قند چاق کننده تر است يا چربي؟
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - قند بيشتر از چربي باعث چاقي مي شود
استاد دانشکده پزشکي دانشگاه ايندياناي آمريکا اخيرا در کتاب جديد خود اظهار داشت که خوردن چربي باعث چاقي نميشود و افزايش وزن و چاقي به مصرف بيش از حد قند مرتبط است. مجرم واقعي پشت چاق شدن، بر خلاف تصور عموم خوردن چربي نيست.
"آرون کارول" استاد پزشکي اطفال: خوردن آووکادو، آجيل، خامه و کره کاملا خوب است. وي در کتاب جديد خود، "کتاب مقدس غذاي بد" آورده است: مصرف چربي باعث افزايش وزن فرد نميشود، در عوض ممکن است به فرد کمک کند وزن کم کند.اين ادعا در بررسي تحقيقاتي که گروهي از افراد تحت رژيمهاي کم کالري و پرچربي و گروه ديگر تحت رژيمهاي کم چرب و با کربوهيدرات بالا قرار گرفتهاند، تاييد ميشود.
مطالعات به طور مداوم نشان دادهاند که افرادي که مصرف غذاي چرب را محدود کردهاند، وزن کم نکردهاند.از سوي ديگر، ديده شده افرادي که يک رژيم غذايي با چربي بالا و مصرف کم کربوهيدرات تصفيه شده مانند برنج سفيد و نان سفيد دارند، با کاهش وزن و ساير مزاياي سلامتي مواجه شدند.
يافتههاي اين تحقيق نشان ميدهد که علت اصلي که موجب افزايش وزن فرد ميشود، مصرف چربي نيست و در واقع مصرف قند و کربوهيدراتهاي تصفيه شده است که به شکل قند در ميآيند.
بررسيهاي رژيم غذايي و مطالعات افزايش وزن نشان داد که مصرف بيشتر دانههاي تصفيه شده که فرد به طور متوسط مصرف ميکند، افزايش وزن بيشتر در طول دوره را در پي دارد. در مقايسه،فرد هرچه غذاي کامل بيشتر مانند برنج قهوه اي و نان گندم مصرف کند، وزن کمتري اضافه کردند.
خوراکي هايي مثل آجيل وحشي، ماهي قزل آلاي غنيشده و آوکادو روغني که از دهه 1990 از رژيمهاي لاغري حذف شده بودند، بايد در واقع بخشي از رژيم غذايي باشند.
مطالعه اخير نشان داد وقتي افراد ميزان کالري دريافتي خود را از چربيهاي اشباع شده به چربيهاي اشباع نشده تغيير ميدهند، کاهش خطر مرگ و کاهش احتمال ابتلا به بيماريهايي نظير بيماريهاي عصبي و بيماريهاي قلبي رخ ميدهد.
با اين حال، نکته اين است که چربيهاي سالم بيشتري مانند روغن زيتون، ماهي و آجيل که به عنوان چربيهاي مونو يا پليچربي غير اشباع(Polyunsaturated fat) شناخته ميشوند، مصرف کنند.يک فرد بايد از چربيهاي غير اشباع بيش از چربيهاي اشباع شده و چربي ترانس مصرف کند که در غذاهاي فرآوري شده يافت ميشود.همچنين خوردن چربي فرد را چاق نخواهد کرد، اما مصرف بيش از حد قند باعث خواهد شد.
اين تحقيق در مجله Food and Nutrition Research منتشر شده است.
منبع: isna.ir
-
پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۰:۰۲ AM
-
۳۹۶ بازدید
-
-
چه خبر