آخرین اخبار

چشمانتان را با اين مواد غذايي تغذيه کنيد بيماري ها و پيشگيري

چشمانتان را با اين مواد غذايي تغذيه کنيد

  بزرگنمايي:

چه خبر - سلامتي چشم ها و مواد مورد نياز براي چشم ها

ميليون ها نفر در دنيا از بيماري هاي گوناگون چشم رنج مي برند، بيماري هايي مانند آب مرواريد و تباهي لکه زرد (دژنراسيون ماکولا). تغذيه نقش مهمي در تمام سلول هاي بدن ايفا مي کند و سلول هاي چشم نيز مستثني نيستند.

تغذيه نادرست و ضعيف مي تواند سال‌ها بعد، مشکلاتي براي چشم ايجاد کند. براي همين لازم است تغذيه اي درست داشته باشيد تا از چشم‌هايتان در برابر آسيب ها مراقبت کنيد و به مرور دچار کاهش بينايي نشويد.

تغذيه مناسب براي سلامت چشم

چشم‌هاي شما نيازمند مواد مغذي خاصي است تا در بهترين حالت خود باشد و دچار اختلال نشود. آنتي اکسيدان ها معمولاً بخشي از مواد مغذي هستند که از چشم ها محافظت مي کنند؛ زيرا مانع ايجاد مولکول هاي سمي به نام راديکال هاي آزاد شده و در نتيجه به بافت ظريف و حساس چشم آسيبي وارد نمي شود.

ويتامين آ A

به فرم فعال ويتامين A رتينول هم گفته مي شود. ويتامين آ براي حفظ سلامت چشم ضرورت دارد و به بدن کمک مي کند رتينوئيد رنگدانه که نقش مهمي در مکانيسم بينايي دارد توليد نمايد.

ويتامين آ مخصوصاً در نور کم، کيفيت بينايي را حفظ مي کند. کمبود ويتامين آ باعث بيماري به نام شب‌کوري مي گردد.

ويتامين آ را مي توان در منابع گوناگون غذايي پيدا کرد، مخصوصاً در ميوه هاي رنگي (زرد و نارنجي و سبز) و سبزيجاتي مانند کدو، هويج، طالبي، سيب زميني شيرين، اسفناج، بروکلي و ساير سبزيجات برگ تيره.

ويتامين ث C

آنتي اکسيدان ديگري که براي سلامت چشم مهم است ويتامين ث يا اسيد اسکوربيک مي باشد. ويتامين ث به عنوان يک آنتي اکسيدان، عملکرد اصلي اش پيشگيري از آسيب هاي راديکال آزاد به بافت هاي بدن است. محققان دپارتمان چشم پزشکي در دانشکده پزشکي زنجان کشف کردند که ميزان ويتامين ث پلاسما در افراد مبتلا به آب مرواريد در مقايسه با افرادي که اين مشکل را ندارند، پايين تر است.

متداول ترين منابع ويتامين ث، مرکباتي مانند پرتقال، ليمو و گريپ فروت مي باشد. منابع غيرمرکباتي هم شامل توت فرنگي، خربزه درختي، بروکلي، گوجه فرنگي و فلفل قرمز و سبز مي شود.

لوتئين و زآگزانتين

لوتئين و زآگزانتين به گروه مولکول هايي به نام کاروتنوئيدها تعلق دارند و بخش عمده کاروتنوئيدهاي موجود در چشم انسان را تشکيل مي دهند. اين دو، مانند ويتامين آ و ث، به عنوان آنتي اکسيدان عمل کرده و با فيلتر کردن نورهاي مضر و خيره کننده از چشم‌ها محافظت مي کنند.

دسترسي به اين مواد مغذي سخت نيست چون در غذاهاي متنوعي موجودند؛ زرده تخم مرغ داراي بالاترين مقدار از لوتئين و زآگزانتين است، کيوي، انگور، کدوسبز، آب پرتقال و اسفناج هم منابع خوبي از اين دو ماده هستند. توصيه مي شود براي دريافت بيشتر لوتئين و زآگزانتين، مصرف ميوه ها و سبزي هاي رنگي را افزايش دهيد.

روي (زينک)

روي نقش مهمي در فرايندهاي بدن دارد. در چشم‌ها، روي به همراه ويتامين آ، براي توليد موادي به نام ملانين که محافظ چشم است کار مي کنند. در ماکولا يا همان لکه زرد چشم، ميزان بالايي از روي موجود است. کمبود روي باعث افزايش احتمال ابتلا به تباهي لکه زرد مي شود که با تغذيه درست به راحتي مي توان از آن پيشگيري کرد.

غذاهايي که منابع خوبي از روي محسوب مي شوند شامل گوشت گوساله، محصولات لبني مانند شير و ماست، غلات کامل سبوس دار و نخود مي باشد.

اسيدهاي چرب امگا 3

به اسيدهاي چرب امگا 3، چربي هاي خوب هم مي گويند. امگا 3، آبگونه اي و استحکام ساختاري سلول ها و بافت هاي بدن را حفظ مي کند و خواص آنتي اکسيداني دارد. اسيدهاي چرب امگا 3 براي تکامل بينايي نوزادان مهم است. در بزرگسالان نيز، امگا 3 در پيشگيري از تباهي لکه زرد و نتيجتاً کاهش بينايي نقش مهمي دارد.

بهترين منابع حاوي امگا 3، ماهي هاي آب سرد مانند سالمون و ماکرل مي باشد. ماهي تن نيز منبع خوبي از اين چربي است.

منابع گياهي امگا 3 شامل شاهدانه، بذر کتان، جلبک و روغن هايشان مي باشد.

ويتامين اي‌ E

ويتامين اي‌، آنتي اکسيدان محلول در چربي است که از سلول ها و بافت ها در برابر آسيب اکسيداتيو محافظت مي کند. ويتامين اي‌ همراه با لوتئين و زآگزانتين براي جلوگيري از تشکيل آب مرواريد مفيد است.

منابع غذايي حاوي ويتامين اي‌ شامل دانه هاي آفتابگردان، بادام، جوانه گندم، روغن هاي گياهي و آووکادو مي باشد.





منبع: hidoctor.ir




ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

علايم سوء هاضمه و روش هاي پيشگيري از سوء هاضمه

دچار تنگي دريچه قلب هستم براي درمان چه کاري انجام دهم؟

روش خانگي براي تشخيص کبد چرب

درد پهلو نشانه چيست

فشار خون پايين چيست؟ + دلايل فشار خون پايين

تکنيک هاي طلايي براي درمان سريع سردرد ساده

فيبروز کبدي چيست؟ آيا فيبروز درمان مي شود؟

تدابير طب سنتي براي درمان آلرژي بهاره

مراقب مصرف مکمل ويتامين D باشيد

فشار خون در هر سني چند است و براي درمان فشار خون چه کنيم؟

چه عواملي خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش مي دهند؟

درمان آمبولي ريه با چه روش هايي امکان پذير است؟

سکته مغزي و آنوريسم مغزي چه تفاوتي با هم دارند؟

کلسترول چيست و براي درمان کلسترول خون چه بايد کرد؟

درمان گلودرد با غرغره هاي طبيعي

عواملي که خطر ابتلا به سندرم روده تحريک پذير را افزايش مي دهند

بيماري قلبي که باعث سکته مغزي مي شود

روشهاي پيشگيري از ماشين گرفتگي

علت وجود خون در ادرار

تضمين سلامت قلب با رعايت اين نکات

روش هاي پيشيگيري و درمان عرق سوز شدن

تاثير سير و پياز بر پيشگيري از سرطان روده بزرگ

نکات بهداشتي براي پيشگيري از ابتلا هاري

علت و درمان رماتيسم مفصلي از ديدگاه طب سنتي

آشنايي با دلايل اصلي سکته قلبي

هشدارهاي بدن براي مراحل اوليه ابتلا به سرطان

کاهش علايم آلرژي با اين خوراکي ها

با مصرف اين خوراکي ها کبد چرب را از خود دور کنيد

کاهش علايم آلرژي در بهار با توصيه هاي طب سنتي

کلسترول را با اين ورزش ها مغلوب کنيد

دلايل سرفه و سرفه هاي خطرناک را تشخيص دهيد

فتق ديسک چرا ايجاد مي شود و چطور از فتق ديسک پيشگيري کنيم

آترواسکلروز atherosclerosis يا تصلب شرايين چيست؟

ورم معده يا گاستريت Gastritis چيست و چطور درمان مي شود؟

تشخيص سرطان مقعد و روش هاي درمان سرطان مقعد

9 راه حل طبيعي براي کنترل فشار خون

هر آنچه بايد درباره انحراف شصت پا بدانيد

چرا ديدتان تار شده ؟

چرا سرم درد مي کند؟

علت تکان هاي شديد پا در خواب يا سندروم پاي بيقرار چيست؟

با زير بغلي که زياد عرق مي کند و هميشه خيس است چکار کنم؟

چند روش خانگي براي درمان درد سياتيک

پيشگيري از شايع ترين سرطان دنيا با مصرف سير و پيار

عواملي که خطر لخته شدن خون را افزايش مي دهند

کمر درد : حقايق و باورهاي غلطي که بايد بدانيد

نشانه هاي عجيب بيماري قلبي

اين بيماري ها باعث چاقي تان مي شوند

علائم کم کاري تيروئيد و هرآنچه بايد در مورد ان بدانيد

درمان سر درد با ماساژ نقاط فشاري در سر

درمان عفونت سينوس با روش هاي خانگي