بزرگنمايي:
چه خبر - علائم فاسد شدن خيارشور
دکتر محمد حسين عزيزي رئيس انجمن صنايع غذايي ايران، با برشمردن ويژگيهايي که هنگام خريد و استفاده از خيارشور بايد در نظر گرفته شود، گفت: انواع خيارشورهاي صنعتي به دليل رعايت موازين بهداشتي هنگام تهيه و بستهبندي، در مقايسه با انواع فلهاي آن، کمتر دچار خرابي و فساد زودهنگام ميشوند و در اولويت مصرف قرار دارند.
خيارشورهايي که در کارخانه و تحت تدابير بهداشتي تهيه ميشوند داراي انواع ويژه، ممتاز، درجه يک و درجه دو هستند که تفاوت آنها در اندازه خيارها، يعني ريزي و درشتي آنهاست. اين اندازه در کيفيت خوراکي آنها به لحاظ تردي و خوشمزگي تاثير دارد، ولي از لحاظ ارزش تغذيهاي فرقي با هم ندارند. وي با اشاره به اينکه بهترين نوع خيارشور انواعي است که بوي خوب داشته، ترد و خوشمزه باشد، گفت: در خيارشورهاي صنعتي در حد مجاز از مواد نگهدارنده ضد کپک و ضد قارچ استفاده ميشود تا دچار فساد زودهنگام نشوند.
چرا آب نمک خيارشورهاي فلهاي شيريرنگ ميشود؟
دليل شيري رنگ شدن آب نمک اغلب خيارشورهاي فلهاي، نگهداري نادرست محصول در شرايط نامساعد محيطي است که بر ميزان فسادپذيري آن ميافزايد و علت اين تغيير رنگ، رشد کپکها و قارچها در آن است که نشاندهندهٔ مراحل اوليه فساد آن و هشداري براي انصراف از خريد يا مصرف چنين خيارشوي محسوب ميشود.
آيا استفاده از خيارشورهاي کپک زده موجب بيماري يا مسموميت ميشود؟
مسموميت و بيماري ناشي از خوردن خيارشورهاي کپک زده، بلافاصله پس از مصرف ايجاد نميشود، ولي در درازمدت احتمال دارد خطر ابتلا به انواعي از سرطانها را افزايش دهد.
نحوه نگهداري خيارشور
بعد از باز شدن در ظرف، اين محصول بايد در يخچال نگهداري شود و اگر در بيرون از يخچال بماند بايد هرچه سريعتر مصرف شود.
آيا مصرف روزانه خيارشور و شوريهاي ديگر اشکالي دارد؟
مصرف روزانه خيارشور و شوريهاي ديگر به دليل وجود مقدار زيادي نمک در آن توصيه نميشود. طبق استاندارد ميزان نمک به کار رفته در خيارشور نبايد از ده درصد تجاوز کند، ولي در خيلي از موارد مخصوصا در خيارشورهاي فلهاي ميزان نمک مصرفي خيلي بيشتر از اين مقدار است و ميتوان گفت يکي از دلايل پرفشاري خون در کشور ما، از جمله مصرف زياده از حد انواع شوريهاست.
منبع:salamatonline.ir