بزرگنمايي:
چه خبر - فوايد باقالي
انواع باقالي محبوب آسياييهاست. اسم ديگر اين گياه، لوبياي شاخهاي يا سوياي سبز است. اين لوبيا را پيش از آنکه غلافش سفت شود، يعني در حالت نارس ميچينند و با همان غلافش بخارپز يا آبپز و در غذاهاي لذيذ و يا ميانوعدهها مصرف ميکنند. در اين مطلب فوايد بينظير باقالي به شما معرفي ميشود:
باقالي حاوي پروتئين بالا و چربي کم است
پروتئين در حکم سنگ بناي زندگي است و به ترميم بافتهاي آسيبديده، کمک ميکند. يک فنجان باقالي حاوي 17 گرم پروتئين است يعني 40 درصد ميزان نياز روزانه بانوان و 30 درصد نياز آقايان.اين ماده معجزهگر همچنين شامل 9 آمينواسيد Amino acid ضروري بدن است.
* آمينو اسيد Amino acid:واحد تشکيل دهنده پروتئين است. آمينو اسيدها نقش مهمي در عملکرد مغز، ساخت توده عضلاني و افزايش وزن بدون چربي دارند.
باقالي به تقويت عضلات کمک مي کند
هيچ ميانوعدهاي مفيدتر از اين خوراک نيست. پروتئين باقالي 86 درصد بيشتر از سوياي معمولي است و به همين دليل بيشتر بدنسازان و ورزشکاران اين خوراک را وارد برنامه غذايي خود ميکنند. مصرف روزانه يک فنجان باقالي، هم به تقويت عضلات کمک ميکند و هم انرژي لازم براي يک روز پرکار را فراهم ميکند.
باقالي باعث استحکام استخوانها مي شود
سلامت استخوانها بسيار اهميت دارد، در حالي که ما معمولا اصلا به فکر حفظ و نگهداري آنها نيستيم. از اين به بعد به فکر ستونهاي بدن خودتان باشيد و باقالي را وارد رژيم غذايي خود کنيد تا از منگنز Manganese، پتاسيم Potassium، و ويتامين K اين ماده که لازمه استخوانسازي هستند، استفاده کنيد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 15 منبع عالي براي تامين پتاسيم
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سرشار از پتاسيم و موثر در کاهش فشارخون
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ويتامين K، ويتامين ناشناخته
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : آشنايي با ويتامين K
باقالي به تقويت سيستم دفاعي بدن کمک مي کند
سيستم دفاعي، لازمه گذران يک زندگي سالم است و بدون آن انجام حتي سادهترين کارها براي ما مشکل ميشود. بهترين حامي اين سيستم، باقالي است که سرشار از مس است و از ابتلا به بيماريها پيشگيري ميکند. همچنين مس موجود در باقالي، نياز روزانه بانوان را تا 60 درصد تامين ميکند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 7 توصيه براي تقويت سيستم ايمني بدن
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : تقويت سيستم دفاعي بدن، با آنچه فکرش را هم نمي کنيد!
باقالي باعث افزايش سلامت قلب مي شود
يکي از دلايل اصلي بيماريهاي قلبي برنامه غذايي ناسالم است. اگر به فکر سلامت اين عضو اساسي بدن خود هستيد، با باقالي دوست باشيد. اين ماده با فيبر بالا سطح کلسترول خون و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را کاهش ميدهد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : 6 توصيه ساده اما مهم براي كاهش كلسترول بد
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : غذاهايي که کلسترول خون شما را کاهش مي دهند
باقالي سرشار از آنتياکسيدانهاي مختلف است
چون باقالي حاوي آنتياکسيدان است، به سمزدايي مورد نياز بدن کمک بسياري ميکند. ميدانيد که اگر سموم بدنتان، درست دفع نشوند دچار گُرگرفتگي ميشويد. پس براي پاکسازي هرچه بيشتر بدن خود، تا ميتوانيد باقالي مصرف کنيد. در کنار اين خاصيت، باقالي با راديکالهاي آزاد free radicals هم که عامل سرطان و پيري زودرس هستند، مبارزه مي کند.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راديکال هاي آزاد چيست، چگونه با راديکال هاي آزاد مقابله کنيم؟
باقالي سرشار از چربيهاي مفيد است
يک فنجان پاچباقلا ( باقلاي پاکوتا) حاوي 8 گرم چربي است که 3 گرم از آن چربيهاي اشباعنشده است. اين چربيها با پايين آوردن سطح کلسترول، سلامت بيشتري به قلب هديه ميکنند. اين چربيها همچنين حاوي امگا 3 هستند که عملکرد مغز را بهبود ميبخشد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : امگا 3 در چه خوراکي هايي وجود دارد؟
باقالي براي پوست سودمند است
خصوصا با نزديک شدن به دوره پيري، پوستمان نيازمند توجه بيشتري است و البته ميدانيد که برنامه غذايي سالم ميتواند بهترين کمک را به پوست برساند.باقالي که سرشار از ويتامين A است، به سلامت و لطافت پوست کمک ميکند، بينايي را بهبود ميبخشد و نيز سيستم دفاعي بدن را تقويت ميکند.
باقالي باعث بهبود عملکرد ريه مي شود
اين ماده خوراکي بينظير داراي مادهاي به نام جنيستين Genistin (هورمون گياهي با خاصيت آنتي اکسيدان) است که با بهبود کار ريهها، بيماري آسم را بهبود ميبخشد و التهابات تنفسي و سرفه را درمان ميکند.
باقالي داراي خاصيت ضدالتهاب است
آنهايي که اين تجربه را داشتهاند، ميدانند که التهاب يک کابوس واقعي است.درد مفاصل و همچنين سفت شدن آنها، از انواع اين التهابات است. اين درد هم با برنامه غذايي مناسب قابل کنترل است و باقالي يکي از خوراکيهاي شفابخش و ضدالتهاب است.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : کاهش التهاب در بدن, فقط با 20 دقيقه پياده روي روزانه
منبع: salamatism.com