آخرین اخبار

مواد غذايي را براي چه مدت مي توانيم در يخچال و فريزر نگه داريم؟ تازه هاي سلامت

مواد غذايي را براي چه مدت مي توانيم در يخچال و فريزر نگه داريم؟

  بزرگنمايي:

چه خبر -

اين روزها يخچال و فريزر جزو وسايل پرمصرف و جدايي‌ناپذير هر خانواده‌اي محسوب مي‌شوند، زيرا علاوه بر حفظ تازگي مواد غذايي، مانع از فاسد شدن آنها مي‌شوند. اولين تجربه ساخت يخچال به قرن هفدهم ميلادي برمي‌گردد، اما تا پيش از سال 1850 چندان کارايي نداشت. در آن زمان جيمز‌ هاريسون که در چاپخانه فعاليت داشت، متوجه تاثير خنک‌کنندگي اتر شد. او با فشرده‌سازي اين گاز نخستين يخچال را اختراع و در کافه‌اي در استراليا امتحان کرد، اما اين طرح قابل‌اجرا نبود زيرا توليد يخ‌ گران تمام مي‌شد. البته اختراع يخچال بارها توسط افراد ديگري ادامه يافت تا اين که در سال 1922 بالتاز ون پلاتن به اين موفقيت دست يافت.

امروز به راحتي مي‌توان انواع خوراکي‌ها را بدون نياز به خريد روزانه در منزل داشت، مشروط بر اين که مدت نگهداري مطلوبشان را بدانيم. در واقع هر نوع خوراکي مدت زمان نگهداري مخصوص به خود دارد و پس از آن ممکن است کيفيت مطلوبش را از دست بدهد و از ارزش غذايي‌اش کاسته شود.

مدت زمان مطلوب نگهداري مواد غذايي در يخچال و فريزرلبنيات

شير، خامه، ماست: 3 تا 5 روز (پس از باز شدن بسته‌بندي) در يخچال.

پنير: 3 تا 4 هفته در يخچال/ 3 ماه در فريزر.

دوغ: يک هفته در يخچال.

کشک: 3 تا 4 روز در يخچال.

ميوه‌ها

ميوه‌هاي قرمز: 2 روز در يخچال / 12 ماه در فريزر.

طالبي: 4 روز در يخچال.

انگور و آلو: 5 روز در يخچال.

هلو و زردآلو: 1 هفته در يخچال / 12 ماه (خردشده) در فريزر.

آبميوه‌ها: 1 هفته در يخچال.

سيب: 2 ماه در يخچال.

سبزي‌ها

لوبيا سبز: 5 روز در يخچال/ 12 ماه در فريزر.

قارچ و کلم بروکلي: 5 روز در يخچال.

گل‌کلم و کلم بروکسل: 6 روز در يخچال.

فلفل، پيازچه، تربچه، شلغم، کاهو، گوجه‌فرنگي، کدو مسمايي، خيار و تره فرنگي: 1 هفته در يخچال.

کلم برگ و کرفس: 2 هفته در يخچال.

چغندر: 3 هفته در يخچال.

پياز: 3 تا 4 هفته در يخچال.

هويج: 3 ماه در يخچال/ 8 ماه در فريزر.

سبزيجات برگي پخته: 3 تا 4 روز در يخچال/ 4 تا 6 ماه در فريزر.

نخودفرنگي: 6 ماه در فريزر.

گوشت، ماهي و تخم‌مرغ

تخم‌مرغ خام: 3 هفته در يخچال.

تخم‌مرغ آب‌پز: 1 هفته در يخچال.

گوشت گوسفند: 3 تا 5 روز در يخچال/4 تا 6 ماه در فريزر.

گوشت گوساله: 3 تا 5 روز در يخچال/ 8 ماه در فريزر.

گوشت چرخ‌کرده: 5 تا 6 روز در يخچال/ 3 ماه در فريزر.

ماهي و ميگو: 1 تا 2 روز در يخچال/ 3 تا 4 ماه در فريزر.

گوشت پخته: 3 تا 4 روز در يخچال.

مرغ و ماکيان: 1 تا 2 روز در يخچال / 4 ماه در فريزر.

گوشت دودي: 5 تا 6 روز در يخچال.

نان و شيريني

نان باگت: 3 روز در يخچال/ 1 هفته در فريزر.

نان سبوس‌دار: 1 تا 2 روز در يخچال/ 1 ماه در فريزر.

کيک اسفنجي: 3 روز در يخچال/ 3 تا 4 ماه در فريزر.

شيريني تر: 3 تا 4 روز در يخچال/ 2 ماه در فريزر.

تارت: 2 روز در يخچال/ 2 ماه در فريزر.

ساير خوراکي‌ها

سس کچاپ، خيارشور: 1 سال (از تاريخ توليد) در يخچال.

سس مايونز: 2 ماه (از تاريخ توليد) در يخچال.

کره: 3 هفته (پس از باز شدن بسته‌بندي) در يخچال/ 4 ماه (در بسته‌بندي اصلي) در فريزر.

کنسرو بازشده: 2 روز در يخچال.

مايونز و دسرهاي خانگي بر پايه تخم‌مرغ: يک روز در يخچال.

سوپ و آش: 5 تا 6 روز در يخچال.

چيدمان مناسب مواد غذايي در يخچال

ضرورت چيدمان مواد غذايي در طبقات مختلف يخچال به اين دليل است که هر قسمت، سطح مختلفي از برودت را دارد که ممکن است براي بعضي از خوراکي‌ها مناسب نباشد. بايد دانست که هر طبقه چه درجه برودتي دارد و مناسب چه خوراکي‌هايي است.

جايخي: 12- 2 درجه سانتي‌گراد/ مناسب براي مواد غذايي منجمد.

طبقه بالايي: 0 تا 2 درجه سانتي‌گراد/ مناسب براي غذاهاي پخته، ماست، پنير تازه، دسرهاي شيري، خامه تازه، کنسرو بازشده و تخم‌مرغ.

طبقه مياني: 3 تا 5 درجه سانتي‌گراد/ مناسب براي سوپ و آش، کمپوت، نان و شيريني تازه، سس‌هاي خانگي.

طبقه پاييني و جاميوه‌اي: 5 تا 8 درجه سانتي‌گراد/ مناسب براي انواع پنيرها، کره، شير، سبزي‌ها و ميوه‌ها.

در يخچال: 7 تا 8 درجه سانتي‌گراد/ مناسب براي سس‌هاي آماده، نوشيدني‌ها.

کلام آخر:

- در صورتي که بسته‌بندي مواد غذايي آسيب‌ديده، برآمده يا غيرعادي باشد يا خوراکي بوي نامطبوع و ذرات کپک هر چند جزيي داشته باشد، بايد از مصرفش اجتناب کرد.

- همه خوراکي‌ها بايد در ظروف دربسته يا پاکت فريزر بسته‌بندي شوند.

- پس از باز کردن بسته‌بندي خوراکي‌هاي تازه مانند ژامبون و پنير، آنها را در ظرف يا پاکت مناسب بچينيد. همچنين باقيمانده کمپوت و کنسرو نيز بايد از قوطي خارج شده و در ظرف ديگري نگهداري شود.

- بين مواد غذايي در يخچال و فريزر فاصله قرار دهيد تا هوا ميانشان جريان داشته باشد.

- پيش از چيدن تخم‌مرغ در يخچال نبايد آنها را شست.

- يک يا دو بار در ماه يخچال را با آب و صابون بشوييد و در صورت نياز با مواد ضدعفوني‌کننده تميز کنيد.

- قبل از چيدن بسته‌بندي‌ها در فريزر، ابتدا آنها را در يخچال بگذاريد تا خنک شوند. به اين ترتيب فرايند انجماد بهتر انجام مي‌گيرد. براي انجماد بهتر، مواد غذايي را در فويل آلومينيومي و پاکت فريزر مخصوص بچينيد و هواي ميان آن را کاملا خارج کنيد. همچنين فضايي بين بسته‌بندي‌ها بگذاريد تا اگر مايعي از آن بيرون آمد، روي ديگر مواد غذايي نريزد.

- در هر بسته بيش از 4 تا 6 تکه خوراکي نگذاريد و روي بسته را نيز تاريخ بزنيد تا بيش از حد مطلوب در فريزر نماند. البته مواد غذايي که زودتر بسته‌بندي شده‌اند را زودتر مصرف کنيد.

- پاکت‌هاي وکيوم بدون منفذ، نسبت به پاکت‌هاي معمولي برتري دارند، زيرا با چيدن مواد غذايي و خارج کردن هوا، در پاکت کاملا بسته مي‌شود.




منبع: هفته نامه سلامت





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

فوايد علمي براي استفاده از ظروف مسي

شارژ و ترميم سلول هاي مغز با اين ورزش

6 تغيير ساده و مهم براي حفظ سلامت و عمر طولاني تر

علت خواب آلودگي بهاري چيست و چطور با خواب آلودگي مقابله کنيم؟

8 قسمت بدن که نبايد لمس کنيد

مسموميت با قارچ سمي را چطور درمان کنيم

غذاهاي مفيد و مضر براي شما که حساسيت فصلي داريد

چرا پشت سر هم عطسه مي کنم؟ آيا عطسه در خواب اتفاق مي افتد؟

خواب راحت شبانه با ترک اين عادت هاي اشتباه

10 بيماري عجيب و هولناک که از طريق نيش پشه منتقل مي شوند

روش هاي طبيعي براي افزايش هورمون شادي

علايم نشان دهنده بيماري در چشم ها

12 دليل براي نفخ ناگهاني

هنگام انجام فعاليت هاي خلاقانه موسيقي گوش ندهيد

علت عرق زياد زير بغل و روش هاي درمان

علت تيک هاي عصبي چيست؟ آيا تيک عصبي درمان مي شود؟

براي به تعويق انداختن پيري مغز بايد اين دو نکته را رعايت کنيد

داغ شدن بدن نشانه چيست؟ چرا هميشه بدنم گرم است؟

باکتري سالمونلا در ماهي قرمز و بيماري هاي ناشي از آن

ژله و پاستيل چه خواصي دارد و براي چه کساني ممنوع است؟

افزايش وزن در تعطيلات و باورهاي غلطي که بايد کنار بگذاريد

روش هايي براي درمان ميگرن بدون نياز به دارو

دوش گرفتن با آب سرد چه فوايدي براي سلامت دارد؟

عوامل تهديد کننده قلب از شب کاري گرفته تا ازدواج ناشاد

خطرناک ترين شوينده هاي خانه تکاني کدامند؟

آيا توقف قلب امکان پذير است؟ به بهانه پخش برنامه عصر جديد

چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم

علت سردي پاها چيست؟

گياهان آپارتماني که نگهداري آنها براي حفظ سلامت ضروري هستند

مهم ترين دلايل پزشکي کم اشتهايي چيست؟

شوينده هاي شيميايي که براي خانه تکاني نوروز نبايد استفاده کنيد

مشکلات بينايي نوزادان چه علايمي دارد

هر آنچه بايد در مورد مدفوع بدانيد + پيوند مدفوع چيست؟

کدام بيماري ها باعث بر هم خوردن تعادل شما مي شوند؟

چرا با افزايش سن حس بويايي کاهش پيدا مي کند

خطرات مصرف عطر و ادکلن که تاکنون نشنيده ايد!

پير شدن غير عادي مغز با اين علايم همراه است

نوار مغز EEG چيست و چه زماني بايد نوار مغز بگيريد؟

علايمي که نشان ميدهد متابوليسمتان کند است

اين سرفه ها يعني قلب شما بيمار است، مراقب باشيد

مراقب سم خطرناک سيب زميني سبز رنگ باشيد

چشم قهوه اي ها بيشتر به افسردگي فصلي دچار مي شوند يا چشم آبي ها؟

آيا قرص لاغري واقعا باعث کاهش وزن مي شود؟

علت داغ کردن بدن چيست؟

6 استفاده خانگي قرص آسپرين، از درمان شوره سر تا رفع جوش پوستي

چرا هميشه خسته ام؟ چطور از خستگي مزمن خلاص شويم؟

مور مور شدن وبي حسي دست و پا نشانه چيست؟

کاهش وزن با رژيم ماست + برنامه غذايي روزانه با ماست

مشکلات دست ها که نشان دهنده بيماري است

آلوده ترين اشيائي که هر روز به آنها دست مي زنيم