شود.

آيا مصرف گوشت بوقلمون براي بيماران ديابتي هم مفيد است؟

مصرف گوشت بوقلمون به بيماران ديابتي پيشنهاد مي‌شود، چرا که به سبب دارا بودن چربي‌هاي اشباع شده کم، پروتئين بالا و درصد کربوهيدرات پايين، سبب پايين آوردن شاخص گلوتن شده و در نتيجه براي بيماران ديابتي فاقد کلسترول بالا مفيد است. همچنين به سبب درصد بسيار کم چربي‌هاي اشباع شده در اين گوشت، مصرف آن براي اشخاصي که داراي کبد چرب مي‌باشند مناسب است.
ميزان سديم در گوشت بوقلمون 335 ميلي‌گرم در يک واحد گوشت 330 گرم است. به همين سبب خوردن گوشت بوقلمون به ميزان زياد، به بيماران قلبي پيشنهاد نمي‌شود.
در صورتي که نمي‌خواهيد دچار بيماريهاي سرطان سينه، پروستات، بيماري MS، آرتروز، افسردگي و اعصاب شويد و ضمنا اسيد اوريک، اوره و چربي خونتان بالا نرود، گوشت بوقلمون مصرف کنيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : فوايد گوشت بوقلمون براي سيستم ايمني بدن

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : مضرات و فوايد مصرف گوشت بوقلمون

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنچه بايد در مورد مصرف گوشت بوقلمون بدانيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : گوشت بوقلمون بخوريم يا مرغ؟


منبع : tebyan.net



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

سالاد و بايدها و نبايدهاي آن براي افراد با مزاج هاي مختلف

کمبود ويتامين B6 چه نشانه ها و پيامدهايي دارد؟

علايم هشدار دهنده کمبود چربي سالم در بدن

بعد از حمله قلبي خوردن اين غذاها ممنوع

اگر استرس داريد از اين خوردني ها اجتناب کند

آروغ زدن و علت هاي عجيب آن

با ارزش غذايي و خواص پرطرفدار ترين آجيل ها آشنا شويد

آيا مصرف شيرهاي طعم دار براي سلامت مفيد است؟

بيماري هايي که با خوردن سوسيس کالباس به سراغتان مي آيد

عوارض خطرناک مصرف بيش از حد آبليمو

پنير پيتزا را اينطوري بخوريد تا سالم بمانيد!

چه غذاهايي کربوهيدرات دارد؟ + تفاوت کربوهيدرات ساده و پيچيده

غذاهاي پاييزي که بايد از همين حالا به رژيم غذايي خود اضافه کنيد

خواص آلو + همه چيز در مورد خواص آلو خشک

تغذيه سالم براي سالمندان، در سن بالا از خوردن اين غذاها اجتناب کنيد

افزايش وزن لاغرها با چند نکته تغذيه اي

فوايد شگفت انگيز گريپ فروت براي سلامت کودکان

کنترل فشار خون با اين خوراکي ها

خواص شربت نعنا از درمان خروپف تا کاهش استرس

درمان يبوست با 5 ماده غذايي ساده

علت ورم پا چيست؟+ درمان ورم پا با چاي جعفري

حفظ سلامت لوزالمعده با اين خوراکي ها

زمان مناسب غذا خوردن صبحانه نهار شام

کنترل کلسترول خون با چند نکته غذايي

پيشگيري از پيري سلولي با رعايت اين اصول غذايي

کنترل اشتهاي بيش از حد با اين خوراکي ها

درمان سرفه با شربتي خانگي و بسيار موثر

مصرف قارچ براي چه افرادي ممنوع است

دارچيني که ميخوريد سمي است! دارچين اصل را بشناسيد

درمان حالت تهوع با چند روغن طبيعي

تقويت بدن با يک ماده مغذي که شايد تاکنون نمي شناختيد

شربتي براي آرامش قلب و اعصاب

آب کردن شکم با سه اصل مهم

اگر اين خواص تخم مرغ را بدانيد خوردنش را از دست نمي دهيد

آنچه درباره خواص و عوارض پروبيوتيک ها نمي دانستيد

آنتي بيوتيک هايي که خطر سقط جنين را افزايش مي دهند

هوس غذايي که نشانه بيماري است

رژيم هاي غذايي سم زدايي کبد چه اهميتي دارند

آناناس چه ويتامين هايي دارد؟

مهم ترين مکمل هاي غذايي براي سالمندان

پايين آوردن فشار خون در منزل با اين خوراکي ها + مقدار هر خوراکي

چرا هميشه گرسنه ام + روش هاي پيشگيري از پرخوري

شربتي که نوشيدنش در بارداري نوزادتان را زيبا مي کند

تسکين التهاب روده با مصرف توت فرنگي

خواص بي نظير ادويه ها از ديدگاه طب سنتي

کاهش قند خون با يک تغيير کوچک در صبحانه

مرگ زودرس با اين اشتباه در رژيم غذايي

سم زدايي بدن و بهبود سلامت با کلروفيل

عوارض جانبي مکمل هاي بيوتين

ويتامين هاي ضروري براي چشم