مضرات جگر چيست؟ در هفته چقدر جگر بخوريم؟
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر -
جگر، منبع خوبي براي دريافت پروتئين است و همچنين آهن و مواد مغذي ديگري را به بدن ميرساند. با اينحال، جگر حاوي غلظت بالايي از ترکيبات مضر مانند کلسترول است که قطعا ميتوانند به شما آسيب بزنند. افراد مبتلا به کمبود شديد ويتامين A، آهن، مس و ويتامين B12، ميتوانند از فوايد جگر بهرهمند شوند، اما اين تصميم بايد زير نظر پزشک معالج يا متخصص تغذيه، گرفته شود.
محدوديتهاي غذايي جگر
طبق گزارش Scientific Advisory Committee on Nutrition، بسياري از افراد نبايد ميزان استفاده از جگر را به بيشتر از يک بار در هفته برسانند. افراد مبتلا به کمبود شديد ويتامين A و آهن نيز فقط با اجازه پزشک ميتوانند ميزان استفاده از جگر را افزايش بدهند.
ويتامين A در جگر
هر وعده 85 گرمي از جگر گوساله، 285 درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين A را تامين ميسازد. با اين حال، مصرف بيش از حد اين ويتامين ميتواند مسموميتزا باشد چون در بدن تجمع پيدا ميکند. اين مسموميت در ميان کودکان شايعتر است و ميتواند با علائمي مانند حالت تهوع، خوابآلودگي و تب همراه باشد. موارد شديد اين مسموميت نيز ميتواند به شکستگي استخوان و کمخوني شديد منجر شود. پس افرادي که درحال حاضر از مکملهاي ويتامين A استفاده ميکنند، بايد قبل از مصرف جگر درباره اين کار با پزشک خودشان مشورت کنند تا مشکل دريافت بيش از حد ويتامين A برايشان اتفاق نيفتد.
زنان باردار و زناني که قصد باردار شدن دارند نيز معمولا بايد از مصرف جگر خودداري کنند، مگر اينکه مجوز اين کار را از سوي پزشک دريافت کرده باشند. طبق گزارش National Center for Biotechnology Information، ويتامين A ميتواند به آسيبهاي کليوي در نوزاد، نارسايي در رشد و مشکلات غيرطبيعي در دوران جنيني منجر شود.
چربي در جگر
جگر حاوي مقدار بسيار زيادي از کلسترول است. حداکثر مصرف توصيهشده کلسترول براي بزرگسالان در طول روز به 300 ميليگرم ميرسد، اما هر وعده مصرفي 85 گرمي از اين غذا تقريبا 330 ميليگرم کلسترول دارد که فراتر از محدوده مجاز است. جالب است بدانيد که ميزان کلسترول در جگر بره از جگرهاي ديگر بيشتر است و در هر وعده مصرفي حدودا به 425 ميليگرم ميرسد. بهعلاوه، هر وعده مصرفي 85 گرمي از جگر مرغ نيز 536 ميليگرم کلسترول دارد. پس اگر به کلسترول خون بالا مبتلا هستيد، مطلقا نبايد جگر مرغ بخوريد.
مواد مغذي در جگر
از آنجايي که جگر، اندام ويژهاي است که مسئوليت فيلتر کردن مواد شيميايي را در بدن بر عهده دارد، پس مواد شيميايي تزريقشده به دامها نيز از اين اندام عبور ميکنند. درنتيجه اگر قصد داريد که بهطور منظم جگر بخوريد، حتما سراغ انواع ارگانيک برويد. بهعلاوه، اگر قصد داريد که ويتامين A دريافت کنيد، منابع مطلوب و عالي ديگري غير از جگر براي اين کار وجود دارند. منابع گياهي خاص مانند هويج، اسفناج، زردآلو و انبه نيز حاوي بتاکاروتن هستند که در بدن به ويتامين A تبديل خواهد شد.
منبع: salamatism.com
-
جمعه ۳ آذر ۱۳۹۶ - ۴:۰۰:۲۵ PM
-
۳۶۵ بازدید
-
-
چه خبر