آخرین اخبار

چه سبزي هايي را پخته مصرف کنيم؟ تغذيه

چه سبزي هايي را پخته مصرف کنيم؟

  بزرگنمايي:

چه خبر - سبزي جاتي که پختن ارزش غذايي آنها را افزايش مي دهد

خوردن سبزيجات بخش مهمي از يک رژيم غذايي سالم است. ورزشکاران و طرفداران فيتنس، سبزيجات را به عنوان منبع ارزشمندي از فيتوکميکال ها مي دانند. اين ترکيبات شيميايي داراي خواص آنتي اکسيداني هستند.

آنتي اکسيدان ها عناصري قدرتمند هستند که راديکال هاي آزاد در بدن را از بين برده و در پيشگيري از بيماري ها مفيدند. به همين دليل، مصرف سبزيجات باعث کاهش ريسک سرطان، بيماري قلبي و بيماري هاي نابودکننده مي شود.

پختن مي تواند ارزش غذايي را بيشتر کند

هميشه گفته مي شود سبزيجات را خام بخوريد تا مواد مغذي بيشتري به بدنتان برسانيد. شايد در مورد بيشتر سبزيجات اين درست باشد اما در برخي از سبزيجات، پختن باعث تقويت ارزش غذايي آن‌ها مي گردد.

گوجه فرنگي، کلم بروکلي و هويج، سه نوع سبزي هستند که معلوم شده ارزش غذايي شان با پخته شدن بيشتر مي شود؛ يعني در اين سبزي ها، ترکيبات فيتوکميکال اگر گرما نبينند، در ديواره سلولي حبس مي مانند. حالا بايد ببينيم پختن چگونه مواد مغذي را در اين سبزيجات تقويت مي کند.

گوجه فرنگي

گوجه فرنگي از نظر علمي در رده‌ي ميوه ها قرار دارد، اما اگر پخته شود، سبزي محسوب مي گردد. گوجه فرنگي بسيار مغذي و منبع غني ويتامين ث و ليکوپن مي باشد. ليکوپن، فيتوکميکالي است که باعث قرمزي رنگ آن شده و البته خواص آنتي اکسيداني قابل توجهي نيز دارد.

بخارپز يا آب پز کردن گوجه فرنگي، بهترين شيوه براي فعال کردن ليکوپن به منظور ماکسيمم استفاده از مواد مغذي آن است. ليکوپن، ريسک سرطان را کاهش داده، سلامت قلب را ارتقاء داده و واکنش هاي نورولوژيکي را تقويت مي نمايد.

بروکلي

بروکلي جزو خانواده‌ي کلم هاست و خواص آنتي اکسيداني آن بسيار معروف است. همچنين بروکلي منبع غني لوتئين و توکوفرول مي باشد. اين ترکيبات شيميايي، با کاهش التهاب در رگ هاي خوني بدن، ريسک سرطان را کاهش مي دهند.

بروکلي، مشهور است به سبزي سم زدا (دتوکس) و سوپرفود بودن. تحقيقات نشان داده پختن بروکلي، موجب رها شدن کاروتنوئيدها مي شود.

بهترين شيوه براي پخت بروکلي، آب پز و بخارپز کردن آن است که با اين شيوه ها خواص کاروتنوئيد، لوتئين و فيتوئن ها تقويت مي شود. فيتوئن مي تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود دهد و همچنين التهاب در رگ هاي خوني را کم کند.

البته در مورد کلم بروکلي ضد و نقيض ها زياد است اما آن چه از مجموع مطالعات و تحقيقات حاصل مي شود اين است که بهتر است اين کلم به مدت زمان کوتاهي در آب در حال جوش قرار بگيرد و سپس از آن خارج شود و يا به مدت زمان کوتاهي بخارپز شود. در واقع با پختن بروکلي برخي خواص آن، افزايش و برخي ديگر کاهش مي يابد.

هويج

هويج، سبزي ريشه اي معروفي است که سرشار از بتاکاروتن مي باشد و ويتامين ها و مواد معدني زيادي دارد. هويج خواص آنتي اکسيداني دارد که بيشترشان ناشي از تجمع بسيار زياد ويتامين آ و بتاکاروتن مي باشد. آزمايشات نشان داده آب پز کردن هويج، کاروتنوئيدها را تا 14 درصد افزايش مي دهد.

ساير شيوه هاي پخت موجب کاهش ارزش آنتي اکسيداني آن مي شود، با سرخ کردن آن نيز بيشترين کاهش را در اين خواص خواهيد داشت. با آب پز کردن هويج، بيشتر ويتامين ث و کاروتنوئيدهاي آن حفظ مي شود. بهترين دما و زمان توصيه شده براي پخت هويج 60 درجه سانتيگراد و به مدت 20 دقيقه است.



منبع: salamatnews.com




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها