توليد لاستيک با استفاده از پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي
علمي
بزرگنمايي:
چه خبر - به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، در اين فرآيند، پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي که از ضايعات صنايع غذايي محسوب ميشوند ابتدا خشک شده و سپس به صورت پودر در ميآيند. هنگامي که اين پودر با لاستيک ترکيب ميشود، موجب افزايش استحکام آن ميشود و بر خلاف ساير مواد استحکام بخش متداول در صنعت لاستيک سازي، انعطافپذيري لاستيک را نيز حفظ ميکند.
ذرات متخلخل پوسته تخم مرغ سطح وسيعي دارند و امکان اتصال بهتر با مولکولهاي لاستيک را فراهم ميکنند. پوست گوجه فرنگي نيز در دماهاي بالا بسيار پايدار بوده و داراي فيبرهاي بسيار مستحکم است.
در حال حاضر حدود 30 درصد از ماده اوليه مورد استفاده براي توليد لاستيک را دوده کربن تشکيل ميدهد. اين ماده از فرآوردههاي نفتي است و سازگاري چنداني با محيط زيست ندارد. محققان در اين فرآيند جديد دوده کربن را با پوسته تخم مرغ و پوست گوجه فرنگي جايگزين کردند تا بدين ترتيب هم وابستگي صنايع به نفت کاهش يابد و هم محصولات توليد شده با محيط زيست سازگاري بيشتري داشته باشد.
البته لاستيکي که با استفاده از اين شيوه توليد مي شود به رنگ قهوهاي مايل به قرمز است و براي استفاده صنعتي لازم است رنگآميزي شود.
محققان اميدوارند با جايگزين کردن ساير مواد اوليه مورد استفاده در ساخت لاستيک بتوانند سازگاري اين محصول پرکاربرد را با محيط زيست تا حد ممکن افزايش دهند.
منبع: ايرنا
-
شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۹:۳۵ PM
-
۷۱ بازدید
-
-
چه خبر