آخرین اخبار

اينکه مي گويند لبنيات استخوان ها را قوي مي کند، چقدر صحت دارد؟ تغذيه

اينکه مي گويند لبنيات استخوان ها را قوي مي کند، چقدر صحت دارد؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - آيا شير براي بدن مفيد است؟


در حاليکه اين بيانيه يک شعار تبليغاتي جذاب است، اما برخي تحقيقات جديد اين اعتقاد مرسوم را که شير باعث تقويت استخوان ها مي شود، مورد سوال قرار داده اند.
يک مسئله وجود دارد، اگر شير براي سلامت استخوان ها مهم است، پس فکر مي کنيد آيا افرادي که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، به ميزان بيشتري از پوکي استخوان رنج مي بنرد. اما بر اساس موسسات بين المللي بهداشت، شواهد مبني بر ارتباط بين عدم تحمل لاکتوز و ضعف استخواني در هم آميخته شده اند.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اگر لاکتوز لبنيات اذيت تان مي کند اين خوراکي ها را جايگزين کنيد

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : عدم تحمل لاکتوز بيماري ژنتيکي است؟

پژوهشي که در سال 2014 در يکي از شماره هاي BMJ* (British Medical Journal)چاپ شد، نشان داد خانم هايي که مقدار زيادي شير مصرف مي کنند (بيشتر از 3 ليوان در روز) بيش از ديگران در معرض شکستگي استخوان هستند که اين مسئله در بين آقايان ديده نمي شود. به علاوه پژوهش BMJ نوعي ارتباط بين مصرف شير و نشانگرهاي استرس اکسايشي يا استرس اکسيداتيو* oxidative stress و التهاب پيدا کردند.

* BMJ:يک مجله علمي پزشکي است که به صورت هفتگي منتشر مي شود. اين مجله از قديمي ترين مجلات پزشکي جهان محسوب مي شود. و مخفف British Medical Journal مي باشد.

* استرس اکسيداتيو oxidative stress : همان پيروزي راديکال هاي آزاد بر دفاع آنتي اکسيداني بدن است و به نوعي به حمله هاي بيولوژيک به ارگانيسم بدن تعبير مي شود. به بيان ديگر، استرس اکسيداتيو عدم تعادل ميان توليد راديکال هاي آزاد و دفاع هاي آنتي اکسيداني تعريف مي شود.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آنتي اکسيدان چيست؟ و منابع آنتي اکسيدان و مکمل هاي ضدپيري کدامند؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 مـنـبـع آنـتـي اکـسـيـدان هـا

تمام اين تحقيقات با برخي ادعاهاي آنلاين – عموما بر روي وبلاگ هاي سلامت – سازگار مي شد. اين ادعاها بيان مي کردند که شير يک غذاي توليد کننده اسيد است و مي تواند باعث التهاب و شکستگي استخوان شود.

اما مصرف شير را متوقف نکنيد

آيا شير واقعا براي سلامت شما مفيد است؟

به يک دليل اين که شير اسيد توليد مي کند، يک ادعاي جعلي است.
طبق گفته مجله امريکايي مطالعات تغذيه باليني American Journal of Clinical Nutrition، در حقيقت شير پس از هضم، اسيد موجود در ادرار را کاهش مي دهد.بنابراين اين نظريه که شير اسيد بدن را افزايش داده و در نتيجه به استخوان ها آسيب مي زند، رد مي شود.
برخي متخصصان نيز يافته هاي پژوهش BMJ را مورد سوال قرار دادند. براي شروع اين پژوهش نوعي ارتباط بين *شير سنگين heavy milk و برخي مشکلات استخواني را بيان مي کند. ثابت نشده که نوشيدن شير باعث بروز اين مشکلات مي شود.

*شير سنگين heavy milk: شير سنگين يک محصول لبني نيست که آن را مانند شير معمولي سر ميز صبحانه سر بکشيد.معمولا از آن در صنعت به عنوان خامه يا کرم سنگين heavy cream استفاده مي شود. شير سنگين داراي درصد بالايي از کره است و همين وجه تمايز آن از شير عادي است.و حتي ميزان چربي آن از خامه معمولي هم بيشتر است.

پروفسور شيواني ساني Shivani Sahni،مدير برنامه تغذيه اي در موسسه تحقيقات افزايش سن در دانشکده پزشکي دانشگاه هاروارد Harvard مي گويد: " اگر به گفته ها و بيانات زيادي که در اين باره گفته شده اند، دقت کنيد اکثر آنها بيانگر اين هستند که مصرف شير هم باعث بهبود تراکم مواد معدني در استخوان ها مي شود و هم به مرور زمان از کم شدن تراکم استخواني جلوگيري مي کند."
ساني مطالعات متعددي در مورد مصرف لبنيات و سلامت استخوان انجام داده است. او مي گويد مصرف شير علاوه بر اينکه باعث بهبود تراکم مواد معدني در استخوان ها مي شود، همچنين از شکستگي هاي ناشي از پوکي استخوان، به ويژه شکستگي لگن، پيشگيري مي کند.
طبق پژوهشي که مجله امريکايي تغديه باليني انجام داد، شير به ويژه براي خانم هاي مسن مفيد است. اين پژوهش نشان داد خانم هايي که پس از يائسگي هر روز محصولات لبني مصرف مي کنند – معادل 20 اونس شير يا 10 اونس ماست – به ميزان قابل توجهي استخوان هاي قوي تري نسبت به خانم هايي دارند که لبنيات کمتري مصرف مي کنند.
طبق گفته نويسنده پژوهش انجام شده در مجله امريکايي، دکتر رنه ريزولي René Rizzoli،پروفسور بيماري هاي استخواني در دانشگاه ژنو Geneva در سوئيس: استخوان هاي قوي – و همچنين عضلات سالم – نياز به کلسيم و پروتئين دارد. غذاهاي ديگر نيز حاوي کلسيم و پروتئين هستند، اما لبنيات اين مواد مغذي را در يک پکيج مقرون به صرفه به شما ارائه مي دهند.

شير و لبنيات چيزي بيشتر از پروتئين و کلسيم به شما مي دهد

ساني موافق است که پروتئين و کلسيم براي داشتن استخوان هاي قوي مهم هستند – و اينکه لبنيات يک منبع عالي از هر دو ماده مغذي است – وي بيان مي کند که لبنيات حاوي پتاسيم و منيزيم هم مي باشد که هر دو از استخوان ها در برابر ضعف و شکستگي محافظت مي کنند.
ساني ترکيبات پروبيوتيک مواد لبني تخمير شده مانند ماست را نيز ذکر مي کند و در اين باره توضيح مي دهد: "اين غذاها ممکن است بر روي ميکروبيوم microbiom روده و چگونگي جذب کلسيم تاثير بگذارند. " باز هم تحقيقات بيشتري در اين مورد لازم است. اما اين احتمال وجود دارد که به ويژه ماست براي سلامت استخوان ها مفيد باشد.

*ميکروبيوم microbiome:اجتماعي از جانوران کوچک ميکروسکوپي (مانند باکتري ها، قارچ ها وويروس ها) که در يک محيط خاص از جمله بدن انسان زندگي مي کنند.

بنابراين چه ميزان شير و لبنيات بايد مصرف کنيد؟

ساني مي گويد فرض کنيم که شما دچار عدم تحمل لاکتوز نيستيد، در اين صورت مصرف سه وعده – معادل سه فنجان – شير در روز براي بزرگسالان توصيه مي شود.
او مي گويد: " مشاجراتي در اين باره وجود دارد و من آنها را رد نمي کنم. اما با نگاهي به تمام تحقيقات موجود، فکر مي کنم مصرف لبنيات از استخوان ها در مقابل شکستگي و ضعف محافظت مي کند."

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : شير را سرد بخوريم بهتر است يا گرم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا بعد از خوردن شير دچار مشکلات گوارشي مي شويم؟

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : چرا بعد از خوردن شير دچار مشکلات گوارشي مي شويم؟با وجود دل پيچه بعد از خوردن شير, شير بخوريم يا نه؟


منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها