بزرگنمايي:
چه خبر -
گوشت بوقلمون داراي آهن، روي، فسفر، پتاسيم و ويتامينهاي b است و کمترين ميزان چربي اشباع و کلسترول را در مقايسه با گوشت قرمز دارد، درعينحال منبع غني از انواع ويتامين b و ويتامين a است
آشنايي با خواص گوشت بوقلمون
مصرف گوشت بوقلمون بهويژه در فصل سرما براي کودکان و سالمندان بسيار مناسب است. به دليل اسيدآمينه موجود در گوشت بوقلمون اين ماده غذايي ميتواند از تجمع سرب و جيوه در بدن جلوگيري و به عملکرد کبد براي دفع سموم بدن کمک کند. بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش ميدهد، آرامش و سرحالي ايجاد ميکند، از سرطان جلوگيري ميکند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش ميدهد و سيستم ايمني را تقويت ميکند. 150 گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيدفوليک موردنياز روزانه را تأمين ميکند؛ همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي و پتاسيم و ويتامينهاي b1، b3، b6 و b12 و اسيدآمينه تريپتوفان است.
گوشت بوقلمون بدون پوست، بهطور طبيعي چربي کمي دارد که معادل يک گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است؛ لذا کساني که داراي رژيم غذايي کمچربي هستند، ميتوانند از آن استفاده کنند. گوشت سفيد و بدون پوست بوقلمون، يک ماده غذايي با پروتئين بالا و چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کمچرب بخورند، ميتوانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند. جالب اينجاست که بهدليل بافت خاصي که گوشت بوقلمون دارد برخلاف برخي پروتئينها هنگام طبخ حجم خود را از دست نميدهد.
گوشت بوقلمون و کلسترول
مصرف گوشت بوقلمون به دليل کلسترول بالاي اين گوشت (بين دوازده تا چهارده درصد) براي افراد با کلسترول بالا مضر است و افراد داراي کلسترول بالا ميتوانند از قسمتهاي روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست بوده و داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري است استفاده کنند. اگر سينه مرغ و بوقلمون را مقايسه کنيم، ميزان پروتئين موجود در گوشت مرغ بيشتر بوده و ازنظر ميزان کلسترول، گوشت مرغ بدون پوست، کلسترول بسيار پايينتري نسبت به گوشت بوقلمون دارد؛ ازاينرو، با در نظر گرفتن اين تفاوت، استفاده از گوشت مرغ براي بيماران داراي کلسترول بالا توصيه ميشود. اين نکته درباره گوشت بوقلمون حائز اهميت است که قسمت تيره گوشت بوقلمون چربي بيشتري نسبت به قسمت گوشت سفيد آن دارد؛ بنابراين بهتر است افراد داراي فشارخون و چربي بالا از قسمت گوشت سينه آن استفاده کنند. قسمت روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت گاو است.
جلوگيري از سرطان
اسيدآمينه تريپتوفان براي فعاليت سلولهاي t لازم است که در گوشت بوقلمون يافت مي شود. سلولهاي t يک نوع از سلولهاي سيستم ايمني بدن هستند که سلولهاي سرطاني را از بين ميبرند. در فقدان تريپتوفان، سلولهاي t فعال ميميرند.
افزايش هورمون تستوسترون
پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که بهطور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش دادهشده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، در حد مطلوب نگه ميدارد؛ ولي هورمونهايي که در پرورش بوقلمونهاي صنعتي استفاده ميشوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوسترون را کاهش ميدهند. کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسن، منجر به افزايش گلوبولين، باند شده با هورمون جنسي گرديده و باعث کاهش فعاليت هورمون تستوسترون ميشود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبولهاي قرمز خون و پوکي استخوان ميشود.
ايجاد آرامش و سرحالي
ناقلين عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل ميشوند و ناقل عصبي به نام «سروتونين» از اسيدآمينه تريپتوفان تشکيلشده است. سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن ميشود؛ لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي ميشود.
بهبود کمخوابي
اسيدآمينه تريپتوفان موجود در گوشت بوقلمون نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بيخوابي مزمن ميشود.
هشدارها:
گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است؛ لذا بيماران مبتلابه سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.
تقريباً تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است؛ همچنين گوشت تيرهرنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشنتر (سفيد) آن دارد؛ لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد؛ درضمن افراد مبتلابه چربي خون بالا بهتر است از گوشت روشنتر آن استفاده کنند. گوشت بوقلمون داراي اسيدآمينه پورين است؛ بنابراين مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند.
بوقلمونهايي که بهطور طبيعي و ارگانيک پرورش داده ميشوند، هيچ نوع هورمون و آنتيبيوتيکي در بدن خود ندارند.
پيشگيري و درمان کمخوني، به دليل وجود هموگلوبين زياد در ران بوقلمون، مصرف آن براي افرادي که کمبود آهن دارند بسيار مفيد است و توصيه ميشود.
منبع: salamatnews.com