بزرگنمايي:
چه خبر - روشهاي از بين بردن تلخي غذا
عوامل مختلفي باعث تلخي غذاها ميشود. در برخي موارد بهترين راه براي برطرف کردن تلخي غذا حذف يا به حداقل رساندن عامل تلخ کننده است. مثلا اگر ليموي عماني زياد در خورشت بماند، باعث تلخ شدن مزه آن ميشود. برخي غذاها هم بايد تازه مصرف شود. ماندن در يخچال باعث تغيير ساختار برخي غذاها مي شود و مزه تلخي در آن ايجاد ميکند.
همان طور که گفته شد يکي از کليترين راهها، حذف عامل تلخ کننده است، مثلا اگر خورشتي درست ميکنيد که در آن از ليمو عماني استفاده ميشود، پوست و دانه آن را قبل از ريختن داخل خورشت جدا کنيد و با خيس کردن ليمو عماني قبل از طبخ و سپس خارج کردن آن مدتي پس از پخت، از توليد مزه تلخ آن جلوگيري کنيد.
يکي ديگر از عواملي که باعث جذب نشدن مواد تلخ روي زبان ميشود، نمک است. مثلا مزه تلخ قهوه يا مزه تند کيوي را مي توان با ريختن مقداري نمک در درون قهوه يا سرو کيوي به همراه مقداري نمک روي آن برطرف کرد.
ديگر عامل مهمي که باعث تلخي غذاها ميشود، سوخت سطحي آن است؛ مثلا پياز داغ اگر زياد سرخ شود و سطح آن بسوزد، مزه تلخي در آن احساس ميشود. از آب ليمو هم ميتوانيد براي از بين بردن مزه تلخ بسياري از غذاها استفاده کنيد. حتما شما هم در زمينه خوردن سبزي هايي که مزه تلخي دارد، تجربه داريد . ريختن آب ليمو روي اين سبزي ها مزه تلخ آن ها را برطرف ميکند.
منبع :