آخرین اخبار

فرق روغن سرخ کردني با روغن پخت و پز چيست؟ تغذيه

فرق روغن سرخ کردني با روغن پخت و پز چيست؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - تفاوت روغن سرخ کردني و روغن پخت و پز را جدي بگيريد

نسترن محمدي با بيان اينکه روغن خام حاصل از دانه ها و ميوه هاي روغني يا منابع حيواني، حاوي ناخالصي هايي است که در طعم، رنگ، بو، شفافيت، پايداري، ارزش تغذيه اي و بطور کلي در کيفيت روغن موثرند، اظهارداشت: اين ناخالصي ها با عمليات تصفيه از روغن خارج مي شوند و سعي بر اين است که تا حد امکان مواد با ارزش حفظ و از بروز تغييرات شيميايي در تري گليسريدها جلوگيري شود.

وي با بيان اين توضيح که فرآوري روغن شامل مراحل صمغ گيري، تصفيه قليايي و يا فيزيکي، بي رنگ کردن و بوگيري است، افزود: معمولا پس از افزودن آنتي اکسيدان روغن ها بسته بندي مي شود، ضمن آنکه در صورت نياز به توليد روغن هيدروژنه يا جامد، روغن تحت عمليات هيدروژنه کردن قرار مي گيرد.

محمدي با بيان تقسيم بندي انواع روغن خوراکي، گفت: مصرف روغن مايع جهت استفاده در سالاد و پخت و پز و غذاهايي است که معمولا نياز به سرخ کردن در حرارت زياد ندارند در حالي که روغن سرخ کردني به علت پايداري زياد در برابر حرارت، در غذاهايي که نياز به سرخ کردن طولاني و عميق دارند، مورد استفاده قرار مي گيرد.

وي با بيان اين توضيح که در صورت عدم دسترسي به روغن مايع جهت پخت و پز مي توان از روغن جامد کم ترانس استفاده کرد، افزود: در زمان خريد بايد به برچسب روغن توجه کرد، اگر ميزان ايزومر ترانس آن از مقدار خاصي تجاوز نکرد قابليت استفاده به عنوان روغن مناسب پخت و پز و غير قابل مصرف براي سرخ کردن را دارا خواهد بود.

محمدي با توصيه اکيد به استفاده از روغن مخصوص سرخ کردني در سرخ کردن مواد غذايي، ادامه داد: روغن گياهي مايع را به شرط بکارگيري در پخت و پز و سالاد، مي توان بطور کامل جانشين روغن جامد کرد، توجه به اين نکته ضروري است که روغن هاي مايع پخت و پز، به رغم تفاوت هايي که دارند، نمي توانند درجه حرارت بالا را تحمل کنند، بنابراين مي سوزند و سوختن آنها در مرحله سرخ کردن مي تواند آن را به مواد سرطان زا تبديل کند.

رئيس اداره نظارت بر مواد غذايي و آشاميدني با منشأ گياهي سازمان غذا و دارو، آسان ترين راه بهرمندي صحيح از روغن هاي خوراکي را کنترل اطلاعات روي برچسب روغن ها دانست و از مردم خواست در کنترل اين فرآورده ها حتما به تاريخ توليد و انقضاء، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، نشان سازمان غذا و دارو، نام و آدرس کارخانه توليد کننده، شرايط نگهداري، ميزان اسيدهاي چرب اشباع و غير اشباع و اسيد چرب ترانس دقت کنند.

محمدي در مورد روغن غني شده، توجه به نوع و مقادير ويتامين درج شده روي برچسب و در مورد روغن هاي وارداتي، دارا بودن برچسب فارسي با درج تاريخ توليد و انقضاء ، سري ساخت ، شماره مجوز بهداشتي واردات، نام تجاري و نام شرکت و کشور سازنده را توصيه کرد.



منبع: behdashtnews.ir




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها