آخرین اخبار

پيري زودرس پوست با شوينده‌ها پوست، مو و زيبايي

پيري زودرس پوست با شوينده‌ها

  بزرگنمايي:

چه خبر - شوينده ها و تاثير انواع شوينده ها بر پوست بدن شما

دغدغه اين روزهاي کميته بررسي محيط‌‌‌ زيست مجلس عوام بريتانيا، حضور و تاثير ريزدانه‌هاي پلاستيکي بر سلامت انسان و محيط زيست است. چند سالي است از اين ريزدانه‌ها براي ايجاد زبري و سايش با هدف زدودن جرم، چرک يا لايه‌هاي مرده سطح پوست، در محصولات آرايشي و بهداشتي همچون خميردندان و شامپوهاي مايع استفاده مي‌شود.

نرم‌کنندگي، شفافيت و جرم‌زدايي به عنوان خواص استفاده از محصولات حاوي اين ريزدانه‌ها تبليغ مي‌شود، اما بررسي منتقدان نشان مي‌دهد، هيچ يک از اين اهداف محقق نمي‌شود، چراکه اين ريزدانه‌ها نرم‌تر از آن هستند که باعث جداسازي سلول‌هاي مرده سطح پوست شوند.

گزارش بي‌بي‌سي، يادآور اين نکته بود که مصرف شوينده‌هاي حاوي ريزدانه‌هاي پلاستيکي در ميان مردم بسيار شايع بوده و لازم است براي پيشگيري از آسيب‌هاي احتمالي به پوست به نوع شوينده‌هاي مصرفي خود توجه بيشتري داشته باشيم.

دکتر اميرهوشنگ احساني، متخصص پوست و مو با تأکيد بر اين که استفاده از شوينده‌هاي قوي مي‌تواند به جاي تاثيرگذاري مثبت نتيجه عکس داشته باشد، مي‌گويد: مصرف شوينده‌ها بايد براساس نوع پوست اعم از چرب، معمولي، خشک يا مختلط انجام گيرد.

وي تأکيد مي‌کند: تعداد دفعات شست‌وشو در روز را ميزان چربي يا خشکي پوست تعيين مي‌کند. کساني که پوست چرب دارند، هر روز بايد پوست خود را بشويند.

شوينده‌هاي ملتهب‌کننده

التهاب پوست مشکلي شايع است، اما مسري و تهديدکننده نيست و به شکل قرمزي و خارش پوست بروز مي‌کند. دکتر احساني، استفاده نادرست از شوينده‌ها را در التهاب پوست موثر مي‌داند و مي‌گويد: بدون توجه به تبليغات وسيعي که در رابطه با شوينده‌هاي ترکيبي و مختلط با خواصي همچون روشن‌کننده پوست، لايه‌بردار و... مي‌شود، افراد بايد شوينده‌هاي ساده و متناسب با پوستشان تهيه کنند.

اين متخصص پوست خاطرنشان مي‌کند: علاوه بر شست‌وشوي زياد مخصوصا با شوينده‌هاي غيرمرتبط با پوست، کمبود مصرف آب و افزايش سن در خشکي پوست تاثير دارد.

پن‌ها، مناسب‌ترين شوينده براي پوست‌هاي حساس

صابون در علم شيمي، نمک يک اسيد چرب است که از گذشته تا امروز براي شست‌وشوي پوست از آن استفاده مي‌شده است. نتايج تحقيقات سال‌هاي اخير نشان مي‌دهد، استفاده از صابون بيشتر براي شستن پوست‌هاي چرب و مستعد جوش مناسب است، اما نظافت پوست‌هاي خشک و حساس راهکار ديگري دارد. دکتر سيدمسعود داوودي، متخصص پوست و مو در اين باره به جام‌جم مي‌گويد: شوينده‌هاي مايع و غيرصابوني همچون پن‌ها مناسب‌ترين و سازگارترين شوينده براي پوست‌هاي خشک و حساس هستند.

وي ادامه مي‌دهد: افراد داراي پوست حساس و خشک نياز نيست هر روز پوستشان را بشويند مگر آن که از مواد غيرصابوني و پن‌هاي ملايم استفاده کنند. پاک‌کننده‌هايي که ph آنها 5/4 تا 5 باشد، مناسب پوست‌هاي حساس و خشک است و بالاتر از اين ميزان براي پوست‌هاي چرب مناسب است.

اين متخصص پوست درباره مصرف اسکراب‌ها مي‌گويد: با توجه به خاصيت لايه‌برداري اين محصول، استفاده هفته‌اي يک تا دو بار مناسب است. البته پوست‌هاي چرب مي‌توانند بيشتر از آن استفاده کنند.

مضرات استفاده مکرر از دستمال مرطوب

دستمال مرطوب نيز نوعي شوينده محسوب مي‌شود که هر روز بر تعداد مصرف‌کنندگان آن به واسطه اقتصادي بودن، کاهش مصرف آب و رايحه خوب و لطافت پوست آن افزوده مي‌شود.

دکتر داوودي درباره نحوه و ميزان مصرف اين پاک‌کننده مي‌گويد: الکل و حلال‌هاي شيميايي، مواد اصلي دستمال مرطوب را تشکيل مي‌دهند که توانايي ضدعفوني، چربي‌زدايي و رفع آلودگي را دارند، اما استفاده از آنها بايد به صورت مقطعي و گذرا باشد.

وي تأکيد مي‌کند: استفاده مکرر اين پاک‌کننده‌ها مي‌تواند باعث خشکي و حساسيت پوست شود. اين موضوع، نکته مهمي است که مادران نيز هنگام استفاده براي نظافت پوست بچه‌ها بايد به آن توجه کنند.

به گفته دکتر داوودي افرادي که پوست چرب دارند، تا زماني، دچار مشکل نشوند، مي‌توانند از اين پاک‌کننده‌ها بيش از سايرين استفاده کنند. دستمال مرطوب نيز متناسب با نوع پوست توليد مي‌شود و بهتر است موقع خريد، مصرف‌کنندگان به اين موضوع توجه داشته باشند.

ريسک ابتلا به سياه زخم با سفيدآب

سفيدآب يا روشور، نوعي لايه‌بردار و سفيدکننده پوست بدن است که به طور سنتي در ايران به شکل توپ‌هاي کوچک سفيدرنگ توليد مي‌شود که از آن براي لايه‌برداري پوست‌هاي مرده استفاده مي‌شود.

دکتر داوودي، زياده‌روي در مصرف وسايل کمکي شست‌وشو مانند ليف، کيسه و سفيدآب را باعث خراش پوست و آسيب آن مي‌داند و مي‌گويد: حضور 30تا40 ثانيه‌اي شوينده روي پوست کافي است و ديگر نيازي به استفاده از کيسه يا سفيد آب نخواهد بود.

اين متخصص پوست و مو استفاده از سفيدآب را توصيه نمي‌کند و مي‌گويد: با توجه به اين که اين محصول با استفاده از نخاع برخي حيوانات و نوعي خاک تهيه مي‌شود و امکان بيمار بودن نخاع حيوان وجود دارد، بهتر است مصرف نشود. حتي گزارش ابتلا به سياه زخم از طريق مصرف سفيدآب دريافت کرده‌ايم.

تفاوتي بين شوينده ايراني و خارجي نيست

چند سالي است افرادي به عنوان مشاور پوست در داروخانه‌ها مستقر هستند که الزاما متخصص پوست نيستند. تعدادي از آنها بعد از گذراندن يک دوره کوتاه، محصولات تجاري شرکت‌هاي داخلي و خارجي را به مصرف‌کنندگان معرفي مي‌کنند.

دکتر داوودي در پاسخ اين پرسش که شوينده پيشنهادي اين مشاوران تا چه اندازه قابل اعتماد است، مي‌گويد: اغلب اين مشاوره‌ها اطمينان بخش است، اما از آنجا که يکي از اهداف آنها فروش محصولي است که نمايندگي فروش آن رادارند، گاهي در معرفي تاثيرات محصول مخصوصا فرآورده‌هاي خارجي افراط مي‌کنند، چراکه فروش محصولات خارجي سود بيشتري دارد. تنوع و نوع بسته‌بندي خارجي‌ها باعث جذب بيشتر مصرف‌کننده مي‌شود.

دکتر داوودي تأکيد مي‌کند: هيچ تفاوتي بين فرمولاسيون شوينده‌هاي داخلي و خارجي وجود ندارد، به گونه‌اي که من خودم از شامپوي ايراني استفاده مي‌کنم.

سهيلا فلاحي




منبع: jamejamonline.ir





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

ضد آفتاب با SPF چند خوب است؟

عادت هاي اشتباهي که موهايتان را خراب مي کند

7 اشتباه بزرگ در زمان شستن صورت که بايد اجتناب کنيد

پرپشت کردن موها با استفاده از طب هندي

ميکرودرم ابريژن چيست و چه زماني از ميکرودرم ابريژن استفاده کنيم؟

روش هاي طبيعي براي از بين بردن خط اخم

چطور از بروز مشکلات پوستي شايع بارداري پيشگيري کنيم

چگونه از شر غبغب خلاص شوم

پيشگيري از سفيد شدن موها با 5 ماده غذايي

پوسته پوسته شدن نقاط مختلف پوست چه چيزي به شما مي گويد

کاهش سرعت پيري با نسخه هاي گياهي

چرا پوستم مي خارد؟ علت خارش پوست

آيا شکلات خوردن باعث جوش زدن مي شود؟

درمان بواسير با بلوط

آيا مي توان بدون جراحي، پلک هاي افتاده را درمان کرد؟

خطرات تاتو يا تتو که تاکنون هيچکس به شما نگفته + عکس

خوراکي هايي که باعث پيري پوست مي شوند

چطور در خانه تکاني از پوست خود مراقبت کنيم؟

بي ضررترين پاک کننده هاي پوست که در آشپزخانه يافت مي شوند

چند برابر شدن رشد موها با ترفندهاي خانگي و ارزان قيمت

10 ورزش صورت که شما را از جراح پلاستيک بي نياز مي کند

10 ماسک خانگي براي انواع پوست و زيبا شدن تا نوروز

درمان هاي طبيعي براي ريزش مو

چه زماني علت آکنه هاي هورموني افزايش تستوسترون است

آيا ليزر موهاي زائد ضرر دارد؟ و پاسخ به مهم ترين سوالات در مورد ليزر

وقتي کبودي پوست نشانه خطرناکي است

آشنايي با انواع روش هاي ليفت ابرو

اکستنشن مژه چيست و چه عوارضي دارد؟

ملاسما و لک هاي بارداري را با ماسکي خانگي کاهش دهيد

علت اصلي شوره سر چيست

درمان آکنه با ايزوترتينوئين چقدر موثر است؟

چگونه مي توان ريزش مو ارثي را کنترل کرد

عادت هاي بد مراقبت از مو که بايد در زمستان ترک کنيد

5 غذا که باعث چرب شدن موها ميشوند و 3 غذا که موها را زيبا مي کنند

اين خوراکي ها به جوان ماندن پوست شما کمک مي کنند

جوش نزن تا جوش نزني!!(علل،پيشگيري،درمان)

درمان خشکي و ترک پوست در پاييز با سيب

کمبود کدام مکمل ها باعث ريزش مو مي شود؟

حقايقي در مورد تزريق ژل لب که تاکنون گفته نشده

دلايل عجيبي که باعث ريزش موها مي شوند

کاشت مو به چه روش هايي انجام مي شود؟+ انواع روش کاشت مو

درمان عفونت فرو رفتن ناخن در گوشت با روش هاي خانگي

دستگاه جوانسازي پوست که شما را از بوتاکس بي نياز مي کند

علت خارش پوست در هواي سرد چيست؟

کم کاري تيروئيد يا پرکاري تيروئيد چه تاثيري بر پوست مي گذارند؟

نوشيدني هايي که باعث مي شوند صورتتان جوش بزند

نسخه اي جادويي براي خداحافظي با سفيدي مو در طب سنتي

علت دو رنگ شدن پوست و لک شدن پوست چيست

ديابت باعث ريزش مو مي شود؟ ديابت باعث چه بيماري هايي مي شود؟

نکات مهمي که لازم است بعد از حمام رعايت کنيد