بزرگنمايي:
چه خبر -
مصرف مقدار زيادي ميوه و سبزيجات در وعدههاي غذايي ميتواند خطر ابتلا به بيماريهاي مختلف از جمله بيماريهاي قلبي و سرطان را به طور کلي در انسان کاهش دهد، زيرا اين مواد غذايي منبعي عالي و سرشار از بسياري از ويتامينها، مواد معدني و فيبر به شمار ميروند که بخشي حياتي در يک رژيم غذايي سالم دانسته شده است.
در ميان ميوهها و سبزيجات، استفاده طولانيمدت از کرفس و کلم بروکلي به دليل داشتن خواص ضد سرطاني ميتواند زنان را از ابتلا به سرطان پستان در امان نگه دارد.
بر اساس مطالعه محققان دانشگاه ميسوري معلوم شده که خوردن گياهاني همچون آويشن، جعفري، کرفس و کلم بروکلي در پيشگيري از ابتلا به اين سرطان نقشي بسيار زياد دارد.
آنها اعلام کردهاند که ترکيبي طبيعي به نام لوتئولين (luteolin) در اين سبزيجات وجود دارد که ميتواند از خطر گسترش متاستاژ ناشي از ابتلا به سرطان پستان موسوم به سهگانه-منفي در زنها بکاهد.
در سرطان پستاني سهگانه منفي (triple-negative breast cancer)، سلولها فاقد گيرندههاي استروژن، پروژسترون و يا ژن موسوم به her2 هستند. her2 در تحريک سلولهاي سرطاني براي تکثير نقش دارد و بخشي از زنان به همين دليل دچار سرطان پستان ميشوند.
به گفته سلمان حيدر از مرکز تحقيقات قلب و عروق دالتون، يافتههاي تحقيقي نشان ميدهد که ترکيب گياهي غير سمي لوتئولين ميتواند در برابر انواع مختلف سرطان کارآمد باشد.
اين گروه تحقيقاتي با استفاده از سلولهاي سرطاني سهگانه منفي انساني که روي موشها رشد داده شده بود، اثر ترکيب مذکور را مورد بررسي قرار دادند و اعلام کردند که در اولين دوره آزمايش مشخص شد لوتئولين ميتواند متاستاژ ناشي از اين سرطان را در ريه موشها سرکوب و مهار کند.
سلمان حيدر افزود: تقريباً در هر بار استفاده از اين ترکيب گياهي بيخطر و موثر مشاهده شد که اثرات ناشي از اين سرطان در موشها بدون از دست دادن وزنشان کاهش يافته است.
منبع: niniban.com