آخرین اخبار

پخت کلم بروکلي موجب از بين رفتن برخي خواص آن مي شود تغذيه

پخت کلم بروکلي موجب از بين رفتن برخي خواص آن مي شود

  بزرگنمايي:

چه خبر -

بهتر است کلم بروکلي را نپخته مصرف کنيد

پختن بروكلي سبب آسيب ديدن آنزيمي در آن مي‌شود كه تركيبات حاوي گلوكز و اسيد آمينه را به تركيبي موسوم به "سولفورافان" تبديل مي‌كند

سولفورافان، سلول‌هاي سرطاني را از بين مي‌برد. همچنين اين تركيب، باكتري هليكوباكتر-پيلوري را كه سبب ايجاد زخم معده و افزايش خطر ابتلا به سرطان معده مي‌شود نيز از بين خواهد برد.

اين در حالي است كه پختن ديگر سبزيجات خانواده چليپاييان مانند گل‌كلم و كلم، سبب تشكيل يك تركيب آبي موسوم به "ايندول" خواهد شد كه سلول‌هاي سرطاني را پيش از بدخيم شدن از بين مي‌برد.

بدون ترديد پختن مواد غذايي به ما كمك مي‌كند تا بتوانيم آنها را بدون صرف انرژي و به راحتي هضم كنيم.

اگرچه بسياري از افراد بر اين باورند كه پختن مواد غذايي سبب از بين رفتن ويتامين‌ها و مواد معدني و همچنين تغيير شكل آنزيم‌هايي مي‌شود كه نقش مهمي در هضم مواد غذايي دارند، اما بايد پذيرفت كه نمي‌توان گفت مواد غذايي خام در مقايسه با مواد غذايي پخته‌شده سالم‌تر خواهند بود.

در افرادي كه خام‌خوار هستند، علي‌رغم افزايش سطح آنتي‌اكسيدان‌(Antioxidants) بتاكاروتن كه در ميوه‌ها و سبزيجات سبزرنگ و زردرنگ يافت مي‌شود، سطح تركيب آنتي‌اكسيدان ليكوپن در بدن بسيار كاهش خواهد يافت.

اين رنگدانه ي قرمزرنگ (ليکوپن) كه در گوجه‌فرنگي و ميوه‌هايي مانند هندوانه و انبه هندي يافت مي‌شود، خطر ابتلا به سرطان و احتمال حملات قلبي را در افراد كاهش مي‌دهد.

بر اساس مطالعات انجام شده، پختن گوجه‌فرنگي در دماي 88 درجه سانتي‌گراد ديواره ضخيم سلولي گياه را منهدم ساخته و جذب مواد مغذي موجود در اين ديواره را در بدن افزايش مي‌دهد.

هويج، قارچ، مارچوبه، كلم، فلفل و بسياري از سبزيجات ديگر وقتي پخته مي‌شوند، در مقايسه با زماني كه خام هستند حاوي آنتي‌اكسيدان‌هاي بيشتري خواهند بود.

البته بايد توجه داشت كه روش پختن مواد غذايي نيز نقش بسيار مهمي در حفظ تركيبات مغذي موجود در آنها خواهد داشت.

بهترين روش براي طبخ سبزيجات، آب پز کردن يا بخارپز كردن آنهاست.

سرخ كردن مواد غذايي سبب افزايش راديكال‌هاي آزاد ناشي از اكسيدشدن روغن در آنها مي‌شود. راديكال‌هاي آزاد به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌رسانند.

اين در حالي است كه پخت سبزيجات، ويتامين C موجود آنها را به ميزان قابل توجهي كاهش خواهد داد. با توجه به اين كه اين ويتامين در بسياري از ميوه‌ها و سبزيجات به وفور يافت مي‌شود، بنابراين به نظر مي‌رسد حتي با توجه به اين موضوع بهتر است برخي از انواع سبزيجات به صورت پخته مصرف شوند.

تصميم‌گيري درباره پختن يا نپختن سبزيجات موضوع بسيار مهمي است.



منبع: tebyan.net




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها