آخرین اخبار

زندگي سالم تر و شاد تر با دوست داشتن بدن! چرا و چگونه؟ تازه هاي سلامت

زندگي سالم تر و شاد تر با دوست داشتن بدن! چرا و چگونه؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - چرا و چگونه بدن خود را دوست داشته باشيم

امروزه بخش قابل توجهي از مردم جهان، از بدن خودشان رضايت ندارند و واقعيت‌هاي آن را نمي‌پذيرند. با اين‌حال، چرا پذيرفتن واقعيت‌ها و ويژگي‌هاي بدن تا اين اندازه براي آنان سخت شده است؟

متخصصان مي‌گويند که فضاي جوامع امروزي، ارزش و اهميت اصلي را به ظاهرِ بيروني افراد اختصاص مي‌دهد و ويژگي‌هاي دروني (مانند هوش، مهرباني و...) را ناديده مي‌گيرد. بنابراين، افراد فکر مي‌کنند که اگر تمامي «نقايص» بدن‌ و ظاهر بيروني‌شان را اصلاح کنند، درنهايت به جايگاه مطلوبي در جامعه مي‌رسند و «خوش‌بخت»‌ مي‌شوند.

همين وضعيت مانع از اين شده است که بسياري از افراد جامعه، بدن خودشان را بپذيرند و واقعيت‌هاي آن را دوست داشته باشند. حقيقت اين است که اگر ما بتوانيم با اين حالت‌هاي منفي‌نگرانه مقابله کنيم و در ادامه به بدن خودمان عشق بورزيم و به آن احترام بگذاريم، درنهايت افراد سالم‌تر و شادتري خواهيم بود.

مطالعات علمي نشان داده‌اند که هرچه افراد، تصوير بهتري از بدن خودشان در ذهن داشته باشند، بدن سالم‌تر و زندگي بهتري خواهند داشت. نکات زير، دلايل اين تاثيرگذاري را به شما خواهند گفت.

مهارت‌هايي کسب مي‌کنيد که براي کاهش وزن ضروري هستند

محققان دريافته‌اند که اگر افراد، احساس مثبتي نسبت به بدن خودشان داشته باشند، توانايي‌شان براي تنظيم عادت‌هاي غذايي نيز بهبود پيدا مي‌کند.

به‌گفته دکتر ميستي گرون (متخصص تغذيه)، «همراه با بهبود تصوير ذهني از بدن، اين ويژگي‌هاي مهم براي کاهش وزن در وضعيت مطلوبي قرار مي‌گيرند: انگيزش مستقل، خود-کارآمدي يا افزايش اعتمادبه‌نفس فرد براي دستيابي به نتيجه دلخواه و مهارت‌هاي خودتنظيمي».

کاهش وزن را راحت‌تر تحمل مي‌کنيد

درحالي که پذيرفتن بدن و عشق ورزيدن به آن ظاهرا نبايد با خواست کاهش وزن همخواني داشته باشد، اما اين روند مي‌تواند در درازمدت به کاهش وزن کمک کند.

يکي از مطالعات Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics نشان مي‌دهد افرادي که از بدن خودشان رضايت دارند، کاهش وزن را راحت‌تر در درازمدت حفظ مي‌کنند، درحالي که افراد ناراضي درنهايت به وزن قبلي خودشان برمي‌گردند و وضعيت جديد را تحمل نمي‌کنند. بنابراين، درحالي که هيچ کس تاثير رژيم‌هاي استاندارد براي کاهش وزن را زير سوال نمي‌برد، ‌اما بايد بدانيم که چالش اصلي به حفظ وزن جديد برمي‌گردد.

پذيرش بدن و صحبت دروني مثبت با خود، دو عاملي هستند که مي‌توانند کاهش وزن پايدار را براي ما امکان‌پذير سازند.

به‌خاطر علاقه و لذت، ورزش مي‌کنيد

با اين‌که بيشتر ورزش‌ها براساس تمايل دروني به تغيير بدن به‌وجود آمده‌اند، اما پذيرش بدن باعث مي‌شود که همراه با علاقه ورزش کنيد و از زندگي بر مبناي ارزش‌هاي خودتان (مانند زندگي طولاني و سالم) لذت ببريد. يکي از مطالعات منتشرشده در مجله Appetite نشان مي‌دهد که پذيرش بدن در درازمدت، ميزان فعاليت بدني را به‌طور قابل توجهي افزايش مي‌دهد.

تمرکز حواس را بيشتر مي‌کنيد و آشفتگي ذهني را کاهش مي‌دهيد

يکي از مطالعات منتشرشده نشان مي‌دهد که مشارکت افراد چاق در کلاس‌هاي پذيرش بدن و تمرکز حواس، از جنبه‌هاي مختلفي براي آنان مفيد است: مقابله با برچسب‌هاي اجتماعي ناشي از چاقي، بهبود کيفيت زندگي، کاهش آشفتگي‌هاي ذهني، افزايش تحمل‌پذيري نسبت به مشکلات و تقويت انعطاف‌پذيري روان‌شناختي.

بدن خود را چگونه دوست داشته باشيم؟

ساده‌ترين کاري که هر کسي مي‌تواند انجام بدهد، اين است که پذيرش بدنش را انتخاب کند. اين کار تنها يک انتخاب است، نه چيزي بيشتر. بنابراين، ابتدا واقعيت‌هاي بدن را بپذيريد و به خودتان تعهد بدهيد که با مهرباني و صبر از خودتان مراقبت مي‌کنيد.

همه افرادي که مي‌خواهند واقعيت‌هاي بدن‌شان را بپذيرند و به بدن خودشان احترام بگذارند، بايد از استراتژي‌هاي مشخصي کمک بگيرند. اين استراتژي‌ها حتي براي افرادي که اضافه‌وزن دارند نيز مناسب هستند و به آنها در بهبود روند کاهش وزن و داشتن زندگي‌اي سالم‌تر کمک مي‌کنند. با بررسي چند پيشنهاد ساده اما کاربردي، متوجه مي‌شويم که چطور مي‌توانيم بدن خود را دوست داشته باشيم.

انتخاب کنيد

تصميم بگيريد که از فردا تمامي واقعيت‌هاي بدن خودتان را بپذيريد، حتي اگر اين تصميم در روزهاي اول کاملا جعلي و ساختگي باشد.

دکتر ربکا اسکريچفيلد مي‌گويد: «ساده‌ترين کاري که هر کسي مي‌تواند انجام بدهد، اين است که پذيرش بدنش را انتخاب کند. اين کار تنها يک انتخاب است، نه چيزي بيشتر. بنابراين، ابتدا واقعيت‌هاي بدن را بپذيريد و به خودتان تعهد بدهيد که با مهرباني و صبر از خودتان مراقبت مي‌کنيد».

شما بايد آزادانه انتخاب خودتان را با ديگران در ميان بگذاريد و از دوستان و اعضاي خانواده درخواست حمايت کنيد. پس به آنان اطلاع بدهيد که ديگر از بدن خودتان بدگويي نمي‌کنيد، بلکه تمام تلاش‌تان در راستاي مراقبت از بدن‌تان است.

گفت‌وگوي مثبت با خودتان را تمرين کنيد

سرزنش و شرمندگي را کنار بگذاريد، و قدرداني و واقع‌بيني را جايگزين آن‌ها کنيد. کلماتي که هر روز براي توصيف ظاهر خودتان استفاده مي‌کنيد را بررسي کنيد و کلمات مثبت را در ميان آن‌ها قرار بدهيد.

بعد بهتر است که يک دفترچه يادداشت برداريد و فهرستي از ويژگي‌هاي مثبت خودتان بنويسيد: من لبخند زيبايي دارم؛ من چشم‌هاي زيبايي دارم يا من بازوان قوي خودم را دوست دارم و... . در ادامه هر شب اين فهرست را بخوانيد تا واقعا باورشان کنيد. وقتي که اين ويژگي‌ها را باور کرديد، مي‌توانيد سراغ فهرست جديد برويد.

بدن خودتان را با بدن ديگران مقايسه نکنيد

اين قانون مهم را در زندگي خودتان اجرا کنيد: هرگز در آن دسته از بحث‌هاي مربوط به رژيم غذايي که شما را آشفته مي‌کنند، مشارکت نکنيد و هرگز هم درباره بدن ديگران بدگويي نکنيد. به‌گفته متخصصان، وقتي که شما در ذهن يا کلام خودتان درباره ديگران با نظر مثبت صحبت مي‌کنيد، به زيبايي‌هاي متفاوت احترام مي‌گذاريد و ديگر براي درجه‌بندي زيبايي افراد تلاش نمي‌کنيد.

به بدن‌تان نشان بدهيد که دوستش داريد

به‌جاي اين‌که فقط روي محدود کردن رژيم غذايي براي کاهش وزن يا ورزش کردن براي سوزاندن کالري‌ها تمرکز کنيد، اين کارها را انجام بدهيد: تغذيه مناسب بدن، تحرک بدني مناسب و لذت بردن از تجربه‌هاي زندگي.

بنابراين، فعاليت‌هايي را انجام بدهيد که احساس خوبي نسبت به خودتان به‌وجود مي‌آورند و قابليت‌هاي بدن‌تان را به شما يادآوري مي‌کنند، مانند ورزش‌هاي گروهي و مفرح، پياده‌روي در پارک و... . اين محرک‌هاي مثبت، احساسات خوبي در شما ايجاد مي‌کنند و مي‌توانند رابطه شما با بدن‌تان را اصلاح کنند.

منابع مفيد را پيدا کنيد

مراکز درماني، سازمان‌هاي مختلف،‌ دانشگاه‌ها، متخصصان و کتاب‌هاي خودآموز بسيار مفيدي در اين زمينه وجود دارند که پذيرش بدن را به ما ياد مي‌دهند. شما مي‌توانيد با استفاده از اين منابع کاربردي، نگرش خودتان نسبت به ورزش، تصوير ذهني از بدن و... را اصلاح کنيد و مسير تازه‌اي را در زندگي خودتان پيش بگيريد.



منبع: salamatism.com




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

فوايد علمي براي استفاده از ظروف مسي

شارژ و ترميم سلول هاي مغز با اين ورزش

6 تغيير ساده و مهم براي حفظ سلامت و عمر طولاني تر

علت خواب آلودگي بهاري چيست و چطور با خواب آلودگي مقابله کنيم؟

8 قسمت بدن که نبايد لمس کنيد

مسموميت با قارچ سمي را چطور درمان کنيم

غذاهاي مفيد و مضر براي شما که حساسيت فصلي داريد

چرا پشت سر هم عطسه مي کنم؟ آيا عطسه در خواب اتفاق مي افتد؟

خواب راحت شبانه با ترک اين عادت هاي اشتباه

10 بيماري عجيب و هولناک که از طريق نيش پشه منتقل مي شوند

روش هاي طبيعي براي افزايش هورمون شادي

علايم نشان دهنده بيماري در چشم ها

12 دليل براي نفخ ناگهاني

هنگام انجام فعاليت هاي خلاقانه موسيقي گوش ندهيد

علت عرق زياد زير بغل و روش هاي درمان

علت تيک هاي عصبي چيست؟ آيا تيک عصبي درمان مي شود؟

براي به تعويق انداختن پيري مغز بايد اين دو نکته را رعايت کنيد

داغ شدن بدن نشانه چيست؟ چرا هميشه بدنم گرم است؟

باکتري سالمونلا در ماهي قرمز و بيماري هاي ناشي از آن

ژله و پاستيل چه خواصي دارد و براي چه کساني ممنوع است؟

افزايش وزن در تعطيلات و باورهاي غلطي که بايد کنار بگذاريد

روش هايي براي درمان ميگرن بدون نياز به دارو

دوش گرفتن با آب سرد چه فوايدي براي سلامت دارد؟

عوامل تهديد کننده قلب از شب کاري گرفته تا ازدواج ناشاد

خطرناک ترين شوينده هاي خانه تکاني کدامند؟

آيا توقف قلب امکان پذير است؟ به بهانه پخش برنامه عصر جديد

چگونه طول عمرمان را مثل يک ورزشکار افزايش دهيم

علت سردي پاها چيست؟

گياهان آپارتماني که نگهداري آنها براي حفظ سلامت ضروري هستند

مهم ترين دلايل پزشکي کم اشتهايي چيست؟

شوينده هاي شيميايي که براي خانه تکاني نوروز نبايد استفاده کنيد

مشکلات بينايي نوزادان چه علايمي دارد

هر آنچه بايد در مورد مدفوع بدانيد + پيوند مدفوع چيست؟

کدام بيماري ها باعث بر هم خوردن تعادل شما مي شوند؟

چرا با افزايش سن حس بويايي کاهش پيدا مي کند

خطرات مصرف عطر و ادکلن که تاکنون نشنيده ايد!

پير شدن غير عادي مغز با اين علايم همراه است

نوار مغز EEG چيست و چه زماني بايد نوار مغز بگيريد؟

علايمي که نشان ميدهد متابوليسمتان کند است

اين سرفه ها يعني قلب شما بيمار است، مراقب باشيد

مراقب سم خطرناک سيب زميني سبز رنگ باشيد

چشم قهوه اي ها بيشتر به افسردگي فصلي دچار مي شوند يا چشم آبي ها؟

آيا قرص لاغري واقعا باعث کاهش وزن مي شود؟

علت داغ کردن بدن چيست؟

6 استفاده خانگي قرص آسپرين، از درمان شوره سر تا رفع جوش پوستي

چرا هميشه خسته ام؟ چطور از خستگي مزمن خلاص شويم؟

مور مور شدن وبي حسي دست و پا نشانه چيست؟

کاهش وزن با رژيم ماست + برنامه غذايي روزانه با ماست

مشکلات دست ها که نشان دهنده بيماري است

آلوده ترين اشيائي که هر روز به آنها دست مي زنيم