بزرگنمايي:
چه خبر - مضرات ظروف مسي براي پخت و پز
دکتر علي کشاورز افزود: در صورتي که ظروف مسي با روکش قلع پوشانده نشده باشند، هنگام قرار دادن مواد غذايي در اين ظروف، مس زيادي آزاد ميشود که احتمال مسموميت را افزايش ميدهد.
اين متخصص تغذيه همچنين گفت : مس مانع از جذب آهن و روي در بدن ميشود و در نتيجه سبب کمخوني و فقر آهن، اختلالات باروري و رشد غدههاي جنسي ميشود و بر کوتاهي قد نيز اثر ميگذارد.
کشاورز اظهار کرد : اگر چه خوردن آب در ظروف مسي بدون روکش قلع خطري ندارد اما پخت و پز و نگهداري موادغذايي در اين ظروف موجب آزاد شدن بيش از اندازه مس ميشود، علاوه بر آن مواد غذايي ترش و اسيدي، مس را در خود حل ميکنند که در نهايت موجب بروز مشکلات مذکور براي سلامت فرد ميشود، به همين دليل تاکيد ميشود که از ظروف فلزي بويژه ظروف فلزي فاقد قلع براي نگهداري مواد غذايي ترش و اسيدي استفاده نشود.
مدير گروه تخصصي تغذيه باليني دانشکده رژيم شناسي دانشگاه تهران با اشاره به يک راه مفيد براي تشخيص به کار رفتن قلع در ظروف مسي اضافه کرد: علت سفيد رنگ بودن داخل برخي از ظروف مسي وجود قلع در آن است. به ظروف مسي حداقل سالي يکبار بايد قلع اضافه کرد يا به اصطلاح آن را سفيد کرد تا مشکلي براي پخت و پز و سلامتي ايجاد نشود. در گذشته هم که از اين ظروف زياد استفاده ميشد هر چند وقت آن را سفيد ميکردند، بنابراين بايد ضمن دقت در انتخاب ظروف مسي، به منظور حفظ سلامتي و بهره مندي از خواص استفاده از اين ظروف، سفيد کردن آن فراموش نشود.
منبع : salamatonline.ir