بزرگنمايي:
چه خبر - خواص گوجه سبز و چغاله بادام
حيدر عظمايي محقق و پژوهشگر طب سنتي درخصوص چغاله بادام و گوجه سبز اظهار داشت: چغاله بادام و گوجه سبز جزو ميوههاي نوبرانه بهار و داراي طبع بسيار سرد هستند، گوجه سبز خاصيت غذايي و دارويي داشته، اما چغاله بادام نسبت به گوجه سبز خواص کمتري دارد، زيرا بادام پس از خشک شدن بيشترين خاصيت غذايي و دارويي پيدا ميکند.
وي ادامه داد: چغاله بادام و گوجه سبز هر 2 خاصيت قابض کنندگي دارند، ولي چغاله بادام بسيار دير هضم است. البته گوجه سبز خاصيت 2 گانه دارد يعني اگر به صورت پخته مصرف شود براي رفع مشکل يبوست(Constipation) مفيد است و به شکل خام موجب يبوست ميشود.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي با بيان اينکه افراد نبايد در مصرف چغاله بادام و گوجه سبز زياده روي کنند، عنوان کرد: مصرف بيش از حد چغاله بادام و گوجه سبز سبب نفخ، دل درد، تهوع، يبوست و در برخي موارد اسهال ميشود، همچنين براي رفع نفخ(Bloat) و دل درد ناشي از خوردن گوجه سبز، استفاده از آن به همراه کمي نعناع و گلپر ضروري است. عظمايي توصيه کرد: اشخاص بايد گوجه سبز و چغاله بادام را قبل از مصرف به خوبي بشويند.
گوجه سبز سرشار از ويتامين c، اسيد ماليک و سيتريک است. در هر 100 گرم گوجه سبز 8.5 گرم کربوهيدرات، 2.84 گرم چربي، 1.6 گرم پروتئين و 0.5 درصد فيبر خام موجود است. مصرف 100 گرم گوجه سبز 5 درصد از نياز بدن به ويتامين A، 1.2 درصد ويتامين ب 1 (تيامين)، 1.9 درصد ويتامين ب 2 (ريبوفلاوين) و 2.8 درصد ويتامين ب 3 (نياسين)، 13 درصد ويتامين C ، 1.5 درصد کلسيم، 2. 2 درصد فسفر، 5 درصد آهن و 3.6 درصد پتاسيم را تامين ميکند.
وي با بيان اينکه افزودن نمک دريا به گوجه سبز براي جلوگيري از آسيب ميناي دندان ضروري است، تاکيد کرد: اشخاصي که دچار فشار خون(blood pressure) بالا و اختلالات قلبي و عروقي هستند، بايد از اضافه کردن نمک به اين ميوه خودداري و در مصرف گوجه سبز خام احتياط کرده و آن را به شکل پخته ميل کنند.
متخصصان طب سنتي اعلام کردند که مصرف گوجه سبز تاثير چشمگيري در نابودي سلولهاي سرطاني دارد. اين محقق و پژوهشگر طب سنتي تصريح کرد: از آن جايي که گوجه سبز حاوي آهن و ويتامين C است، بنابراين مصرف متعادل آن در زنان باردار توصيه ميشود. گوجه سبز نقش بسزايي در کاهش فشار و چربي خون، حذف رسوبات خون، نابودي سلولهاي سرطاني، جلوگيري از پير شدن سلولها و تنظيم عملکرد روده و معده دارد.
عظمايي ياد آور شد: مصرف گوجه سبز موجب تعادل اسيدي و بازي در جريان خون ميشود، همچنين اشخاص بايد از بلعيدن هستههاي گوجه سبز پرهيز کنند به دليل اينکه هستههاي اين ميوه حاوي ماده سمي به نام “سياندريک” هستند که اين ترکيب به گلبولهاي قرمز آسيب ميزند.
وي افزود: در گوجه سبز مادهاي طبيعي به نام اسيد بنزوئيک است که خاصيت ضد ميکروبي دارد. استفاده از گوجه سبز به خصوص براي افرادي که مزاج صفراوي و کبد گرم دارند، بسيار مفيد است، اما اين گروه از اشخاص نبايد در مصرف آن زياده روي کنند.
اين محقق و پژوهشگر طب سنتي اظهار داشت: افراد از چغاله بادام در قديم براي استحکام بخشي به لثه و ريشه دندانها استفاده ميکردند. همچنين چغاله بادام سرشار از کلروفيل است که اين ماده در دستگاه گوارش موجب توليد منيزيم ميشود. منيزيم تاثير بسزايي در کاهش گرفتگي عضلات دارد، اما اشخاص بايد توجه داشته باشند که مصرف بيش از حد چغاله بادام نيز منجر به گرفتگي عضلات ميشود.
عظمايي يادآور شد: چغاله بادامهاي تلخ داراي مادهاي سمي به نام “اسيد سياندريک” هستند که استفاده از آنها سبب مسموميت ميشود بنابراين افراد بايد از خوردن چغاله بادامهاي تلخ امتناع کنند.
منبع: shafaonline.ir