بزرگنمايي:
چه خبر - مدت زمان نگهداري مواد غذايي
مدت زماني که شما مي توانيد غذاها را در يخچال نگه داريد به غذا، و به تاريخ انقضاي آن بستگي دارد. برخي غذاها ميتوانند مدت زمان طولاني در يخچال بمانند و همچنان براي خوردن بي خطر باشند. راهنماهايي وجود دارند که کمک مي کنند بدانيد تا چه زماني ميتوانيد غذايي را نگه داريد يا آن را دور بريزيد تا خطر بيماريهاي مربوطه را براي خود پايين نگه داريد.
طبق گفته ي وزارت کشاورزي ايالات متحده (USDA) تا زماني که غذاي خود را کاملا بپزيد و باقيماندهها را در مدت دو ساعت از سرو آن در يخچال بگذاريد، مي توانيد باقيماندههاي غذايتان را سه تا چهار روز در يخچال نگهداري کنيد. در حاليکه خوردن غذاهاي باقيمانده بعد از چهار روز نگهداري در يخچال، ممکن است شما را بيمار نکند، اما شانس شما براي ابتلا به بيماريهاي مربوط به غذا را افزايش مي دهد. USDA همچنين اشاره مي کند که باقيماندهها را مي توان به شکل سالم براي سه تا چهار ماه فريز کرد، و سه تا چهار روز بعد از ذوب کردن مجدد، آن را نگه داشت.
گوشت خام و تخم مرغ
تعداد روزهايي که بايد گوشت خام و تخم مرغ را در يخچال نگه داريد، به عوامل مختلفي بستگي دارد. اگر بسته بندي گوشت خام يا تخم مرغ، تاريخ مصرف بر روي خود دارد، محصول را بعد از آن تاريخ دور بريزيد تا احتمال بيمار شدن خود را کاهش دهيد. اما مي توان به طور کلي گوشت خام و تخم مرغ را با استفاده از دستورالعمل هاي زير نگه داشت :
مرغ، بوقلمون، سوسيس، گوشت چرخ کرده: 1 تا 2 روز بعد از زمان فروش
گوشت گاو، بره و گوساله: 3 تا 5 روز بعد از زمان فروش
تخم مرغ: 3 تا 5 هفته بعد از زمان فروش
بعد از پختن کامل گوشت خام يا تخم مرغ، مي توانيد اين غذاها را به شکل سالم، به مدت مشابه با غذاهاي باقيمانده در يخچال نگه داريد، يعني سه يا چهار روز.
لبنيات
در مورد غذاهاي لبني مثل شير، ماست، پنير و کره، از تاريخ انقضا براي تعيين اينکه چه مدت ميتوانيد آنها را به شکل سالم در يخچال نگه داريد استفاده کنيد. بسياري از محصولات لبني مثل شير، به مدت دو يا سه هفته به شکل سالم و بي خطر باقي ميمانند. پنيرها و شير سويا ممکن است چند ماه سالم بمانند. طبق گفته ي دانشگاه کلمسون، شير و خامه را 1 تا 5 روز بعد از حداکثر زمان فروش نگه داريد. اين دانشگاه اشاره مي کند که ماست را به مدت 7 تا 10 روز بعد از حداکثر زمان فروش در يخچال نگه داريد. دپارتمان سلامت و خدمات انساني ايالات متحده پيشنهاد مي کند اگر شير يا ماست شما به مدت بيش از دو ساعت در دماي اتاق نگه داشته شده است، آن را دور بريزيد.
_ پنيرهاي سفت و کره معمولا براي ماندن در دماي اتاق تا 4 ساعت مشکلي ندارند.
_ اگر شير يا ماست مزه ترش ميدهد، آنرا دور بريزيد.
_ اگر علائم قابل مشاهده اي از کپک بر روي پنير مي بينيد، آن را دور بريزيد.
ميوهها و سبزيجات
بسياري از ميوهها و سبزيجات تازه، تاريخ انقضا ندارند، پس ميتوانيد تخمين بزنيد چه زماني آنها را دور بريزيد. به طور کلي، ميوهها و سبزيجات تازه از چند روز تا چند هفته پيش از خراب شدن، در يخچال به شکل سالم باقي ميمانند. اگر متوجه خرابي، بافت لزج، بوي غير طبيعي، کپک يا تغيير رنگ ديگري شديد، ميوه ها و سبزيجات را دور بريزيد.
منبع : fitnessmagazin.ir