بزرگنمايي:
چه خبر - نشانههاي کهنگي و فساد تخم مرغ
امروزه تخم مرغ به صورت شانهاي، بستهاي و فلهاي عرضه ميشود که اولويت انتخاب با انواعي است که به صورت بهداشتي بستهبندي شده و شناسنامه دار است و از درون يخچال به مشتري تحويل داده ميشود.
لازم است بدانيد، تخممرغهاي فلهاي و انواعي که پوسته قهوهاي دارند و با عنوان تخممرغ محلي عرضه ميشوند، تاريخ مصرف مشخصي ندارند و اغلب از انواع تخممرغهاي مشکل دار و عودت شده از مرغداريهاي مادر هستند که به اين شکل به فروش ميرسند.
چگونگي تشخيص فساد تخم مرغ
وقتي سفيده تخممرغ، صورتي يا رنگينکمان شود و بوي تعفن بدهد، نشانه فساد ناشي از باکتريهاست. اغلب تخممرغهاي فاسد، پوست کدر و بدرنگي دارند و مخلوط شدن سفيده و زرده تخممرغ و رقيق و شفاف شدن سفيده آن، از علائم کهنگي و فسادپذيري آن است .
بزرگ شدن اتاقک هوايي تخممرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلي و نگهداري طولاني مدت تخممرغ است .
براي تشخيص تخممرغ کهنه ميتوان آن را در آب غوطهور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوايي آن و کهنگياش است .
پوسته تخممرغ تازه آبپز هنگام پوست کندن از سفيده بسختي جدا ميشود، در صورتي که پوسته تخممرغ کهنه به سهولت کنده ميشود .
تخممرغي که داراي اتاقک هوايي کوچک و سفيده آن نسبتا غليظ و داراي ظاهري ابري و غيرشفاف و قابل تفکيک از زرده باشد و زردهاش کاملا گرد، کروي و در مرکز تخممرغ قرار گيرد، تخممرغ سالم و تازه خواهد بود .
تغيير رنگ زرده، ملاک درستي براي تشخيص فساد تخممرغ نيست. رنگ زرده به نوع تغذيه مرغ بستگي دارد. معمولا تخممرغهاي رسمي زردهشان پررنگتر است .
سفيد يا قهوهاي بودن پوسته تخممرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذيهاي خواص آن يکسان است.
دو زرده بودن تخممرغ ويژگي آن محسوب نميشود و صرفا يک خصوصيت ژنتيک است .
تخممرغهاي محلي يا رسمي به دليل اين که با فضولات مرغ تماس پيدا ميکنند بدون شک باعث آلوده شدن يخچال و انتقال احتمالي ميکروبهاي بيماريزا ميشوند، اما تخممرغهاي صنعتي بلافاصله پس از تخم گذاشتن مرغ، داخل مسيري قرار ميگيرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد. بعضي عرضهکنندگان براي محلي نشان دادن تخممرغ آن را به فضولات آغشته ميکنند که اين کار غيربهداشتي و دور از انسانيت است.
اگر در بستهبندي تخممرغهاي بهداشتي با تخممرغ شکسته مواجه شديد آن را نشوييد، بلکه بلافاصله پس از رسيدن به منزل، محتويات آن را داخل ظرفي بريزيد و حداکثر ظرف مدت دو روز مصرف کنيد .
اگر آلودگياي بر سطح تخممرغ ديديد، آن را به وسيله يک دستمال نسبتا زبر پاک کنيد .
از خريد تخممرغهاي فلهاي در شانههاي مقوايي رنگي ـ که اغلب از مواد بازيافتي زبالههاي غيربهداشتي تهيه و رنگ شدهاند ـ جدا اجتناب کنيد.
منبع : salamatnews.com