بزرگنمايي:
چه خبر -
دكتر حنيفه، بوتوليسم را از كشنده ترين انواع مسموميتهاي غذايي برشمرد و گفت: بوتوليسم بر اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس ، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غيربهداشتي تهيه و نگهداري شدهاند ايجاد ميشود. در صورت مصرف مواد غذايي آلوده به سم بوتوليسم، سيستم عصبي مصرفكننده فلج ميشود؛ زيرا سم بوتوليسم روي سيستم عصبي اثر ميگذارد.
نخستين علامت بوتوليسم اطفال، يبوست است كه متأسفانه چندان مورد توجه والدين قرار نميگيرد. والدين كمتر كودك خود را به خاطر يبوست نزد پزشك ميبرند تا اينكه ساير علائم مانند خوابآلودگي، نخوردن غذا، تغيير صدا و در نهايت از دست دادن كنترل سر ظاهر ميشود.
همچنين تاربيني (دوبيني)، ضعف عمومي، اختلالات بلعي و تنفسي كه ميتواند منجر به مرگ شود، از ديگر علائم بوتوليسم است.
وي اظهار كرد: علايم و نشانه هاي بوتوليسم به صورت تاخيري (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر مي شود.
وي، اسهال را از شايعترين نشانه در بسياري از مسموميتهاي غذايي بيان كرد و افزود: از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرو رفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي شود خودداري كنيد.
وي مسموميت با گياهان را يكي از شايع ترين علل بروز مسموميت هاي اتفاقي در كودكان در جهان عنوان كرد و گفت: در منزل خود از نگهداري گياهان تزئيني که داراي ميوه ها و ظاهر جذاب براي کودکان است خودداري كنيد، کنجکاوي ذاتي کودکان زير 5 سال و وجود جذابيت در شکل و رنگ بخشهاي مختلف يک گياه سمي منجر به بلعيده شدن آن توسط کودک مي شود.
دكتر حنيفه افزود: در صورت بلعيدن قسمت هاي مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان و يا هر گونه مسموميت دارويي، حتمآ با مركز اطلاع رساني داروها و سموم با شماره 1490 و 190 تماس بگيريد
منبع: webda.behdasht.gov.ir