بزرگنمايي:
چه خبر - پيش نشانه هاي سرطان کدامند
افراد بايد نسبت به تغييرات ظاهري بدن خود توجه بيشتري نشان دهند، اغلب افراد مبتلا به سرطان زماني به پزشک مراجعه مي کنند که بيماري در آنها به شدت پيشرفت کرده و براي خاموشي سرطاني بايد راههاي درماني متعددي را به طور همزمان طي کنند. اين افراد اغلب به تغييرات جسمانيشان کم توجه بودند به همين دليل لازم است جامعه با علائم و نشانه هاي بروز سرطان بيشتر آشنا شوند.
نفخ کردن و احساس سيري زودرس به شکل طولاني يکي از عوامل سرطان تخمدان در زنان به حساب ميآيد
تغييرات پوستي نظير تغيير رنگ خالها، تغيير در تعداد و اندازه آنها همچنين خونريزي از خال ميتواند يکي از نشانههاي سرطان پوست باشد.
مشکل در بلع و قورت دادن غذا ميتواند نشانه سرطان مري و معده باشد.
وجود خون در مدفوع و ادرار ميتواند نشانه سرطان روده به حساب آيد.
لکههاي سفيدي که درون دهان زده ميشود و با درمان اوليه بهبود نمييابد ممکن است نشانه آغاز سرطان دهان باشد.
البته همه مواردي که تاکنون ذکر شده مي تواند دلايل ديگري نيز داشته باشد و اين بدان معناست که خود افراد بايد به تغييرات جسماني توجه داشته باشند، چراکه اين موضوعي با اهميت است که بايد بيشتر به آن توجه شود.
عوامل تشديد کننده ايجاد کننده سرطان کدامند
تغيير سبک زندگي در دهههاي اخير سبب افزايش شيوع سرطان در جامعه شده است. سيد روح الله ميري فوق تخصص جراحي سرطان و عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در ارتباط با نحوه سبک زندگي و سرطان اظهار داشت: وقتي صحبت از رابطه تغيير سبک زندگي با سرطان ميشود، بسياري تصور ميکنند که منظور بازگشت به شيوههاي سنتي و حتي روستايي است؛ درحالي که به هيچ وجه اينطور نيست و بايد در اين زمينه بيشتر آموزش داده شود.
سبک زندگي در جامعه دچار افراط و تفريط شده است که البته همين تغييرات شديد باعث افزايش سرطان ميشود؛ به طور نمونه استفاده بيش از حد از غذاهاي فست فود و آماده يکي از عوامل سرطانهاي دستگاه گوارش است چراکه مواد نگهدارندهاي همچون نيترات و نيتريت بيشتر در فرآوردههايي همچون سوسيس و کالباس استفاده ميشود تا خطر ابتلا به باکتري را کاهش دهد. همچنين وقتي همين ترکيبات سرخ ميشوند نيترات به نيتريت تبديل ميشود و در نهايت نيتريت هم با آمينهاي ثانويه ترکيب و توليد نيتروزآمين ميکند که مادهاي بسيار سرطان زاست.
يکي ديگر از عوامل خوراکي در سرطان چربي حيواني است، تحقيقات نشان ميدهد که غذاهاي پرچرب باعث افزايش ابتلا به سرطانهايي نظير کبد، پروستات، لوزالمعده و روده، رحم و سينه ميشود، ضمن اينکه افراط در مصرف غذاهاي دودي شده نظير کباب سوخته و ته ديگ و حتي برخي از ترشيجات صنعتي که به آنها مواد نگهدارنده مي زنند نيز باعث افزايش احتمال سرطان معده خواهد شد.
استفاده مداوم از لوازم آرايشي، استعمال دخانيات نظير سيگار و قليان، کم تحرکي، مصرف مواد الکلي، کم خوابي و بي خوابي و همچنين عادت داشتن به نوشيدني هاي داغ از ديگر عوامل تحريک کننده سرطان است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : نشانه هاي سرطان سينه چيست؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم سرطان در دستگاه گوارش, مراقب باشيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم هشدار دهنده سرطان مقعد را بشناسيد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : علائم سرطان تيروئيد که بايد بسيار مراقب باشيد
منبع : iran-newspaper.com