بزرگنمايي:
چه خبر - مواد غذايي سرشار از پروبيوتيک
فلور روده انسان حاوي انواع مختلفي از باکتريها است. بسياري از اين باکتريها براي گوارش بهينه غذا مفيدند. دستهاي از اين باکتريها که به باکتريهاي پروبيوتيک معروف هستند، علاوه بر کمک به گوارش، مولکولهاي پيچيده و ترکيباتي مانند ويتامينها و آنتي بيوتيکهاي مختلف را توليد ميکنند که براي بدن مفيد ميباشد. منبع باکتريهاي پروبيوتيک لبنيات و ميوهها هستند.حال با مواد غذايي سرشار از پروبيوتيک ها آشنا شويد:
1. ماست
ماست يکي از منابع آشناي پروبيوتيک است – باکتري خوبي که تعادل سلامت روده را حفظ ميکند . مطالعات نشان ميدهد که پروبيوتيک ها ميتوانند عدم تحمل لاکتوز را کاهش دهند. همچنين ميتوانند در کاهش گاز روده، اسهال و ساير مشکلات گوارشي(هاضمه) تاثير گذار باشد. شما ميتوانيد هزينه بيشتري براي خريد برندهاي ماست گوارشي هزينه کنيد ولي بهتر است از انواعي که برچسب " باکتري زنده و کشت شده " پشتشان درج شده خريداري نماييد.
2. کلم ترش تسريع کننده هضم غذا sauerkraut boosts digestion
بهتر است انواع غير پاستوريزه کلم ترش ( کلم رنده شده و آب پز با سرکه ) را انتخاب کنيد چون پاستوريزاسيون باکتريهاي خوب فعال را ميکشد. اين خوراکي شور و ترش -- و مشابه کره اي تند آن، کيمچي kimchi – سرشار ويتامين هاي تقويت کننده سيستم ايمني بدن که ممکن است به دفع عفونت کمک کنند.
3. سوپ ميسو miso soup
يک صبحانه محبوب در ژاپن، اين خمير تخمير شده سويا ميتواند دستگاه گوارش را به تحرک وادار کند. ميسو سرشار از پروبيوتيک اغلب براي تهيه سوپي شور و کم کالري با ويتامين b بالا و آنتي اکسيدان هاي محافظ، استفاده ميشود.
4. پنير نرم soft cheeses
با اين که ميتواند براي هضم شما مفيد باشد ولي همه پروبيوتيک هاي پنير نميتوانند از سفري که در طول معده و روده شما طي ميکنند، جان سالم به در ببرند. ولي تحقيقات نشان داده نوع خاصي از پنير نرم تخمير شده، مثل گودا، به اندازه کافي براي زنده نگه داشتن پروبيوتيک ها قوي هستند. همچنين پنيرميتواند به عنوان حاملي براي پروبيوتيک ها عمل نمايد که منجر به تقويت سيستم ايمني بدن خواهد شد.
5. کفير kefir: نوشديني اي سرشار از پروبيوتيک
بر اساس افسانه ها، تاريخچه ساخت کفير به چوپانان کوههاي قفقاز و قاره اوراسيا (ترکيب دو قاره اروپا و آسيا)برميگردد. آنها کشف کردند که شيري که توليد ميکنند با تخمير(تخمير پديدهاي است ناشي از مجموعه فعاليتهاي زيستي که در آن ترکيبات آلي داراي مولکولهاي بزرگ به ترکيبات داراي مولکولهاي کوچکتر و سادهتر شکسته و تجزيه شده) تبديل به يک نوشيدني کف دار ميشود.غلظت، فرم خامه اي و حالت کش دار آن مانند ماست است ولي کفير باکتري هاي پروبيوتيک مخصوص به خود بعلاوه تعداد کمي گونه هاي مخمر مفيد دارد.
6. نان هاي تهيه شده ازخمير ترش sourdough bread
دفعه بعدي که ساندويچ درست ميکنيد حواستان باشد چه ناني، پنير و سبزيجات شما را در بر گرفته است. نان خمير ترش معروف سان فرانسيسکو سرشار از پروبيوتيک هايي است که ميتواند در هضم غذا موثر باشند.
7. شير حاوي پروبيوتيک
يکي از راحت ترين راههاي افزودن پروبيوتيک به رژيمتان خريد شير اسيدوفيلوس acidophilus (نام يک باکتري است که در ماست استفاده مي شود و به هضم بهتر غذا کمک مي کند.) است. اين شير که با باکتري تخمير شده است گاهي با برچسب شير اسيدوفيلوس شيرين ديده ميشود – معمولا شير با باکتري اسيد لاکتيک کشت ميشود -- دوغ هم غني از پروبيوتيک است.
8. خيار شور
زماني که به دنبال خريد خيارشور براي پروبيوتيک هستيد، نوعي را که به صورت طبيعي تخمير شده انتخاب کنيد که سرکه در فرآيند توليد آن استفاده نشده باشد. محلول نمک دريا و آب تغذيه مناسبي براي رشد باکتري خوب هستند که منجر به داشتن مزاياي گوارشي در خيارشور ميشوند.
9. تمپه tempeh
تمپه يکي از فرآوردههاي سنتي سويا است که بيشتر در اندونزي توليد ميشود. اين محصول با کشت طبيعي و فرايند تخمير کنترل شده سويا در ظاهري شبيه به کيک توليد ميشود و سرشار از پروتئين است. اين فرآورده سنتي اندونزيايي يک نوع آنتي بيوتيک طبيعي ميسازد که با باکتري خاصي مقابله ميکند. مردم اغلب طعم آن را دودي، فندقي و مشابه قارچ تشريح ميکنند. شما ميتوانيد تمپه را مرينيت کرده marinate (خيساندن موادي مانند گوشت در آب نمک و سرکه) و به جاي گوشت در غذا استفاده کنيد.
10. مکمل هاي پروبيوتيک
پروبيوتيک ها علاوه بر مواد غذايي در مکمل هاي کپسولي، قرص، پودر و اشکال مايع آن ساخته ميشوند. گرچه اين مکمل ها خاصيت تغذيه اي فوق العاده مواد طبيعي را ندارند ولي ميتوانند تاثير گذار باشند و مصرف آنها راحت است. اگر به مصرف اين مکمل ها علاقمند هستيد ميتوانيد با دکتر خود مشورت کنيد. اگر بيماريد يا مشکل سيستم ايمني داريد بهتر است توجه کافي و لازم براي مصرف پروبيوتيک داشته باشيد.
11. پروبيوتيک عليه پروبيوتيک
از آنجايي که مواد غذايي پروبيوتيک، باکتري زنده دارند، پس آنها(مواد غذايي پروبيوتيک) خوراک باکتريهاي خوبي هستند که در حال حاضر در روده شما زندگي مي کنند. شما ميتوانيد پروبيوتيک ها را در مواردي از قبيل مارچوبه، سيب زميني ترشي، موز، جو دوسر، شراب قرمز،عسل، شيره درخت افرا و حبوبات پيدا کنيد.سعي کنيد مواد پروبيوتيک طبيعي که به خودي خود حاصل مي شوند يا توسط پروبيوتيک ها به صورت تصادفي مهيا مي شوند را بيشتر مصرف کنيد.
منبع: سيمرغ