بزرگنمايي:
چه خبر - زردآلو و خاصيت هاي تغذيه اي آن
زردآلو يکي از ميوههاي خوش طعم از خانواده رزاسه يا گوجه سبز بوده و اندازه اين ميوه کوچک، در حدود يک و نيم الي دو و نيم سانتي متر است. زردآلو براساس شواهد تاريخي بومي کشور چين بوده، اما بعدها از طريق تجارت نهال آن به کشورهاي ديگر منتقل شده است.
با وجود تمامي مزاياي درماني زردآلو کارشناسان توصيه ميکنند زنان باردار و افراد مبتلا به حساسيت غذايي بويژه حساسيت به سولفيت از اين ماده استفاده نکنند.
براي ماندگاري زردآلو تا زمان مصرف در برخي کشورها به آن سولفيد اضافه ميکنند که اين ماده شيميايي به تدريج با آهن موجود در ميوه و اکسيژن هوا واکنش نشان داده، تبديل به يک ماده آلرژيزا ميشود.
کارشناسان توصيه ميکنند افراد زردآلوهاي زرد يا نارنجي رنگ مصرف کنند، اگر برروي زردآلو لکههاي قرمز وجود داشته باشد ميتواند نشانه وجود دي اکسيد گوگرد باشد.
مزاياي درماني زردآلو شامل موارد زير است:
1 - تحقيقات فراوان نشان داده که مصرف زردآلو براي سلامت چشمها مفيد است و ميتواند سبب جلوگيري از بروز صدماتي، چون آب مرواريد، دژنراسيون ماکولا و پيري چشم شود. مصرف دو يا سه عدد زردآلو در روز ميتواند باعث تقويت اعصاب بينايي چشم شود.
2 - زردآلو حاوي مقادير بالايي از انواع آنتي اکسيدانها است که براي کمک به بهبود عملکرد طبيعي بدن و از بين بردن راديکالهاي آزاد بسيار مفيد است. سمومي که در بدن توليد ميشود در رودهها و دستگاه گوارش جمع ميشوند که مصرف زردآلو ميتواند باعث از بين بردن اين مواد سمي و تقويت عملکرد سيستم ايمني بدن شود.
3 - فيبر موجود در زردآلو براي سلامت دستگاه گوارش و ازبين بردن يبوست بسيار مفيد است و در دراز مدت از ابتلاي افراد به بيماري هايي، چون سرطان روده جلوگيري ميکند.
4 - زرد آلو يکي از ميوههاي مفيد براي کاهش LDL يا کلسترول بد خون است و افراد با مصرف منظم اين ميوه ميتوانند سلامت قلب خود را تامين کرده، کمتر دچار ريسک ابتلا به بيماريهاي قلبي عروقي شوند.
در عين حال مصرف زردآلو باعث افزايش سطح HDL خون نيز ميشود که همان کلسترول خوب خون است و به اين ترتيب سلامت بدن را حفظ ميکند.
5 - زرد آلو همچنين حاوي ماده شيميايي پتاسيم است که براي تنظيم فشار خون و نيز حفظ الکتروليت خون بسيار مفيد است.
کمبود پتاسيم يکي از دلايل اصلي بروز فشار خون بالا است، اين بيماري ميتواند منجربه حمله قلبي و سکته مغزي در افراد شود.
6 - مصرف زردآلو به دليل دارا بودن ويتامين C و نيز آهن ميتواند باعث درمان مشکل کم خوني در افراد شود.
علاوه بر نوع تازه ميوه زردآلو، خشک شده اين ميوه نيز ميتواند کم خوني را در فرد برطرف کند.
7 - آنتي اکسيدانهاي موجود در زردآلو همچنين براي مقابله با روند پيري پوست، تسهيل درفرآيند توليد سلولهاي پوستي جديد و پوسته ريزي سلولهاي قديمي مفيد هستند و مانند يک لايه بردار عمل ميکنند.
علاوه بر مصرف زردآلو ميتوان از اين ماده به عنوان ماسک زيبايي برروي سطح پوست استفاده کرد.
ويتامين A موجود در زرد آلو بويژه براي درمان آکنه، جاي جوش و لکههاي پوستي بسيار مفيد است.
8 - زردآلو يک ماده غذايي بسيار مفيد براي افرادي است که ميخواهند وزن خود را کم کنند، وجود مقادير بالاي فيبر در اين ماده غذايي باعث ميشود تا سرعت سوخت و ساز در بدن افزايش پيدا کند و به اين ترتيب فرد سريعتروزن کم کند. در عين حال به دليل شيرين بودن ميتواند براي يک بازه زماني طولاني، فرد را سير نگه دارد و مانع از پرخوري در او شود.
گرآوري:
منبع: yjc.ir