بزرگنمايي:
چه خبر - چند نکته مهم در مورد سيب زميني خلالي هاي منجمد
امروزه براي تهيه راحتتر سيب زميني سرخ شده در خانه و رستوران از خلال سيبزمينيهاي آماده نيمه سرخ شده و منجمد کارخانهاي استفاده ميشود که طرفداران زيادي را به خود جلب کرده است، اما نکته قابل توجه اين که مصرف کنندگان از زمان خريد محصول تا پخت و مصرف آن بايد نکاتي را مورد توجه قرار دهند.
_ مصرفکنندگان هنگام خريد محصول بايد دقت کنند که خلالها کاملا منجمد باشند. وجود برفک و دانههاي ريز و پراکنده يخ روي محصول نشاندهنده نگهداري نامناسب خلالها در برههاي از زمان بوده که موجب خارج شدن از حالت انجماد و آب انداختن آنها شده است که چنين تغيير حالتي احتمال فسادپذيري و کپک زدگي محصول را بالا ميبرد.
_ لازم است بدانيد هر ماده غذايي که حاوي روغن و چربي باشد مستعد جذب بوهاي نامطبوع از محيط يخچال و فريزر يا از مواد غذايي ديگر است و چون خلالهاي منجمد سيب زميني با روغن، نيمه سرخ شدهاند براي جلوگيري از بوگرفتن آنها بايد از مرغ و ماهي و گوشت جدا نگهداري شوند و در صورتي که بسته آن باز شود بايد مابقي خلالها در نايلونهاي زيپي يا انواعي که قابليت گره خوردن دارند نگهداري شود.
_ براي ذوب کردن روغن خلالها هرگز از حرارت بالا استفاده نکنيد زيرا دماي زياد بلافاصله با سوزاندن روغن و بافت سطحي خلالها موجب تشکيل ترکيبات سمي آکريلاميدي در محصول ميشود. اين ترکيبات بر عضو سم زداي بدن يعني کبد تاثير سوء گذاشته و ريسک ابتلا به سرطان کبد را افزايش ميدهد.
_ خلالهاي منجمد سيب زميني را ميتوان به دو روش سرخ کردن در روغن يا طبخ در فر تهيه کرد که روش دوم ارجحيت بيشتري دارد.
_ هرگز براي سرخ کردن خلالها، از مابقي روغني که قبلا در آن مرغ و کتلت و شنيتسل و ناگت طبخ شده، استفاده نکنيد. چون ترکيبات خارج شده از مواد گوشتي در تماس با روغن داغ دچار فعل و انفعالات ناسالمي ميشوند که در صورت مجاورت با خلالهاي سيبزميني که بافتي گياهي و خشک دارند بسرعت جذب خلالها شده و آنها را ناسالم ميکند.
_ هنگام خريد سيب زميني سرخ شده از اغذيه فروشيها به روغن مورد استفاده دقت کنيد که مواد غذايي ديگري در آن سرخ نشده باشد. روغن سيب زميني بايد به رنگ روشن، کمغلظت و مطبوع باشد و آثاري از دود و ترکيبات سوخته به جاي مانده از غذاهاي سرخ شده و کف در آن ديده نشود.
_ اگر خلال سيب زمينيها بوي تند و طعم سوختگي و کهنگي روغن داشت، بدانيد اين فرآورده به روش صحيحي سرخ نشده است و به دليل استفاده از حرارت بالا هنگام سرخ شدن خلالها، روغن سوخته و ميزان پراکسيد آن که ترکيبي سمي و سرطانزاست بالا رفته است. پس بيخيال خوردن آن شويد.
منبع : jamejamonline.ir