بزرگنمايي:
چه خبر - کينوا چيست؟
کينوا Quinoa گياهي است که به خاطر دانههاي خوراکياش کاشته ميشود. و نحوه طبخ دانههاي آن مشابه برنج است. کينوا يکي از کهنترين خوراکيهاي جهان است که کشور پرو Peru را بهعنوان مبدا آن معرفي کردهاند. اين گياه که منبعي بسيار غني از پروتئين است، بهتازگي طرفداران خود را در سراسر جهان پيدا کرده است و در کشور ما نيز ميتوان از فروشگاههاي معتبر آن را خريداري کرد. برخلاف باور عامه مردم که گمان ميکنند کينوا در گروه غلات جا دارد، اين ماده غذايي جزو گروه سبزيها طبقهبندي ميشود.
خواص کينوا Quinoa
1. کينوا پرفيبر و کمکالري است.
2. کينوا، يکي از غنيترين منابع پروتئين است که بشر تا امروز مصرف کرده است. جالب است بدانيد اين گياه، تمام 9 اسيد آمينه ضروري را در خود جا داده است.
3. کينوا تقريبا 2 برابر غلات، فيبر غذايي دارد و از اينرو، مصرف آن ميتواند خطر ابتلا به فشار خون بالا و ديابت را کاهش دهد. به همين دليل افرادي که بهطور منظم کينوا مصرف ميکنند، کمتر در معرض ابتلا به بيماريهاي قلبي قرار ميگيرند.
4. فيبر فراوان موجود در کينوا، باعث ايجاد حس سيري زودتر و طولانيتر در بدن ميشود و به اين ترتيب، به پيشگيري از پرخوري و اضافهوزن در فرد مصرفکننده کمک ميکند.
5. کينوا حاوي نوعي اسيد آمينه بهنام ليزين است که براي رشد و ترميم بافتهاي بدن اهميت بسياري دارد.
6. کينوا، حجم بالايي از منيزيم را هم در خود جا داده است. مصرف خوراکيهاي سرشار از منيزيم ميتواند به کاهش التهاب در عروق خوني کمک کند و احتمال ابتلا به حملههاي ميگرن در افراد مبتلا به سردردهاي ميگرني را کاهش دهد.
7. کينوا، سرشار از ريبوفلاوين يا ويتامين B2 است. مصرف حجم مناسبي از ريبوفلاوين در طول روز ميتواند باعث تامين انرژي بدن شود.
8. کينوا، مقادير بالايي از منگنز را هم در خود جا داده است. منگنز موجود در اين ماده غذايي ميتواند سلولهاي قرمز خون و ساير سلولهاي بدن را از آسيبهاي راديکالهاي آزاد در امان نگه دارد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : راديکال هاي آزاد چيست، چگونه با راديکال هاي آزاد مقابله کنيم؟
آشپزي با کينوا
1. روش پخت کينوا مانند برنج است.
2. افراد گياهخوار ميتوانند از آب سبزيجات و افراد غيرگياهخوار ميتوانند از آب مرغ يا آب گوشت براي پختن کينوا استفاده کنند.
3. بهتر است براي ايجاد طعم مطلوبتر، کينوا را با آب ساده نپزيد.
4. اگر ميخواهيد کينواي شما بعد از پخت، طعم و بافت مطلوبي داشته باشد، نبايد آن را هنگام پخت در آب غوطهور کنيد. بهطور کلي، بهترين روش براي پختن کينوا، اين است که آب را مرحله به مرحله به آن اضافه کنيد. يعني مقداري آب در اين دانهها بريزيد و هر زماني که آب درحال تمام شدن بود، مقدار ديگري به آن اضافه کنيد.
5. اگر ميخواهيد کينوا را در تهيه انواع دسر استفاده کنيد، بهتر است آن را با آبميوههايي مانند پرتقال يا آناناس بپزيد.
6. کينواي خوشمزه، کينوايي است که له نشده باشد و بعد از پخت نيز ظاهر خودش را کاملا حفظ کند. پخت مناسب براي کينوا، پختي است که آن را قابلجويدن کرده و از له شدن آن جلوگيري کند.
7. اگر ميخواهيد با کينوا، کتلت درست کنيد، بهتر است کمي زردچوبه بهعنوان ادويه به آن اضافه کنيد.
8. اگر قصد داريد از کينوا در تهيه همبرگر کمک بگيريد، بهتر است از کمي ماسالا يا جوز هندي براي طعم دادن به آن کمک بگيريد.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : سالاد کينوا، يک سالاد رژيمي و واقعا کم کالري
تفاوت کينوا سفيد، قرمز و سياه
مانند ساير غلات، کينوا هم در رنگهاي مختلف وجود دارد. کينوا سفيد بيشتر از بقيه در دسترس است و در واقع يک رنگ مايل به زرد دارد که به آن کينوا طلايي هم گفته ميشود.در واقع همه انواع کينوا دانههاي يکساني هستند و تفاوت کينوا سفيد، قرمز و سياه از نظر مواد مغذي اندک است.تفاوت کينوا سفيد، قرمز و سياه از نظر ارزش غذايي کم است ولي در طعم، بافت و زمان پخت متفاوت هستند.
کينوا سفيد ظريفترين و سبکترين بافت را دارد و بعد از پخت نرمتر از انواع ديگر کينوا است.کينوا قرمز که بعد از پخت بيشتر به قهوه اي روشن تبديل ميشود، طعم شيرين تري دارد و بافت آن هنگام جويدن بيشتر حس ميشود. کينوا قرمز تا حدودي از نظر طعم و بو شبيه فندق است.کينوا قرمز براي تهيه سالاد سرد انتخاب بهتري است زيرا شکل خود را بعد از پخت حفظ ميکند.
کينوا سياه عطر و طعم خاکي تري دارد و کمي شيرين مزه تر از کينوا سفيد است و رنگ سياه خود را بعد از پخته شدن حفظ ميکند.با وجود اينکه تفاوت اندکي در عطر و طعم انواع رنگهاي کينوا وجود دارد ممکن است بافت و طعم يکي از آنها شما را براي يک غذاي خاص بيشتر تحت تأثير قرار دهد.
کينوا از کجا بخرم؟
در کشور ما ميتوان از فروشگاههاي معتبر و هايپرمارکت ها آن را خريداري کرد.اگر از آن طريق به نتيجه نرسيديد، سرچ کنيد و يک فروشگاه آنلاين پيدا کنيد که البته قبل از خريد از معتبر بودن آن اطمينان حاصل کنيد.
اختصاصي سلامت