بزرگنمايي:
چه خبر - رازهاي لاغري در ژاپن
حفظ تناسب اندام و کاهش وزن يکي از دغدغههاي هميشگي افراد، بهخصوص خانمهاست که گاهي بهرغم تلاشهاي بسيار، چندان هم موفق نيستند. بيشتر اوقات بيتوجهي به اصول تغذيه درست و خوردن خوراکيهاي ناسالم زمينهساز اين مشکل است؛ اصولي که در فرهنگ غذايي «ژاپن» بسيار مورد توجه است و ميتواند در برنامه غذايي همه ما گنجانده شود.
چرا ژاپنيها لاغرند؟
آيا تا به حال شنيدهايد که «آشپزي ژاپني» رژيمي ايدهآل براي کاهش وزن است؟ در واقع، تغذيه مردم اين کشور بر پايه مصرف برنج، سبزيجات تازه، ماهي و نوشيدنيهاي گياهي است که بهراحتي ميتوان آنها را در برنامه روزانه گنجاند و تناسب اندام را حفظ کرد. آمارها نشان ميدهد مردم ژاپن عمر طولاني دارند که راز آن علاوه بر آشپزي سالم بهعنوان يک اصل مهم، عادات روزمره را نيز شامل ميشود.
آنها به رغم اينکه جديت بسياري در کار دارند، همواره راهکارهايي براي استراحت، مديتيشن، بهرهمندي از طبيعت و عادات زندگي سالم را نيز رعايت ميکنند. در کشور آفتاب تابان خيلي بهندرت ممکن است فرد چاقي ببينيد، بهطوري که تنها 3درصد جمعيت بانوان اين کشور اضافهوزن دارند.
نکات 4 گانه ژاپني ها براي لاغر شدن1 - نخستين نکته اينکه ژاپنيها هميشه خوراکيهاي سالم و در سهمهاي کوچک غذا ميخورند
در واقع، تغذيه آنها برمبناي کيفيت است، نه کميت؛ به اين معنا که نه غذاي آماده ميخورند، نه خوراکي را در مايکروويو گرم ميکنند، نه آرد تصفيهشده، نه خوراکيهاي چرب و.... فقط مواد غذايي تازه و طبيعي مصرف ميکنند.
2 - جنبه حائز اهميت ديگر شيوه غذا خوردن است
ژاپنيها آرام و با لذت غذا ميخورند. هر لقمه را بدون عجله کاملا ميجوند و مزه ميکنند و بيشترين لذت را از طعم آن ميبرند. هرگز با نفرت و دلسردي سراغ آشپزي و صرف غذا نميروند و با تزئينات جالب غذاها جلوه بصري بينظيري خلق ميکنند. براي آنها سير شدن چشم بسيار مهمتر از سير شدن معده است.
3 - ژاپنيها لبنيات مصرف نميکنند و نان و گوشت نيز در برنامه آنها چندان جايي ندارد
مردم اين کشور برنج، سبزيجات و ماهي را ترجيح ميدهند. ميوههاي تازه هم در حد متوسط در رژيم غذاييشان گنجانده ميشود.
4 - مهمترين وعده غذايي براي ژاپنيها صبحانه است
و روز خود را با غذاهاي بسيار متنوع شامل سبزيجات، برنج، سوپ و تخممرغ آغاز ميکنند و نوشيدني حتمي آنها چاي سبز است.
خوشمزههاي رژيم ژاپني؛ ايدهآل براي لاغري و کاهش وزن
- برنج : خوراکي اصلي است که البته برنج قهوهاي بر برنج سفيد برتري دارد.
- خميرها : انواع غذاهاي تهيه شده از خميرهاي نازک (نودل) مانند سوبا، سومن، رامن و... بسيار مورد علاقه ژاپنيهاست که از گونههاي مختلف گندم تهيه شده، بسيار سالم هستند و تقريبا کربوهيدرات يا قند ندارند. بسياري از اين غذاها براي بيماران مبتلا به سلياک توصيه ميشوند.
- ميوهها : سيب قرمز فوجي، خرمالو و پرتقال ماندارين ميوههاي محبوب ژاپنيهاست.
- ماهي : ماهي ماکرو و آزاد محبوبترين ماهيها ميان مردم اين کشور هستند.
- سويا، ارزن، توفو (پنير لوبيا) و... : سرشار از کلسيم و پروتئين و جايگزين لبنيات. همچنين سرشار از آنتياکسيدانهاست، کلسترول را کاهش ميدهد و از ديابت پيشگيري ميکند.
- چاي سبز : نوشيدني هميشگي ژاپنيهاست.
- سبزيجات : بادمجان، جوانه سويا، لوبيا قرمز، قارچ، کلم، زنجبيل، کدو مسما، سيبزميني، جوانه بامبو، تربچه و جلبک دريايي.
منبع : salamat.ir