تاثير مصرف غذاهاي پرچرب بر عملکرد مغز شما
تغذيه
بزرگنمايي:
چه خبر - ارتباط مصرف غذاهاي پرچرب با بروز مشکلات رواني
کودکاني که مقادير زيادي غذاهاي پرچرب مصرف ميکنند، نهتنها چاق ميشوند بلکه با گذشت زمان به مشکلات شناختي و رواني مبتلا خواهند شد.اخيراً نتايج مطالعهاي نشان داده که علت اين امر تخليه نوعي پروتئين موجود در مغز به نام ريلين (reelin) است که توسط رژيم غذايي پرچرب صورت ميگيرد. اين پروتئين به عملکرد مناسب مغز کمک ميکند. در اين بررسي که روي موش انجام شد مشخص شد 4 هفته بعد از مصرف غذاهاي پرچرب توسط موش، نقايص شناختي قابل مشاهده است. اين شواهد قبل از اينکه حيوان شروع به افزايش وزن کند، قابل مشاهده بود.
همچنين اين تغييرات در موشهايي رخ داد که در دوران نوجواني از غذاهاي پرچرب استفاده کرده بودند و در موشهايي که در بزرگسالي غذاي پرچرب مصرف کرده بودند، رخ نداد.
کمبود ريلين در اختلالات عصبي مانند اسکيزوفرني و آلزايمر مشاهده ميشود. هرچند نياز به انجام مطالعات بيشتر در اين زمينه وجود دارد، رژيم غذايي پرچرب ميتواند به طور بالقوه سبب تشديد کمبود ريلين در بيماران مبتلا به اختلالات رواني مانند اسکيزوفرني و نيز آلزايمر شود.
يافتههاي مطالعه فوق مبني بر اختلال عملکرد در کورتکس پرهفرونتال، نشان ميدهد رژيم غذايي متعادل در دوران حساس نوجواني براي دستيابي به حداکثر توانايي مغزي در دوران بزرگسالي ضروري است. همچنين نشان ميدهد که چگونه مواد غذايي ناسالم و چاقي با بروز مشکلات عصبي و رواني مرتبط است.
منبع:روزنامه سپيد
-
سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۱:۱۹ AM
-
۳۳۰ بازدید
-
-
چه خبر