بزرگنمايي:
چه خبر - غذاهاي مناسب براي سحري
زهرا عبداللهي، در خصوص تغذيه صحيح در ماه رمضان گفت: مطالعات متعدد نقش موثر روزهداري را در بهبود بيماريهاي مختلف نشان دادهاند. در اغلــب بيماريهايي که عادات غلط غذايي، چاقي و افزايش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزهداري مفيد است. مطالعات نشان داده است روزه گرفتن براي مبتلايان به چربي خون بالا بسيار مفيد است، ميزان چربيهاي نامطلوب موجود در خون را تنظيم ميکند و موجب افزايش ميزان چربيهاي مفيد خون ميشود.
وي افزود: بعضي افراد تصور ميکنند هنگام سحر بايد غذاهاي پرچربي و پرکالري بخورند که در طول روز احساس گرسنگي نکنند، در حالي که مصرف موادغذايي پرچرب بخصوص در هواي گرم موجب تشنگي شديد و کم آبي بدن ميشود.
عبداللهي به مردم توصيه کرد که در وعده سحري از مواد غذايي پرفيبر مثل ميوهها وسبزيجات استفاده کنند، چون منبع سرشاري از فيبر هستند. همچنين مواد غذايي پرفيبر آب زيادي در خود جذب ميکنند و بدن ميتواند آن را به آهستگي جذب کند و احساس تشنگي ديرتر سراغ مان آيد. مصرف آب به مقدار زياد در وعده سحري و مخصوصا بين غذا نيز توصيه نميشود، چون موجب رقيق شدن شيره معده و آنزيمهاي گوارشي شده و روند هضم غذا مختل ميشود.
وي ادامه داد: از نوشيدن بيش از اندازه چاي در وعده سحري اجتناب کنيد. چون چاي باعث افزايش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهاي معدني که بدن شما در طول روز به آن احتياج دارد ميشود. برخلاف تصور برخي افراد، روزه بدون سحري موجب کاهش وزن نميشود، بلکه به دليل افت شديد قند خون در طي روز موجب ميشود تا شخص روزهدار در زمان افطار تمايل بيشتري براي خوردن غذاهاي شيرين و چرب پيدا کند و همين موضوع در نهايت منجر به اضافه وزن و چاقي ميشود.
مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت همچنين اضافه کرد: مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نميشود. مصرف مواد غذايي شيرين با تحريک انسولين، موجب ورود قند خون به داخل سلولها و در نتيجه کاهش قند خون ميشود. به اين ترتيب مصرف مـــواد غـــذايي شيرين و حاوي قندهاي ساده در وعده سحري شخص را زودتر گرسنه ميکند. از آنجا که ميوهها نيز حاوي قندهاي ساده هستند، توصيه ميکنيم در وعده سحري کمتر مصرف شوند. همچنين بهتر است انواع ميوه را که حاوي ويتامينها و املاح معدني است و براي سلامت بدن مفيد هستند در وعده افطار يا در فاصله افطار تا سحر مصرف کرد.
منبع: isna.ir