خطر جدي رژيم هاي فاقد گلوتن, بسيار مراقب باشيد
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - رژيمهاي فاقد گلوتن خطر ابتلا به ديابت را افزايش مي دهند
روي محصولات زيادي عبارت فاقد گلوتن ديده ميشود، اما تحقيق جديدي شبهاتي را راجع به فوايد آن بر سلامت مطرح ميکند. دانشمندان طي يک مطالعهي بزرگ دريافتند، آنهايي که رژيم غذاييشان کمترين مقدار گلوتن را داراست، کمي بيشتر از ديگران در دهههاي آينده در خطر ابتلا به ديابت نوع 2 قرار دارند. اين يافتهها اثبات نميکنند که رژيم کمگلوتن در بروز ديابت نقش دارد. اما اين مطالعه فوايد درازمدت اجتناب از مصرف گلوتن را که به عقيدهي مردم يک حرکت سالم است، زير سوال ميبرد.
به گفتهي محقق راهبر اين مطالعه، جنگ زانگ، برخي افراد، مثلاً آنهايي که به اختلال گوارشي سلياک دچارند، مجبورند که از مصرف گلوتن اجتناب کنند. اما زانگ ميگويد که تحقيق کمي بر روي مفيد بودن اين رژيم در ديگر افراد انجام شده است. او که محقق دانشگاه هاروارد است ميگويد، با توجه به محبوبيت و هزينهي غذاهاي فاقد گلوتن، شکاف بزرگي در شواهد وجود دارد.
گلوتن پروتئيني است که در غلات وجود دارد. رژيمهاي فاقد گلوتن براي افراد مبتلا به بيماري سلياک ضروري است.
در اين مطالعه مشخص شد که پس از جدا کردن حساب ديگر عوامل مثل ورزش، وزن، کالريهاي دريافتي و سابقهي خانوادگي، باز هم احتمال ابتلاي افرادي که کمتر گلوتن مصرف ميکنند به ديابت نوع 2 بيشتر است.
منبع: shafaonline.ir
-
جمعه ۱۸ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۸:۵۰ AM
-
۱۴۲ بازدید
-
-
چه خبر