آخرین اخبار

ته ديگ نان و سيب زميني, اصلا نخوريد! تغذيه

ته ديگ نان و سيب زميني, اصلا نخوريد!

  بزرگنمايي:

چه خبر -

اگر شما هم جزو آن گروه از افراد هستيد که وقتي غذاهاي برشته مي بينيد، دست از پا نمي شناسيد و به ديگران مهلت خوردن نمي دهيد، اين گزارش را با دقت بخوانيد و در انتخاب خود تجديدنظر کنيد.

چرا غذاهاي برشته کالري بيشتري دارند؟

دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذيه درباره گرايش برخي افراد به مصرف نان و سيب زميني و غذاهاي برشته يا سوخته مي گويد: اصلي در تغذيه وجود دارد و آن اين است که هر چقدر روي يک ماده غذايي فرآيند بيشتر و عميق تري انجام بگيرد، دو اتفاق براي آن ماده خوراکي مي افتد؛ از يک طرف ارزش ويتامين ها و املاح آن به خاطر حرارت و اکسيداسيون کمتر مي شود، ديگر آن که تراکم کالري در آن ماده غذايي بالاتر مي رود.

درجه حرارت بالا و طولاني بودن مدت زمان پخت، نه تنها باعث توليد مواد مضر و کاهش مواد مغذي در غذا مي شود بلکه حتي ميوه اي که خشک مي شود، با وجود کاهش مقدار ويتامين c کالري آن افزايش مي يابد. آبميوه نسبت به ميوه وزنش کاهش و کالري اش افزايش مي يابد.

اين يک قانون کلي است هرچه در تهيه غذا، آب، زمان و روغن کمتري استفاده شود، مواد مغذي کمتري از بين خواهد رفت.

مصرف نان برشته براي چه کساني مفيد است؟

به گفته کارشناسان، خوردن نان، سيب زميني، ته ديگ و غلات و غذاهاي برشته از آن نظر مضر است که ماده سمي به نام ماده آکريل آميد در آنها توليد مي شود، به گونه اي که در طولاني مدت مي تواند يکي از دلايل ابتلاي فرد به سرطان شود.

با وجود مضرات ذکر شده، استفاده از نان برشته براي افرادي که مشکلات گوارشي دارند، بسيار خوب و مناسب است. هضم نان برشته به شرطي که ترکيبات سوخته در آن به وجود نيايد، راحت تر است، چون ترشح اسيد معده و آسيب هاي گوارشي کمتر و هضم پروتئين راحت تر مي شود.ترکيبات سوخته، محرکي براي ترشح اسيد معده است که علاوه بر آسيب به جداره روده، باعث بروز سرطان کولورکتال (روده بزرگ و مقعد) مي شود.

سيب زميني سرخ کرده و برشته مضرتر از نان است؟

سيب زميني سرخ کرده و برشته، يکي از موادغذايي پرمصرف بخصوص در زمان تفريح بين ما ايراني هاست. کالري موجود در سيب زميني قابل مقايسه با نان نبوده و بسيار بالاست، به لحاظ مضرات ناشي از برشته و قهوه اي شدن، هر دو در وضعيت مشابه قرار دارند. علاوه بر تفاوت کالري و بالاتر بودن ميزان قندهاي ساده در سيب زميني نسبت به نان، ميزان آکريل آميدي که در سيب زميني سرخ شده ايجاد مي شود، بسيار زياد است. بنابراين بهتر است، اين فرآورده زياد مصرف نشود.

مشکل اغلب افرادي که از سيب زميني سرخ کرده استفاده مي کنند، اين است که آن را به عنوان يک وعده غذايي مصرف مي کنند و اين خيلي مشکل ساز است. اگر قرار است سيب زميني سرخ کرده مصرف شود، بهتر است قبل از آن وعده غذايي مصرف شده باشد.

مسموميت سيستم عصبي

ورود مداوم آکريل آميد به بدن که در غذاهاي گياهي حاوي کربوهيدرات زياد و مقدار پروتئين کم به واسطه حرارت بالا هنگام پخت توليد مي شود، مي تواند باعث مسموميت سيستم عصبي شود.

مصرف زياد (سه تا چهار بار در هفته) غذاهاي برشته حاوي آکريل آميد مي تواند باعث افزايش ترشح اسيد معده، يبوست، رفلاکس معده و در نهايت، افزايش ريسک ابتلا به سرطان هاي دستگاه گوارش شود.

ماده اي سمي که بر اثر حرارت توليد مي شود

سازمان ملي غذاي سوئد (nfa) و محققان دانشگاه استکهلم در سال 2002 اعلام کردند، آکريل آميد، يک ترکيب شيميايي سمي و بالقوه سرطانزاست که در بسياري از غذاهاي آماده يا موادي که در درجه حرارت هاي بالا پخته مي شوند، تشکيل مي شود.

مطالعات سازمان سلامت کانادا نيز گوياي آن است که اين ماده شيميايي در غلظت هاي زياد در چيپس هاي سيب زميني، بيسکويت، کلوچه، غلات صبحانه اي، نان و حتي قهوه ديده شده است. در ميان غذاهاي تست شده چيپس سيب زميني و سيب زميني سرخ کرده داراي بيشترين ميزان آکريل آميد است و کمترين ميزان در نان هاي نرم و غلات يافت شده است. سيب زميني آب پز نيز فاقد اين ماده است.

عادتي که سرطانزاست

مصرف روزانه نوشابه و سيب زميني سرخ کرده، در ميان برخي افراد به يک عادت تبديل شده است که مي تواند باعث ابتلاي بدن به سرطان روده شود. متخصصان تغذيه توصيه مي کنند که مصرف سيب زميني حداکثر به ماهي يک تا دو بار آن هم به مقدار بسيار کم باشد، ضمن آن که افراد حتما به ميزان مصرف متناسب با وزن شان توجه داشته باشند.

امتناع از مصرف روغن هاي معمولي براي سرخ کردن

مواد غذايي سرخ شده طرفداران زيادي دارد. نکته بسيار مهمي که هنگام تهيه چنين غذاهايي بايد به آن توجه داشت، استفاده از روغن هاي مخصوص سرخ کردني است. استفاده از روغن هاي معمولي براي سرخ کردن آسيب زاست چرا که اين روغن ها براي استفاده در درجه حرارت پايين توليد مي شوند. به همين دليل مقاومت شان در برابر حرارت نيز کم است و باعث توليد آکريل آميد مي شوند. البته استفاده از اين روغن ها براي سرخ کردن هاي ملايم با حرارت کم در موارد معدود، اشکال ندارد، اما باز هم بهتر است از روغن مايع مخصوص سرخ کردن استفاده شود.

براي ته ديگ، از نان و سيب زميني استفاده نکنيد

به توصيه کارشناسان، از خوردن نان برشته حاشيه پيتزا پرهيز کنيد و آن را دور بيندازيد. از نانوا تقاضا نکنيد، نان را برايتان برشته کند. نان سوخاري، بيسکويت و کلوچه هايي خريداري کنيد که رنگ روشن دارند.براي تهيه ته ديگ از نان و سيب زميني نيز استفاده نکنيد. هر چه رنگ اين مواد به قهوه اي تيره نزديک تر باشد، مضرات آن بيشتر مي شود.





منبع:afkarnews.com





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها