ماساژ گاو واقعيت ندارد، مردم فريب نخورند
اقتصادي
بزرگنمايي:
چه خبر -
در حاليکه تبليغات گستردهاي براي عرضه گوشت گوساله لاکچري به قيمت کيلويي 900 هزار تومان در فضاي مجازي منتشر شده است، وزارت کشاورزي توليد اين نوع محصول را بسيار محدود و فانتزي اعلام کرد و توليدکننده مربوطه نيز اظهار کرد: با توجه به هزينه 809 هزار توماني براي توليد هر کيلوگرم از اين محصول و سود 10 درصدي، قيمت 900 هزار تومان اعلام شده که البته تاکنون مشتري داخلي نداشته است.
اخيرا در شبکههاي مجازي عرضه گوشت گوساله ويل (گوشتي که گوساله آن تنها منبع تغذيهاش شير است) توسط يکي از شرکتهاي خصوصي به قيمتهاي بسيار بالا از حدود کيلويي 700 هزار تومان تا بيش از 900 هزار تومان به يکي از خبرهاي پر بازديد سايت ها تبديل شده است که در اين باره علي اکبر ملاصالحي - رئيس مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي - به ايسنا اعلام کرد: توليد و عرضه اين محصول بسيار محدود، براي مصارف خاص و به عنوان گوشت فانتزي است که البته نبايد به اين قيمت عرضه شود.
وي تاکيد کرد: دستگاههاي نظارتي مانند سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان موظف به بررسي، رسيدگي و نظارت بر اين گونه موارد هستند.
البته در سايت شرکت توليدکننده و عرضه کننده اين نوع گوشت آمده است که "دليل قيمت بالاي محصولات دامي که به عنوان گوشت ويل عرضه مي شوند اين است که اين دام ها در محيط فاقد هر گونه باکتري و ويروس پرورش مييابند و پس از زايمان دام مولد گوسالههاي نوزاد از فارم جدا و به محيط هاي ايزوله هدايت ميشوند. از سوي ديگر گرفتن ماساژ عضلاني دام ها توسط متخصصان به صورت روزانه براي لطافت بافت گوشت و ساختار اندام دام، پخش موسيقي خاص براي دام ها و تغذيه آنها از شير باعث مي شود تا هزينه پرورش در اين واحدها روزانه به 50 تا 130 دلار برسد".
در تماس ما با شرکت عرضه کننده اين محصول نيز عنوان شد که "گوشت توليد شده در شرايط خاص و کاملا ارگانيک است و براي توليد و پرورش هر رأس گوساله در يک دوره پنج ماهه 20 ميليون تومان هزينه ميشود و قيمت تمام شده اين محصول در هر کيلوگرم 809 هزار تومان است که 10 درصد سود نيز براي آن لحاظ شده است. "
طبق اعلام شرکت توليدکننده اين نوع گوشت، تاکنون اين محصول فروش داخلي نداشته و محور توليد، صادرات است که تاکنون با کشورهاي روسيه، قطر و عمان مذاکرات و رايزنيهايي براي صادرات صورت گرفته است".
طبق اعلام سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان با توجه به اينکه اين محصول مصرف عمومي خانوار ندارد، در گروه ساير کالاها قرار دارد که قيمت گذاري آن بايد توسط واحد توليدي و توزيعي تعيين شود و در صورت شکايت و افزايش غير متعارف، اين سازمان مسئول رسيدگي است".
البته سيد احمد مقدسي - رئيس هيئت مديره انجمن صنفي گاوداران تهران - در اين باره گفت: تا چند سال گذشته شخصا اين نوع گوشت را توليد مي کردم اما بايد گفت که قيمت 700 و 900 هزار تومان براي هر کيلوگرم گوشت ويل کلاهبرداري است، چراکه حداکثر قيمت هر کيلوگرم گوشت که به اين شيوه توليد ميشود نهايتاً و در بهترين شرايط ميتواند 100 تا 150 هزار تومان فروخته شود.
وي افزود: اينکه گفته ميشود به صورت روزانه دامها ماساژ مي گيرند، کاملاً سوء استفاده از ناآگاهي مردم است، چرا که هيچ کس نميتواند يک دام را ماساژ دهد و اساساً چنين ادعايي واقعيت ندارد. اما بايد گفت که تقريباً همين دامداراني که توليد شير در واحدهاي خود دارند در فضاي دامداري خود موسيقي پخش مي کنند تا ميزان توليد شير دام ها افزايش يابد و اين مسئله چيز عجيبي نيست که بخواهد سبب افزايش قيمت گوشت گوساله باشد.
مقدسي گفت: البته به خاطر شرايط پرورش و نوع تغذيه اين نوع دام ها، گوشت توليد شده تحت عنوان ويل هزينه بسيار بالاتري از گوشت قرمز دارد اما اينگونه نيست که آن را بخواهيم به قيمتهاي نجومي و دور از ذهن عرضه کنيم و به نظر ميرسد جاي دستگاههاي نظارتي خالي است.
منبع:isna.ir
-
چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۶ - ۴:۲۱:۴۶ PM
-
۴۶۶ بازدید
-
-
چه خبر