بزرگنمايي:
چه خبر - مواد غذايي مضر براي بدن
اکثر متخصصان تغذيه با رژيمي سرشار از سبزيجات و ميوههاي تازه موافق هستند، مصرف گوشت به اندازه کافي و کربوهيدراتهاي پيچيده مانند جو و عدس را ميپذيرند و آن را يکي از بهترين راهها براي حفظ سلامتي بدن ميدانند.
نوشابههاي گازدار
اين نوشيدني پرطرفدار که حاوي 46 گرم کالري شيرين است در راس خوراکيهاي پر ضرر قرار دارد. پوسيدگي دندان، چاقي، ابتلا به ديابت نوع 2، زوال عقل، حملات قلبي، سکتههاي مغزي و ابتلا به برخي از سرطانها گوشهاي از خطرات مصرف اين دسته از نوشدنيهاست.
گوشتهاي فراوري شده
سوسيس، کالباس، هات داگ، بيکن و ديگر فراوردههاي گوشتي صنعتي، فراوري شده محسوب ميشوند . همان طور که ميدانيم اين خوراکيها سرشار از نيترات بوده و مصرف آن ديابت، بيماريهاي قلبي و سرطان را به همراه دارد. محققان ميگويند مصرف گوشتهاي فراوري شده علائم مربوط به آسم را نيز وخيمتر ميکند. همچنين يک پژوهش نشان داد، کساني که زياد گوشت فراوري شده ميخورند، معمولا سبک زندگي ناسالمي دارند، سيگار ميکشند، کم ورزش ميکنند و اکثرا چاق هستند. در طي اين پژوهش حدود ده هزار نفر به علت بيماريهاي قلبي، سرطان و بيماريهاي تنفسي جان خود را به دليل مصرف اين دسته از خوراکيها از دست دادند.
ذرت تهيه شده در ماکروويو
يک گزارش از اداره غذا و دارو (FDA)، نشان ميدهد مصرف ذرت تهيه شده در ماکروويو موجب ابتلا به سرطان و بيماريهاي تنفسي ميشود. ذرت تهيه شده در ماکروويو شامل ترکيبات شيميايي است که ريسک ابتلا به سرطان را افزايش ميدهند. چرا که نوعي روکش شيميايي نچسب که در لايه داخلي بسته بنديهاي ذرتهايي که مخصوص گرم کردن در مايکروويو هستند، وجود دارد که طي فرايند گرم کردن ذرت، تجزيه ميشود و اسيد «پرفلورواوکتانوئيک» توليد ميکند. اين ماده شيميايي، با افزايش خطر بروز برخي سرطانها مثل سرطان کبد و سرطان پروستات، در ارتباط است.
سس سويا
اين خوراکي سرشار از سديم بوده و مصرف زياد نمک موجب ابتلاي افراد به بيماريهاي قلبي و فشار خون بالا ميشود. تحقيقات نشان داده است که مصرف بيش از اندازه سويا به دليل وجود نمک فراوان ميتواند موجب از دست دادن حافظه و آلزايمر شده و علاوه بر آن سکته قلبي، پوکي استخوان، سرطان معده، آسم و بيماري کليوي به همراه داشته باشد.
چربيهاي ترانس
کلسترول بد خون را افزايش داده و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را به شدت بالا مي برد. چربيهاي ترانس همچنين باعث ايجاد التهاب در ديواره عروق شده و از اين راه نيز در ايجاد پلاکهاي چربي و انسداد رگهاي خوني قلب نقش دارند. چربيهاي ترانس در روغنهاي شيرينيپزي، روغن نباتي جامد، مارگارينها ، شيرينيجات، غذاهاي حاضري، غذاهاي سرخ شده مثل پيراشکي و سيبزميني سرخکرده و ساير غذاهايي که با روغنهاي هيدروژنه ، پخته يا سرخ شدهاند، يافت ميشوند.
منبع : jamejamonline.ir