آخرین اخبار

با محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران آشنا شويد + علت محبوبيت چه خبر ... ؟

با محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران آشنا شويد + علت محبوبيت

  بزرگنمايي:

چه خبر - محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران

در سال‌هاي اخير شبکه‌ هاي اجتماعي و پيام رسان هاي موبايلي رشد چشمگيري در سراسر جهان و به خصوص ايران داشته‌اند. در اين مطلب، محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران را معرفي خواهيم کرد.

ورود کاربران ايراني به شبکه هاي اجتماعي با فيس بوک آغاز شد اما در اين چند سال خير، انواع شبکه هاي اجتماعي و پيام رسان ها راه خودشان را به کشورمان باز کرده‌اند. وايبر، لاين، اينستاگرام، واتس اپ، ايمو، توييتر و اسکايپ تنها بخشي از اين شبکه‌ها بودند که به طور گسترده توسط کاربران ايراني مورد استفاده قرار گرفت اما برخي از آن‌ها به دلايل مختلف، بيشتر از بقيه به محبوبيت رسيدند.

در اين مطلب قصد داريم به معرفي محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي و پيام رسان ها در ايران و دلايل و چگونگي پرطرفدار شدن آن‌ها بپردازيم.

تلگرام پرطرفدارترين پيام رسان ايران

فيلتر شدن فيس بوک و ويژگي‌هاي ويژه تلگرام همچون ايجاد کانال، گروه‌هاي کاري، خانوادگي و آسان بودن دسترسي به آن از جهت موبايل‌محور بودن و فيلتر نبودن آن، اين اپليکيشن را به سرعت به پرطرفدارترين پيام رسان ايران تبديل کرد. اکنون حتي فيس بوک که زماني بزرگ‌ترين شبکه اجتماعي کاربران ايراني محسوب مي‌شد در برابر تلگرام حرفي براي گفتن ندارد و اين پيام رسان ساده به عنوان بزرگ‌ترين پاتوق مجازي ايرانيان شناخته مي‌شود.

طبق آخرين آمارهاي منتشر شده، هم‌اکنون بيش از 45 ميليون و 800 هزار نفر کاربر ايراني در تلگرام عضو هستند و در واقع حدود نيمي از جمعيت کشور در Telegram فعاليت مي‌‌کنند که در نوع خود آمار بي‌نظيري است و درآمد بسياري را نصيب صاحبان اين اپ روسي مي‌کند. اين پيام رسان محبوب در تمامي سيستم‌عامل‌هاي روز شامل اندرويد، آي او اس، ويندوز فون، لينوکس و ويندوز اجرا مي‌شود. کاربران مي‌توانند به راحتي پيام‌ها، تصاوير، ويديوها و انواع اسناد را با يکديگر به اشتراک بگذارند.

جالب اينجاست که ايراني‌ها بيشترين کاربران حاضر در تلگرام را تشکيل مي‌دهند. برخي از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که فيلتر شدن و محدوديت دسترسي به شبکه‌هاي ديگر مانند فيس بوک، وايبر و لاين باعث هدايت مردم به تلگرام شده است.


اينستاگرام پرطرفدارترين اپليکيشن اشتراک تصوير

در حال حاضر اينستاگرام پس از تلگرام، دومين شبکه اجتماعي محبوب در ايران است. اين اپ پرطرفدار آمريکايي در ابتدا تنها يک ابزار ساده براي اشتراک‌گذاري تصاوير بود اما در سال 2012 فيس بوک اين اپليکيشن را خريد و اين موضوع باعث شد رشد چشم‌گير 23 درصدي که 20 برابر بيشتر از ميزان رشد خود فيس بوک است را تجربه کند. حالا ديگر بسياري از فروشگاه‌ها و شرکت‌هاي مختلف هم صفحه اينستاگرام ساخته‌اند و اجناس و خدمات خود را معرفي کرده و حتي به فروش آنلاين پرداخته‌اند. از سوي ديگر کاربران معمولي هم براي به اشتراک‌گذاري و جمع‌آوري لايک به رقابت مي‌پردازند و بازار مکاره خريد و فروش لايک‌هاي بيهوده نيز در اين فضا ايجاد شده است.

چهره‌هاي معروف مانند بازيگران و خواننده‌ها نيز در ميان طرفداران اينستاگرام ديده مي‌شوند. بهنوش بختياري با 5.5 ميليون فالوور، بيشترين دنبال‌کننده را در ميان کاربران ايراني اينستاگرام دارد و هر پستش به طور متوسط، 100 هزار لايک مي‌خورد. يک خواننده زيرزميني به نام اميرحسين مقصودلو ملقب به تتلو با 4 ميليون فالوور در رتبه بعدي قرار دارد.

عکاسان از ديگر گروه‌هاي طرفدار Instagram هستند که از اين فضا براي انتشار عکس‌هاي خود استفاده مي‌کنند. البته حضور اينستاگرام در ايران با حاشيه‌هايي هم همراه بوده و اين موضوع که امکان فيلتر شدن صفحات غير اخلاقي وجود ندارد، بارها خبرساز شده بود اما در هر حال، اينستاگرام يکي از محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي جهان است.


مهاجرت ايراني‌ها از فيس بوک

فيس بوک يکي از محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران و سراسر جهان بود و در واقع نخستين شبکه‌اي بود که استقبال گسترده‌اي از آن شد و البته خيلي زود هم طرفداران خود را از دست داد. اوج فراگيري فيس بوک در ايران، سال 1390 بود که تعداد 17 ميليون کاربر ايراني در آن عضو بودند. با ورود تلگرام و اينستاگرام، بيشتر کاربران Facebook به اين اپليکيشن‌ها نقل مکان کردند. البته اين روند تنها در ايران اتفاق نيفتاد و به نظر مي‌رسيد که اين شبکه اجتماعي به مرز اشباع رسيده است.

در حال حاضر، برخي از کاربران ايراني براي ديدن عکس‌هاي بستگان و دوستانشان، هر از چند گاهي به فيس بوک سر مي‌زنند و صفحات ايرانيان خارج از کشور را چک مي‌کنند. همچنين بسياري از افراد از فيس بوک به عنوان يک محل ذخيره اطلاعات استفاده کرده و عکس‌ها و آلبوم‌هاي خانوادگي را در اين فضا نگهداري مي‌کنند که البته تصميم درستي نيست.


توييتر پاتوق خبرنگاران و سياست‌مداران ايراني

اگرچه توييتر (Twitter) طرفداران زيادي در ميان مردم عادي ندارد اما سياست‌مداران، خبرنگاران و دنبال‌کنندگان اخبار از اصلي‌ترين طرفداران اين شبکه اجتماعي هستند. توييتر در سال‌هاي گذشته محدوديت 140 کاراکتري براي ارسال پيام مستقيم داشت اما کاربراني که مي‌خواستند در هر لحظه در جريان اخبار قرار بگيرند، از آن استقبال کردند. حضور سياست‌مداران و خبرنگاران رسانه‌ها در توييتر و توييت کردن اخبار در لحظه، موجب شد تا سرعت انتقال اخبار در اين شبکه حتي از خبرگزاري‌ها نيز پيشي بگيرد و آن را تبديل به يکي از محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در سراسر جهان کند.

با توجه به خبرمحوري و کم‌رنگ بودن جنبه سرگرمي و انتشار عکس و فيلم در توييتر، اين شبکه خيلي مورد توجه کاربران معمولي ايراني قرار نگرفت و فيلتر شدن آن نيز باعث شد تا به سرعت تعداد مخاطبان و طرفداران توييتر در ايران کاهش پيدا کند. توييتر از دو سال پيش، امکان ارسال پيام مستقيم را از 140 حرف به هزار و 100 افزايش داد اما اين امر نيز خيلي بر روي مخاطبان ايراني تاثير نگذاشت و همچنان استفاده از توييتر در ايران، بيشتر مختص به افراد سياسي و خبرنگاران است.


لاين؛ ارسال پيام و قابليت تماس صوتي

لاين (Line) اپليکيشني است که علاوه بر ارسال و دريافت پيام، امکان تماس تلفني را نيز در اختيار کاربران خود قرار داد. اين ويژگي باعث شد تا در دوره‌اي که تماس صوتي وايبر در ايران با محدوديت مواجه شده بود، لاين به پيام رساني محبوب تبديل شود. البته تماس صوتي لاين با تاخير يکي دو ثانيه‌اي تاخير همراه بود و امکان تماس تصويري نيز وجود نداشت و اين محدوديت‌ها باعث شد تا به تدريج، اپليکيشن‌هايي مانند تانگو، در بخش تماس‌هاي آنلاين، جاي لاين را بگيرند؛ اما لاين با کارکرد چندگانه خود همچنان يک شبکه اجتماعي محبوب مشابه فيس بوک بود.

نوشتن مطالب و انتشار پست و عکس مانند فيس بوک موجب شد تا اين اپ مورد توجه بسياري از کاربران ايراني قرار بگيرد. پشتيباني از زبان فارسي و ارائه صفحات آموزشي زبان انگليسي، سرگرمي و مسابقه به زبان فارسي هم بيان‌گر آن بود که سازندگان ژاپني اين شبکه، حساب ويژه‌اي بر روي مخاطبان ايراني خود باز کرده‌اند. لاين هنوز هم براي حضور در بازار شلوغ کشورمان، برنامه‌هايي در سر دارد اما بعيد است که حالا بتواند به يکي از محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران تبديل شود.


واتس اپ؛ انتقال فايل‌هاي مختلف بدون پايين آمدن کيفيت

واتس اپ (WhatsApp) در ابتداي شروع فعاليت خود اعلام کرده بود که تنها براي يک سال، خدمات خود را به صورت رايگان به کاربران ارائه خواهد داد اما سازندگان آن پس از مدتي متوجه شدند که در بازار به شدت رقابتي پيام رسان هاي موبايلي، جايي براي اپليکيشن‌هاي پولي وجود ندارد و به همين دليل، واتس اپ براي هميشه رايگان باقي ماند.

در اين اپليکيشن مي‌توان علاوه بر فرستادن متن، فايل‌هاي مختلف مانند پي دي اف و اسناد حجيم را بدون پايين آمدن کيفيت ارسال کرد و همين موضوع باعث شد تا به سرعت مورد توجه کاربران قرار بگيرد. رمزگذاري پيام‌ها پيش از ارسال و جلوگيري از سرقت اطلاعات افراد، از ديگر قابليت‌هاي مورد توجه واتس اپ است. حضور فعال 430 ميليون کاربر و ارسال متوسط 54 ميليارد پيام کوتاه به صورت روزانه باعث شد تا مارک زاکربرگ (مالک فيس بوک) در سال 2014 اين اپليکيشن نوپا و پردرآمد را خريداري کند.

ورود واتس اپ به ايران با سر و صداهاي زيادي همراه بود و مسئولان قضايي کشورمان خواستار فيلتر شدن آن شدند اما مسئولان وزارت ارتباطات در مقابل فشارها مقاومت کردند. پس از مدتي، سازندگان اين پيام رسان، زبان فارسي را نيز به واتس اپ اضافه کردند و از سال 1394، نسخه فارسي اين اپليکيشن موبايلي در حال فعاليت است.


ساير شبکه ها و پيام رسان هاي پرطرفدار ايران

ايمو (imo)، تانگو (Tango) و اسکايپ (Skype) ساير گزينه‌هاي حاضر در ليست محبوب ترين شبکه هاي اجتماعي در ايران هستند. ايمو و تانگو بيشتر محبوبيت خود را مديون تماس تصويري هستند اما اکنون تانگو به خاطر قطعي‌هاي مکرر و کيفيت پايين تصوير، بسياري از طرفداران خود را از دست داده است و اسکايپ و ايمو جاي آن را پر کردند. قابليت تماس تلفني تصويري و ارائه ويديو کنفرانس از راه دور با کيفيت مناسب باعث شد تا ايمو و اسکايپ مورد استقبال کاربران قرار بگيرد.

در ميان هجوم اپليکيشن‌هاي خارجي، چند شبکه اجتماعي ايراني مانند فيس نما و کلوب هم در حال فعاليت هستند و سروش و بيسفون هم مهم‌ترين پيام رسان هاي ايراني محسوب مي‌شوند. اين شبکه ها و پيام رسان هاي داخلي مرتبا توسط رسانه‌هاي رسمي تبليغ مي‌شوند اما هنوز نتوانسته‌اند در ميان کاربران به محبوبيتي دست پيدا کنند. شايد بتوان عدم اعتماد کاربران ايراني به سازندگان براي حفظ اطلاعاتشان را از اصلي‌ترين دلايل محبوب نشدن اين اپليکيشن‌ها دانست.




منبع: gadjetnews.ir




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

ماجراي تبليغ نوشابه پپسي در فضا و آسمان

زندگي کردن انگل هاي ترسناک برروي صورت شما!!

عکس جالب از تغيير چهره يکتا ناصر و افسانه بايگان در گذر زمان!

4 نشانه طلاق در آينده از نگاه عکاس هاي مراسم عروسي!

ثروتمند شدن با پرورش سوسک!! عکس

خون کروکوديل و درمان ايدز!

همزمان خربزه و عسل بخوريد، مي ميريد؟!

جدايي خانم بازيگر از همسر دومش پس از 1 سال زندگي مشترک!

تغيير چهره بازيگر جذاب سريال بازي تاج و تخت پس از 7 سال! عکس

تبليغ جنجالي يک آرايشگاه زنانه در ايران! عکس

عکس: کارت مراسم عروسي الهام حميدي بازيگر 41 ساله

نوزاد 258 گرمي از بيمارستان مرخص شد! عکس

آموزش کنترل مصرف اينترنت گوشي موبايل

نگار جواهريان از انجام وظيفه اش نوشت! عکس

استقبال از نيکي کريمي در جشنواره جهاني فيلم فجر! عکس

احتمال وجود يک سياره ديگر در منظومه شمسي!

اگر اسنپ چت شما کار نمي کند اين کار را انجام دهيد

آگهي ساده درگذشت سهراب سپهري از ديد پرويز پرستويي! عکس

عکس هاي جديد نگار جواهريان در دوران بارداري اش

چگونه نوزادي با 1 پدر و 2 مادر به دنيا آمد؟!

محمد عليزاده در جشن تولد خواهرش! عکس

آموزش: حذف افراد از اينستاگرام بدون بلاک کردن

سفر هدايت هاشمي و همسر دومش به شيراز! عکس

آيا از گوشي هاي تاشو استقبال مي شود؟

5 زني که علم فضا را متحول کردند

واکنش بهنوش بختياري به توهين سالومه سيدنيا مجري شبکه من و تو

عرضه گوشي آيفون ارزان قيمت شبيه آيفون 8

7 نکته براي گرفتن عکس خوب با موبايل

تلاش بهنوش طباطبايي براي نشان دادن گوشواره اش! عکس

عکس جديد يکتا ناصر در کنار خواهر و شوهر خواهرش

تيپ فلور نظري بازيگر 50 ساله در آلمان! عکس

2 مردي که قلب روناک يونسي را تسخير کرده اند! عکس

نوت 10 پرو بهترين گوشي توليدي سامسونگ

نقش کرم چاله ها چيست؟

دستگاهي که با غذاي کمتر شما را سير مي کند

تبريک خاص مليکا شريفي نيا به مناسبت تولد خواهرش مهراوه! عکس

قارچ جاودانگي باعث افزايش طول عمر مي شود!

خيانت شاهزاده ويليام به کيت ميدلتون؛ ارتباط با دوست صميمي کيت!! عکس

استقبال از صفحه اينستاگرام زنان و دختراني که با رنگ کردن مو مخالف هستند! عکس

ماجراي کمک 1 ميليارد توماني هديه تهراني به سيل زدگان! عکس

آنجلينا جولي نام خانوادگي اش را تغيير داد

جزئياتي از پلي استيشن 5 و زمان عرضه آن

فايده الکي لبخند زدن!

دختر عماد طالب زاده به دنيا آمد + عکس و نام وي

6 رسم عجيب و غريب در زمان غذا خوردن در کشور هاي مختلف

فايده ويژه خوردن شکلات براي افراد بالاي 40 سال

به دنيا آمدن نوزاد از اولين پيوند رحمي رباتيک در جهان!

تمام زناني که لئوناردو دي کاپريو با آنها ارتباط داشته است! عکس

روناک يونسي: پيامبري بفرست که فقط گوش کند! عکس

خوابيدن در وان نفت براي درمان بيماري ها! عکس