بزرگنمايي:
چه خبر -
اين روزها بسياري از خانوادهها به دليل مشغله کاري و نداشتن وقت کافي براي پختوپز در منزل به مصرف غذاهاي حاضري روي آوردهاند.
از ميان انواع مختلف غذاهاي حاضري، نودلها طرفداران ويژه دارد، اما کارشناسان تغذيه معتقدند، نودلهاي فوري ارزش غذايي چنداني ندارند و در طولانيمدت به سلامت مصرفکنندگان، آسيب جدي وارد ميکنند. اين غذا ميتواند آسيب هاي زيادي به سلامتي تان وارد کند ترکيبات تشکيل دهنده نودل را در اين بخش مورد بررسي قرار ميدهيم .
دکتر برادِن کو (braden kuo) از بيمارستان عمومي ماساچوست با بررسي تأثير مصرف نودلهاي فوري روي معده و مسيرهاي گوارشي به نتايج جالب توجهي دست يافت. وي مشاهده کرد، رشتههاي نودل حتي چند ساعت بعد از خورده شدن به همان شکل اوليه باقي ميمانند و وارد مرحله پردازش غذايي نميشوند. تأخير در پردازش مواد غذايي وارد شده در بدن، بر فرآيند جذب مواد مغذي تأثير منفي ميگذارد. حتما تعجب ميکنيد اگر بدانيد نودلهاي فوري حاوي مواد مغذي چنداني نبوده و در عوض در ترکيباتشان از افزودنيهايي نظير ترشيو بوتيل هيدروکينون (tbhq) استفاده شده است.
افزودنيهايي مانند tbhq از مشتقات نفت به شمار ميروند و ضررهاي فراواني به سلامت بدن وارد ميکنند. اين افزودنيها، مواد شيميايي مصنوعي با خواص آنتياکسيداني هستند، اما به هيچوجه آنتياکسيدان طبيعي محسوب نميشوند. اينگونه افزودنيها را به مواد غذايي فرآوري شده اضافه ميکنند تا با جلوگيري از اکسيداسيون چربي و روغن، موجب ماندگاري طولانيتر شوند. طبق قوانين سازمان غذا و داروي آمريکا، مقدار اين افزودني نبايد از 0/02درصد کل محتويات روغن يا چربي موجود در يک ماده غذايي بالاتر برود. اين در حالي است که در واژهنامه افزودنيهاي خوراکي، اين ماده با علائمي از جمله تهوع، هذيان، استفراغ، وزوز گوش و حتي غش مرتبط دانسته شده است.
پژوهشگران در مطالعاتي ديگر دريافتند، خطر ابتلا به سندرم متابوليک در زناني که به طور مداوم از نودلهاي فوري مصرف ميکنند، بهمراتب بالاتر است. در اين مطالعه، افزايش خطر بروز سندرم متابوليک در افرادي که دو بار در هفته از نودلهاي فوري در برنامه غذاييشان مصرف کرده بودند، 68 درصد اندازهگيري شد. اين افراد داراي علائمي مانند فشار خون بالا، hdl پايين، تريگليسريد بالا و چاقي بودند. گفتني است، اين علائم در افزايش خطر ابتلا به ديابت و بيماريهاي قلبي – عروقي نيز نقش دارند.
نودلهاي فوري علاوه بر مواد افزودني، حاوي روغن پالم، آرد گندم، نمک، شکر، ادويه و منوسديم گلوتامات هستند. اين نودلها به دليل داشتن ترکيبات مصنوعي، کربوهيدراتهاي تصفيه شده، فروکتوز و شکر ارزش غذايي چنداني ندارند و حاوي فيبر و مواد مغذي کمي هستند.
مصرف مداوم نودلهاي فوري فرد را در طولانيمدت در معرض ابتلا به بيماريهاي مزمن، افزايش وزن، مقاومت در برابر انسولين، التهابات مزمن و بسياري مشکلات ديگر قرار خواهد داد.
منبع: jamejamonline.ir