آخرین اخبار

بيش از حد قند و شکر مي خوريد اگر اين علائم هشدار دهنده را داريد! تغذيه

بيش از حد قند و شکر مي خوريد اگر اين علائم هشدار دهنده را داريد!

  بزرگنمايي:

چه خبر -

تمام متخصصين سلامت موافقند که کربوهيدراتها به خصوص انواع تصفيه شده يکي از مضرترين مواد براي بدن انسان هستند. متاسفانه قندها در رژيم غذايي روزانه ما حضور پررنگي دارند و حتي وقتي سعي مي کنيم از مصرف آن اجتناب کنيد تقريبا برايمان امکان پذير نيست. در طولاني مدت شکر در بدن ايجاد اعتياد مي کند که نه تنها بر کودکان بلکه روي بزرگسالان هم تاثير گذار است.
بر اساس گفته دکتر رابرت اچ لاستيگ Dr. Robert H. Lustig متخصص کودکان در بخش غدد درون ريز دانشگاه کاليفرنيا، سانفرانسيسکو، مصرف قند عامل پنهان بسياري از بيماري هاي مزمن شايع امروز است. لاستيگ نويسنده مشهور "شکر:حقيقت تلخ" است و يکي از پيشگامان در رمزگشايي متابوليسم قند است. اين دکتر ادعا مي کند که بدن انسان حداقل 6 قاشق چايخوري شکر در روز را مي تواند بدون خطر متابوليزم (فرايند متابوليسم) کند. ولي داده هاي آماري نشان مي دهد که به طور متوسط آمريکايي ها سه برابر اين مقدار را در روز مصرف مي کنند بنابراين اين قند اضافه در بدن تبديل به چربي مي شود. همين مساله ريشه بسياري از *بيماري هاي متابوليک امروزه است.
*بيماري هاي متابوليک metabolic diseases: بيماري هايي که در ارتباط يا ناشي از متابوليسم يا سوخت و ساز هستند.

مضرات مصرف بيش از حد قند و شکر:

- مصرف بيش از حد قند باعث پرکاري و آسيب به کبد مي شود. متخصصان سلامت مي گويند که اين آسيب مشابه آسيب الکل به کلبد است زيرا کربوهيدرات هايي که شما مصرف مي کنيد به تنها اندامي که براي انتقال آنها است منتهي مي شوند.

- مصرف بيش از حد قند باعث افزايش وزن مي شود و بر عملکرد انسولين و *لپتين تاثير مي گذارد. همچنين با خاموش کردن سيستم کنترل اشتهاي بدن متابوليسمتان را فريب مي دهد. به عبارت ديگر در تحريک انسولين خطا ايجاد مي شود که به نوبه خود منجر به سرکوب *گرلين يا هورمون گرسنگي مي شود که به نوبه خود منجر به خطا در تحريک لپتين يا هورمون سيري مي شود. که نتيجه آن پرخوري مي شود.
*لپتين leptin: يک پروتئين توليد شده توسط بافت چربي است و اعتقاد بر اين است که ذخيره سازي چربي بدن را تنظيم مي کند.
*گرلين ghrelin: يک آنزيم توليد شده توسط سلول هاي معده است که باعث اشتها مي شود.
- شکر بر عملکرد صحيح متابوليسم تاثير مي گذارد و مصرف بيش از حد قند منجر به مشکلاتي شناخته شده تحت عنوان *سندرم متابوليک مي شود. اين سندرم منجر به افزايش وزن، چاقي شکم، کاهش HDL و افزايش LDL، بالا رفتن قند خون، بالا رفتن تري گليسيريد و بالا رفتن فشار خون مي شود.
*سندرم متابوليک يا نشانگان سوخت و سازي metabolic syndrome: مجموعه‌اي از شرايط است که خطر ابتلا به ديابت نوع 2، بيماري قلبي و سکته را افزايش مي‌دهد.
- مصرف بيش از حد قند باعث افزايش سطح اسيد اوريک شده که منجر به افزايش خطر بيماري قلبي و کليوي مي شود. علاوه بر آن سطح اسيد اوريک به عنوان نشانه اي براي سمي بودن فروکتوز مورد استفاده قرار مي گيرد. بر اساس مطالعات اخير سطح طبيعي اسيد اوريک بين 3 تا 5.5 ميلي گرم بر دسي ليتر است. اگر اسيد اوريک بالايي داشته باشيد در معرض خطر مسموميت فروکتوز قرار خواهيد گرفت.

علائم هشدار دهنده اي که مي گويد بيش از حد شکر مصرف مي کنيد:1.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در حال اضافه وزن هستيد

1.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در حال اضافه وزن هستيد

جاي تعجب نيست که مصرف بالاي قند منجر به مازاد کالري شود. متاسفانه شکر هيچ پروتئين يا فيبري ندارد بنابراين جلوي گرسنگي تان را نمي گيرد – فقط باعث مي شود بيشتر بخوريد. شکر باعث ترشح انسولين مي شود و انسولين نقش مهمي در افزايش وزن بازي مي کند. براي توضيح بيشتر بايد بگوييم وقتي که شکر مي خوريد پانکراس شما انسولين توليد مي کند که قند را به اندام هايتان منتقل کند تا به عنوان سوخت براي توليد انرژي استفاده شود. بنابراين وقتي شکمتان را با شکر پر مي کنيد، بدنتان انسولين بيشتري ترشح مي کند. اين مصرف بيش از حد قند منجر به مقاومت به انسولين در طول زمان مي شود. و براساس گفته کارشناسان سلامت، مقاومت به انسولين يعني بدنتان نميتواند به درستي به سطح طبيعي انسولين پاسخ دهد بنابراين به درستي نمي تواند شکر را تجزيه کند. بنابراين افزايش وزن اوليه شما در اثر مازاد کالري قند تبديل به اختلال پاسخ طبيعي به انسولين مي شود – اين در واقع رابطه بين مقاومت به انسولين و چاقي است. جدي ترين مشکلي که تحت اين شرايط پيش مي آيد، ديابت است و زماني ايجاد مي شود که پانکراس مدت زمان طولاني بيش از حد کار کرده باشد.

2.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر هميشه هوس خوردن شيريني جات داريد

2.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر هميشه هوس خوردن شيريني جات داريد

به گفته بروک آلپرت Brooke Alpert نويسنده The Sugar Detox: Lose Weight, Feel Great and Look Years Younger ، هر چه شکر بيشتري مصرف کنيد بيشتر هوس خوردن شيريني جات خواهيد داشت. به عبارت ديگر مصرف بالاي شکر تبديل به يک چرخه معيوب و اعتياد آور مي شود. اعتياد به شکر را مي توان با اعتياد به مواد مخدر مقايسه نمود. مصرف بالاي شکر هم باعث ايجاد خطر براي بدن مي شود درست مثل يک ماده مخدر واقعي.

3.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر نسبت به هميشه بدخلق تر شده ايد

3.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر نسبت به هميشه بدخلق تر شده ايد

زماني که شکر در بدنتان تجزيه مي شود سطح قند خون افت پيدا کرده و منجر به تغييرات خلقي مي شود. پايين بودن سطح انرژي هم در اين بدخلقي موثر است.

4. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در تمام طول روز احساس تنبلي مي کنيد

4. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در تمام طول روز احساس تنبلي مي کنيد

مصرف شکر در ابتدا موجب افزايش انسولين و اخلاق خوب مي شود ولي به محض اين که شکر تجزيه شود سقوط انسولين اجتناب ناپذير است. بر اساس گفته بروک آلپرت، زماني که قند خون ثابت باشد، انرژي پايدارتر است، به اين معني که مصرف بيش از حد شکر روي سطح گلوکز خون تاثير گذاشته و منجر به بالا و پايين رفتن انرژي مي شود. بايد بدانيد که انرژي از پروتئين و فيبر هم بدست مي آيد که هر دوي اين مواد غذايي براي متعادل نگه داشتن سطح انرژي حياتي هستند.

5.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر پوسيدگي دندان هايتان بيشتر شده است

5.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر پوسيدگي دندان هايتان بيشتر شده است

باکتري هاي دهان بر اثر خوراکي هاي باقيمانده که بين دندان ها گير کرده اند، رشد مي کنند. اين امر منجر به ترشح اسيد شده که باعث پوسيدگي دندان ها مي شود. اگر چه بزاق انسان به صورت خود به خود تعادل سالم باکتري ها را حفظ مي کند ولي خوردن شکر مي تواند PH اکوسيستم دهان شما را تحت تاثير قرار دهد.

6.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر آکنه و جوش دست از سرتان بر نمي دارد

6.بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر آکنه و جوش دست از سرتان بر نمي دارد

بر اساس گفته دکتر ربکا کازين Rebecca Kazin از موسسه جراحي ليزر و پوست جان هاپکينز، افراد به افزايش سطح انسولين در اثر مصرف شکر واکنش نشان مي دهند که باعث تحريک و افزايش ترشح هورموني شده و منجر به ايجاد آکنه و روزيشا rosacea در پوست مي شود. اگر پوست حساسي داريد، مصرف شکرتان را تحت کنترل درآوريد. در غير اين صورت، " ممکن است بدون اين که بدانيد عامل ايجاد مشکلات پوستي تان از چيست شروع به استفاده از درمان هاي مختلف براي پوستتان کنيد. "
*روزيشا rosacea: يک وضعيت که در آن بعضي از عروق خوني چهره بزرگ مي شوند، و در روي گونه ها و بيني ظاهر مي شوند.

7. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر هيچ چيزي برايتان شيريني سابق را ندارد

7. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر هيچ چيزي برايتان شيريني سابق را ندارد

علاوه بر مواردي که ذکر شد، خوردن بيش از حد شکر روي حس چشايي شما هم تاثير گذار است. به عبارت ديگر، مصرف شکر بالا تحملتان نسبت به شکر را بالا مي برد، بنابراين براي رفع تمايلتان به شيريني هر روز بيشتر و بيشتر شکر مصرف ميکنيد. بنابراين براي حس کردن واقعي شيريني بايد مقدار زيادي شکر مصرف نماييد. براي پايين آوردن تحملتان نسبت به شکر و کم شدن تمايلتان به شيريني جات بايد مصرف شکر را قطع کنيد که البته در ابتدا کار بسيار سختي خواهد بود.

8. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در مغزتان احساس مه آلودي و گيجي داريد به خصوص بعد از خوردن يک وعده غذا

8. بيش از حد شکر و قند مصرف مي کنيد اگر در مغزتان احساس مه آلودي و گيجي داريد به خصوص بعد از خوردن يک وعده غذا

بر اساس گفته کارشناسان سلامت، کند شدن مغز يکي از شاخص هاي معمول براي پايين آمدن سطح قند خون است. وقتي شکر زيادي به بدنتان برسانيد ، سطح گلوکر خون بالا رفته و پس از مدتي به جاي کاهش تدريجي، به سرعت سقوط مي کند. به گفته بروک آلپرت، مشکلات و اختلالات شناختي به طور جدي تحت کنترل قند خون پايين هستند.


منبع: سيمرغ



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها