آخرین اخبار

مسموميت با 9 خوراکي سالم! تغذيه

مسموميت با 9 خوراکي سالم!

  بزرگنمايي:

چه خبر - 9 خوراکي سالم که اگر زياد خورده شوند, سمي مي شوند!

همه ما مي دانيم که خوردن يک جعبه شکلات يک جا براي سلامتي مضر است. وقتي صحبت از خوراکي هاي سالم مي شود فکر مي کنيم هر چه بيشتر باشد بهتر است ولي افراط در چيزهاي خوب در رژيم غذايي مان مي تواند مضر باشد. تا خرخره خوردن خوراکي هايي از قبيل سبزيجات با برگ سبز و کنسرو تن ماهي مي تواند باعث مسموميت شوند.

به عنوان مثال سبزيجات با برگ تيره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئيسي swiss chard نيروگاه هاي تغذيه اي سرشار از مواد مغذي ضروري مثل ويتامين a ، c ، آهن و فولات (اسيد فوليک)هستند. با اين حال اين خورکي ها اسيد اگزاليک oxalic acid ( از لحاظ قدرت اسيدي، بسيار قوي تر از اسيد استيک است و تماس اسيد اگزاليک با پوست بدن و يا خوردن آن خطرناک است) بالايي دارند که نشانه وجودش سبزي برگها و تلخي آن هاست. خوردن بيش از حد آن مي تواند علائم ناخوشايندي مثل سنگ کليه، درد شکم، فشار خون پايين، لرزش و تشنج، استفراغ و ضعيف شدن نبض را به دنبال داشته باشد. حدود 25 گرم اسيد اگزاليک باعث مرگ يک فرد 72 کيلويي مي شود که معادل 3.6 کيلوگرم اسفناج است.

يکي ديگر از مواد غذايي سالم مجرم، کنسرو ماهي تن است. ماهي تن نسبت به ساير ماهي ها جيوه بيشتري دارد و مقادير اضافي از تن ماهي مي تواند منجر به عوارض جانبي از جمله بينايي، شنوايي و مشکلات گفتاري، عدم هماهنگي و ضعف عضلاني شود.

کنسر ماهي تن هنوز هم بخشي از يک رژيم غذايي سالم است البته اگر از قوانين پيروي کنيد و نيمه پر ليوان را ببينيد. ماهي هاي تن کوچکتر مثل skipjack tuna مقدار جيوه کمتري نسبت به ماهي تن بزرگتر مثل albacore tuna دارند. همچنين مهم است که در طول هفته بيشتر از 3 تا 5 قوطي تن ماهي استفاده نکنيد.

در گرافيک هاي زير نگاه کنيد تا ببينيد که چه غذاهاي سالم ديگري مي توانند سمي باشند اگر بيش از حد خورده شوند:

1. آب

water.pngwater.png

عامل سمي و خطرناک شدن آب چيست؟

افراط در مصرف آب مي تواند منجر به ورم سلول ها شود. شرايطي که باعث رقيق شدن خون و به هم خوردن تعادل سديم در خون مي شود.

مصرف چه ميزان آب خطرناک است؟

تا زماني که خودتان را مجبور به نوشيدن آب بيشتر نسبت به نيازي که بدنتان حس مي کند، نکنيد ، مشکلي پيش نمي آيد. ميزان آب مصرف پيشنهادي روزانه براي

بزرگسالان، 3 ليتر در مردان و 2.2 ليتر در زنان است.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : روزانه چه مقدار آب مصرف شود؟

علايم افراط در مصرف آب:نقصان در عملکرد مغزاسهال حالت تهوع استفراغ سردرد

2. کنسرو ماهي تن

canned tuna.pngcanned tuna.png

عامل سمي و خطرناک شدن کنسرو ماهي تن چيست؟

ماهي تن حاوي جيوه بيشتري نسبت به ساير ماهي هاست.

مصرف چه مقدار کنسرو ماهي تن سمي و خطرناک است؟

مصرف بيش از 3 تا 5 قوطي کنسرو ماهي تن در هفته مي تواند خطرساز باشد.

علايم افراط در مصرف کنسرو ماهي تن:مشکلات بيناييمشکلات شنوايي مشکلات گفتاريعدم هماهنگي و ضعف عضلاني 3. سيب زميني

عامل سمي و خطرناک شدن سيب زميني چيست؟

سيب زميني سبز حاوي سولانين solanine ، يک حشره کش طبيعي است که در مقادير بالا سمي مي شود.

مصرف چه مقدار سيب زميني خطرناک است؟

مصرف بيش از 450 گرم سيب زميني سبز مي تواند خطرساز باشد.

علايم افراط در مصرف سيب زمينياستفراغاسهالايست قلبي

4. لوبيا قرمز

عامل سمي و خطرناک شدن لوبيا قرمز چيست؟

لوبيا قرمز خام حاوي سمي به نام phytohaemagglutinin است.

مصرف چه مقدار لوبيا قرمز خطرناک است؟

خوردن هر ميزان لوبياي خام مي تواند خطرساز باشد.

علايم افراط در مصرف لوبيا قرمز:استفراغتهوع شديد 5. جوز هندي

nutmeg.pngnutmeg.png

عامل سمي و خطرناک شدن جوز هندي چيست؟

جوز هندي حاوي ترکيبي به نام مايريستيسن myrsticin است که مقادير بالاي آن منجر به مسموميت ميشود.

مصرف چه مقدار جوز هندي خطرناک است؟

بيش از چند قاشق غذاخوري جوز هندي در روز مي تواند خطرساز باشد.

علايم افراط در مصرف جوز هندي:سردرد حالت تهوع گيجيتوهم

6. ريواس

rhubarb.pngrhubarb.png

عامل سمي و خطرناک شدن ريواس چيست؟

با اين که ساقه ريواس مشکلي ايجاد نمي کند ولي برگهايش حاوي اسيد اگزاليک هستن که در سفيد کننده ها و ضد زنگ ها استفاده مي شود.

مصرف چه مقدار ريواس خطرناک است؟

مصرف بيش از 4.5 کيلو از برگ هاي ريواس مي تواند خطرساز باشد.

علايم افراط در مصرف ريواس:استفراغحالت تهوع تشنج

7. اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئيسي

spinach beet greens and swiss chard.pngspinach beet greens and swiss chard.png

عامل سمي و خطرناک شدن اسفناج چيست؟

اسفناج، برگ چغندر و برگ چغندر سوئيسي حاوي اسيد اگزاليک بالايي هستند که در گياهان سبزي که روي زمين رشد مي کنند ديده شده و کمي باعث تلخي آن ها مي شود.

مصرف چه مقدار اسفناج خطرناک و سمي است؟

بيش از 3.5 کيلو اسفناج در روز مي تواند خطر آفرين باشد.

علايم افراط در مصرف اسفناج:سنگ کليهدرد شکمکاهس فشار خونتشنج و سرگيجهدل پيچهنبض ضيف

8. ساقه و برگ گياه گوجه فرنگي

tomato plant stems and leaves.pngtomato plant stems and leaves.png

عامل سمي و خطرناک شدن ساقه و برگ گياه گوجه فرنگي چيست؟

با اين که خوردن خود گوجه فرنگي براي سلامتي مفيد است، برگ ها و ساقه آن حاوي آلکالوئيدي سمي به نام توماتين tomatineاست.

مصرف چه مقدار ساقه و برگ گياه گوجه فرنگي خطرناک است؟

هر مقدار مصرف برگ و ساقه گوجه فرنگي خطرساز است.

علايم افراط در مصرف ساقه و برگ گياه گوجه فرنگي:مشکلات گوارشي

9. آجيل برزيلي

brazil nuts.pngbrazil nuts.png

عامل سمي و خطرناک شدن آجيل برزيلي چيست؟

آجيل برزيلي مي تواند منجر به سلنوزيس شود که در اثر مصرف بيش از حد ماده معدني سلنيوم بوجود مي آيد.

اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : ماده معدني سلنيوم، آيا خواصش را مي دانيد؟

مصرف چه مقدار آجيل برزيلي سمي و خطرناک است؟

مصرف بيش از 5 عدد آجيل برزيلي در روز مي تواند خطر آفرين باشد.

علايم افراط در مصرف آجيل برزيلي:ناراحتي معدهريزش موخستگيکج خلقياسهالشکنندگي موها و ناخن هاتغيير رنگ دندان هامشکلات سيستم عصبياحساس طعم فلز در دهان شباهت بوي تنفس به سيربيماري هايي که در اثر درمان نشدن افزايش سلنيوم بوجود مي آيند:تنگي نفسلرزشخرابي کليه حمله قلبي سکته قلبي




منبع: سيمرغ





ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

خواص شير کاکائو و برخي عوارض شير کاکائو

خواص دارويي زرشک + ميزان مصرف زرشک چقدر است؟

مقدار شير و لبنيات مورد نياز بدن کودکان چقدر است؟

معرفي 22 ميان وعده جديد و کم کالري

کاهش سريع فشار خون با نوشيدني معجزه آساي زنجبيل و سير

پيشگيري از پوکي استخوان با مصرف پروتئين کافي

درمان پوکي استخوان و خستگي زودرس با معجون شير و پودر سنجد

اين 2 عادت غذايي عمرتان را کوتاه مي کند

خواص آب گيلاس از عضله سازي تا بهبود خواب

مزاياي سلامت روغن فلفل سياه از درمان عفونت تا کاهش کلسترول

خواص تخمه کدو تنبل، از افزايش ميل جنسي تا درمان يبوست

مواد غذايي مناسب براي مصرف در فصل بهار

ميزان کالري بيسکويتها چقدر است؟ از بيسکويت مادر تا ساقه طلايي

دم کرده آويشن شيرازي و پونه چه خواصي دارد؟

اگر روزي 2 عدد خرما بخوريد چه اتفاقاتي در بدن شما مي افتد؟

غذاهايي که فکرش را نمي کنيد شما را بي خواب کنند

گردو بر هر درد بي‌درمان دواست!!

بخور نخور هاي وعده شام

خواص نبات در طب سنتي و درمان بيماري ها

بهترين ساعت روز براي جذب ويتامين هاي مختلف چه ساعتي است؟

درمان کمر درد و سياتيک در طب سنتي با شربت گل گندم

زنجبيل تقويت کننده نيروي جنسي يا دشمن آن؟

پاکسازي کبد و دفع سنگ کيسه صفرا با سرکه انگبين

هشدار ناخن ها در مورد کمبود هاي رژيم غذاييتان

کاهش وزن با ليمو و زنجبيل

ارتباط نمک يددار با افزايش فشار خون

سم زدايي بدن در هواي آلوده با اين خوراکي ها

اين خوراکي ها بيشتر از تخم مرغ پروتئين دارند

چرا هر چه مي خورم چاق نمي شوم

آلرژي بهاره با اين 7 خوراکي بدتر مي شود

فوايد سير براي کودکان

بهترين سبزي ها براي کاهش وزن

مکمل ها را بهتر است چه زماني مصرف کنيم

کنترل فشار خون با لبو

کاهش التهاب و پيشگيري از ديابت و آرتروز با اين خوراکي ها

خام گياهخواري را به اين 7 دليل ترک کنيد

چطور هوس شديد شيريني خوردن را ترک کنيم؟

تاثير شگفت انگيز آجيل در رژيم غذايي کودکان

کدام سبزيجات از ابتلا به کبد چرب پيشگيري مي کنند

بهترين صبحانه رژيمي براي کاهش وزن

درمان سردرد شديد با پوست موز

مصرف کره بادام زميني مفيد است يا مضر

روش صحيح مصرف دانه چيا براي کاهش وزن و کاهش فشار خون

عوارض رژيم هاي سم زدايي براي سلامت

خواص پوست ليموترش از ميوه اش بيشتر است

نکاتي که هنگام مصرف ميوه ها بايد رعايت کنيد

اصول رژيم غذايي براي کنترل وزن در نوروز

تاثير مصرف گوشت بر ابتلا به کبد چرب

صاف کردن شکم با خوراکي هاي ضد نفخ

پاکسازي ريه ها بعد از خانه تکاني با اين خوراکي ها