بزرگنمايي:
چه خبر - کدام آدامس براي جويدن خوب است؟
بهترين نوع آدامس، انواع رژيمي و بدون قند آن است که براي هر گروه سني يا هر فرد بيمار يا سالمي مناسب است. هر عدد از اين آدامسها حاوي دو کالري و انواع غير رژيمي آن حاوي 10 کالري انرژي است.
مهمترين فايده آدامسهاي رژيمي اين است که شيرين کننده آن از طريق باکتريهاي دهاني تجزيه و تخمير نمي شود و باعث پوسيدگي و برداشت کلسيم و فسفات از دندان نميشود و به حفظ تميزي و سلامت دهان کمک ميکنند. در ميان آدامسهاي رژيمي انواعي که حاوي زايليتول Xylitol (نوعي شيرين کننده) است، توصيه ميشود.
بدترين آدامسها انواعي است که به دليل قوام سفت حين فشرده شدن ميان دندانها و هنگام توليد حباب، فشار مضاعفي به فک وارد مي کند و باعث آزردگي و درد مفصل فک و لق شدگي مواد پرکرده دندان ميشود؛ ضمن اين که با تحريک ترشح بيش از حد غدد بزاق به طور کاذب سبب کاهش حس تشنگي ميشود. همچنين از مصرف آدامسهاي رنگي و انواعي که اسانس قوي دارد و همچنين انواع آدامسهاي خارجي که فاقد برچسب تاييد وزارت بهداشت و بدون تاريخ مصرف است، بپرهيزيد.
اطلاعاتتان را درباره آدامس بالا ببريد
درباره آدامسهاي نيکوتين و کافئيندار به ياد داشته باشيد اين آدامسها مخصوص افراد سيگاري در حال ترک است و مصرف آن براي کودکان، افراد غيرسيگاري و زنان باردار و شيرده منع شده است. آدامسهاي نيکوتين دار را تحت نظر پزشک مصرف کنيد. آدامسهاي با خاصيت سفيد کنندگي اگرچه جرم و لک دندان را برطرف ميکند، اما مصرف مستمر و زياد از حد آن موجب ميشود، مواد سفيد کننده آن باعث ساييدگي شديد ميناي دندان شود و به گسترش پوسيدگي دندانها بينجامد.آدامس نعناع و دارچين به علت خاصيت قوي ضدباکتريايي، باکتريهاي مولد گازهاي بد بوي دهان را نابود ميکند، اما اين را هم بدانيد آدامس دارچين به دليل طعم تند و تيزي که دارد، ميتواند مخاط دهان را دچار سوختگي، قرمزي و آفت کند. افرادي هم که از آدامسهاي نعناعي براي رفع نفخ و باد شکم استفاده ميکنند، بدانند اسانسها بيشتر به عنوان طعم دهنده به محصولات اضافه ميشود و معمولا در کارخانه ها خواص و اثربخشي اسانس نعناع در ترکيب با آدامس مدنظر قرار گرفته نميشود.
منبع: jamejamonline.ir