بزرگنمايي:
چه خبر - خوراکي هاي مفيد زمستاني
با کمي برنامهريزي، ميتوانيد غذاهاي سالمي بخوريد تا هم مقدار زيادي از مواد مغذي به بدنتان برسانيد و هم بشقاب خود را در طول زمستان پر از طعم و مزه کنيد. همچنين، خوردن غذاهاي سالم ميتواند از پوست شما با وجود کم شدن تدريجي دما محافظت کند. ابرخوراکيهاي خاص و چندين خوراکي مفيد براي زمستان وجود دارند که بايد آنها در برنامهي غذايي زمستانيتان بگنجانيد.
پرتقال
پرتقال يکي از بهترين ميوههاي خانواده مرکبات و يک خوراکي مفيد براي زمستان است. اين ميوه حاوي سطوح بالايي از ويتامين c است، آنتياکسيداني که سلولهاي سيستم ايمني بدن، به خصوص بيگانهخوارها و لنفوسيتهاي تي، براي انجام وظايف خود به آنها نياز دارند. خوردن يک پرتقال در روز خطر ابتلا به کمبود ويتامين c را که ممکن است به کاهش مقاومت در برابر پاتوژنهاي (بيماريزا) خاص منجر شود، کاهش ميدهد. پتاسيم موجود در پرتقال کمک ميکند تا از پوست خود در برابر اشعهي مضر ماوراء بنفش (uv) محافظت کنيد. اسيدهاي آمينهي موجود در اين ميوه نيز فوايدي براي پوستتان دارد.
اين ميوهي آبدار کالري بسيار کمي نيز دارد. يک پرتقال تازه در روز بخوريد. شما همچنين ميتوانيد برشهاي پرتقال را روي يک سالاد خوشمزه بريزيد.
هويج
خوردن يک هويج شيرين يا يک کاسه سوپ هويج داغ، در حالي که زير پتو نشستهايد، چيزي است که بسياري از آدمها دوست دارند. در واقع، هويج يکي از ابرخوراکيهاي اجتنابناپذير در فصل زمستان و درواقع يک خوراکي مفيد براي زمستان است. اين ريشه حاوي مقادير بالايي از بتاکاروتن است که بدن آنها را تبديل به ويتامين a ميکند. ويتامين a سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند، و به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک ميکند و خطر ابتلا و مدت زمان مشکلات تنفسي را با سالم نگه داشتن ريه کاهش ميدهد.
به علاوه، هويج پوست را در طول ماههاي زمستاني سالم، درخشان و زنده نگه ميدارد. ويتامين a و آنتياکسيدانهاي متفاوت ديگر موجود در اين گياه به ترميم بافت پوست آسيبديده کمک ميکند. همچنين به مرطوب ماندن پوست کمک ميکند و از خشکي و پوسته پوسته شدن پوست جلوگيري ميکند. شما ميتوانيد هويج را در سالاد و سوپ استفاده کنيد، يا آن را به عنوان يک سبزي مستقل براي ميانوعده و به عنوان مخلفات غذا بخوريد.
چغندر
چغندر با آن رنگ قرمز روشن و برگهاي سبزي که دارد، نه تنها به سالاد يا ظرف سوپ زمستانيتان رنگ ميدهند، بلکه به شما کمک ميکنند سالم بمانيد. چغندر سرشار است از مواد شيميايي گياهي مفيد و آنتياکسيدانهايي که با راديکالهاي آزاد که به سلولهاي سالم و دياِنايِ (dna) آنها آسيب ميرسانند، مبارزه ميکنند و به اين ترتيب از سيستم ايمني بدن محافظت ميکنند و يک خوراکي مفيد براي زمستان است.
اين ريشهي خوراکي همچنين به گلبولهاي سفيد خون سوخت ميرسانند، به اين ترتيب آنها ميتوانند به ميکروبهاي موجود در روده حمله کنند و به رشد باکتريهاي خوب در بدن شما کمک کنند. حتي برگهاي سبز چغندر سرشار از ويتامين c، بتاکاروتن، کلسيم، آهن و منيزيم هستند. شما ميتوانيد اين گياه مقوي و شيرين را به صورت پخته، بخار پز يا ترشي بخوريد. سالاد چغندر و سوپ نيز بسيار محبوب هستند.
تخم مرغ
خوردن تخم مرغ کامل در طول ماههاي زمستان بسيار حياتي است. زرده بيش از 90 درصد کلسيم و آهنِ موجود در تخممرغ را دارد و سفيده تقريبا نيمي از پروتئين تخممرغ را در خود دارد. در واقع، تخممرغ حاوي ميزان مناسبي از تمام نُه اسيد آمينهي ضروري مورد نياز بدن است. بدن پروتئين را به عنوان سوخت براي ساختن آنتيباديهايي استفاده ميکند که به مهاجمان خارجي حمله و از عفونت جلوگيري ميکنند.
به علاوه، خوردن تخممرغ براي صبحانه به شما کمک خواهد کرد وزن مناسب بدنتان را حفظ کنيد زيرا اين مادهي غذايي علاوه بر تامين انرژي، به شما احساس سيري نيز ميدهد. پروتئين موجود در تخممرغ انرژي پايداري فراهم ميکند، زيرا به سادگي باعث افزايش سطح قند خونتان که بعدا پايين ميآيد، ميشود.
يک تخم مرغ کوچک همچنين سرشار است از چند ويتاميني که براي سلامت شما ضروري هستند مانند ويتامين b2، b12، a و e. تخممرغ سرشار از آهن، روي و فسفر است: سه مواد معدني مهم که براي بدن شما بسيار حياتي هستند.
قدرت آنتياکسيداني تخممرغ با راديکالهاي آزاد مبارزه ميکند، و همين به نوبهي خود از بدنتان در برابر بيماريهاي مختلف محافظت ميکند و يک خوراکي مفيد براي زمستان است
تخممرغ را خواه آبپز کنيد، بدون پوست در آب بپزيد، با آن نيمرو درست کنيد يا در پخت املت از آن استفاده کنيد، ميتواند يک صبحانهي عالي براي شروع صبح زمستاني شما باشد. فقط اصلا تخممرغ خام يا نيمه پخته نخوريد چون ممکن است حاوي نوعي باکتري باشد که به سلامت شما آسيب ميرساند.
زنجبيل
وقتي نوبت به نوشيدنيهاي گرم در طول فصل زمستان برسد، اصلا نميتوانيد چاي زنجبيل تسکيندهنده را ناديده بگيريد. زنجبيل که سرشار از آنتياکسيدان است يک راه عالي براي تقويت سيستم ايمني بدنتان است به اين ترتيب که راديکالهاي آزاد را در بدن شما کاهش ميدهد. زنجبيل همچنين گردش خون را در بدن افزايش ميدهد که براي سلامت بهينه بسيار مهم است.
در آغاز سرماخوردگي يا آنفلوآنزا، زنجبيل به عنوان يک آنتيبيوتيک موثر عمل ميکند. اين ريشهي خوراکي همچنين در کاهش علائم التهاب و ورم مفاصل که در طول ماههاي زمستاني بدتر ميشود، موثر است. زنجبيل به بهبود فرآيند هضم نيز کمک ميکند و از پوست صاف و بيعيب و نقص محافظت ميکند. علاوه بر اين، زنجبيل به نرمال شدن سطح قند خون کمک ميکند؛ طبيعي نبودن قند خون ممکن است توانايي شما را براي از دست دادن وزن يا خوردن مواد غذايي سالم تحت تاثير قرار دهد. 2 يا 3 فنجان دمنوش زنجبيل در روز بنوشيد.
روش دم کردن دمنوش زنجبيل
يک قاشق غذاخوري از برشهاي زنجبيل و 2 فنجان آب را در يک قوري کوچک بريزيد.
حرارت را زياد کنيد تا آب داخل قوري بجوشد.
حرارت را کم کنيد، در قوري را بگذاريد و اجازه بدهيد به مدت 10 دقيقه با حرارت ملايم بجوشد.
ترکيب را صاف کنيد و کمي به آن عسل بيفزائيد. براي بهبود طعم و مزه، همچنين ميتوانيد 1 قاشق چايخوري آب ليمو تازه به آن اضافه کنيد.
زردچوبه
زردچوبه يکي از بالاترين سطوح آنتياکسيدان را در ميان مواد خوراکي دارد و بايد يکي از ضروريات در طول ماههاي زمستان باشد. اين ادويه ميتواند سيستم ايمني بدن را تقويت کند اگر به طور مرتب مصرف شود. زردچوبه با توجه به خواص ضد التهابي و آنتياکسيدانياش، مزاياي فراواني نيز براي افراد مبتلا به درد مفاصل در طول روزهاي زمستان دارد. به علاوه، اين مادهي خوراکي به مبارزه با راديکالهاي آزاد که به پوست آسيب ميزنند و درخشش و کشساني آن را از بين ميبرند، کمک ميکند.
با اضافه کردن زردچوبه به يک ليوان شير ميتوانيد يک نوشيدني سالم تهيه کنيد. در واقع، شير زردچوبهي گرم يک درمان خانگي محبوب براي سرفه، احتقان، سرماخوردگي و آنفولانزا است. اين نوشيدني به ويژه در برابر سرفهي خشک موثر است.
روش تهيه شير زردچوبه
1 فنجان شير را روي اجاق گاز گرم کنيد.
وقتي شير گرم شد، ½ قاشق چايخوري پودر زردچوبه به آن اضافه کنيد. هم بزنيد تا زردچوبه کامل حل شود.
1 تا 2 قاشق چايخوري ريشهي زنجبيل، 2 حبه، و 1 هل اضافه کنيد.
اجازه بدهيد که اين محلول چند دقيقه بجوشد.
شير را از يک صافي ريز رد کنيد و در حالي که هنوز گرم است، آن را بنوشيد و لذت ببريد.
بادام
خوردن يک کاسه آجيل، به خصوص بادام بوداده، در يک بعد از ظهر سرد زمستاني براي خيليها خوشايند است. بادام يکي از بهترين مواد غذايي براي حفظ سلامت شما در طول زمستان است. اين مغز کوچک سرشار از آنتياکسيدانهايي است که ميتوانند با مبارزه عليه راديکالهاي آزاد که سيستم ايمني شما را ضعيف ميکنند، تاثير شگفتانگيزي روي سلامت شما بگذارند. ميتوانيد خواص شگفت انگيز بادام را نيز مطالعه کنيد.
آنها همچنين غني از نوع بسيار خوبي از پروتئين، منيزيم، فيبر، ويتامين b، کلسيم، پتاسيم، فسفر، روي، آهن و چربيهاي سالم هستند. بادام ميتواند ميل به خوردن قند را در شما متوقف کنند و احساس سيري را در شما افزايش دهد و به اين ترتيب از افزايش وزن جلوگيري کند.
ويتاميناي موجود در بادام به تغذيهي پوست شما کمک ميکند و از آن در مقابل اشعهي uv خورشيد که بسيار مضر است، محافظت ميکند. به علاوه، بادام با داشتن خواص ضد پيري زياد، به کاهش چين و چروک، خطوط ريز و نشانههاي ديگر پيري کمک ميکند.
– شما ميتوانيد روزانه 15 تا 20 بادام به عنوان يک ميان وعدهي سالم و خوشمزه بخوريد. با اين حال، از آنجايي که بادام سرشار از چربيهاي اشباع نشده و کالري است، نبايد در خوردن آن زيادهروي کنيد.
– قبل از حمام رفتن، بدن خود را با روغن بادام ماساژ بدهيد تا پوستتان به طور قابلملاحظهاي درخشان و زنده شود.
انار
انار، يکي از قديميترين ميوههاي جهان، سرشار از آنتياکسيدانهايي، مانند پليفنل، تانن، فلاونوئيدها و آنتوسيانينها، است که کمک خواهند کرد در طول زمستان سالم و قوي بمانيد. ميتوانيد خواص درماني انار را در اين مطلب مطالعه کنيد.
اين ميوه همچنين داراي خواص ضد التهابي است که گفته ميشود مانع آنزيمهايي ميشوند که به مفاصل آسيب ميرسانند و باعث درد و سفتي ميشوند. اين خاصيت به ويژه براي افراد مبتلا به آرتريت مفيد است.
انار همچنين داراي مزاياي ضد پيري براي پوست است و آن را انعطافپذير، صاف و جوانتر نگه ميدارد. انار با توجه به ميزان بالاي ويتامين c که دارد، تشکيل کلاژن را افزايش ميدهد، و کمک ميکند که افتادگي پوست و چين و چروک ديرتر پديدار شوند. به علاوه، به دليل کالري نسبتا کمي که دارد، به درد کساني که مراقب وزنشان هستند، ميخورد. شما ميتوانيد اين ميوهي ترش را به آبميوه، اسموتي و سالادتان اضافه کنيد. حتي ميتوانيد آن را به عنوان ميانوعده بخوريد.
آووکادو
روزهاي سرد زمستان بهترين فرصت براي لذت بردن از ميوهي خامهاي آووکادو است. آواکادو يک خوراکي مفيد براي زمستان است. آووکادو فوايد زيادي براي بدن دارد. ويتامينهاي a، c و e و همچنين اسيد فوليک، منيزيم و پتاسيم. در واقع، چربيهاي تکاشباعنشدهي موجود در آن که براي قلب مفيد هستند، اجازه ميدهند تا شما مواد مغذي بيشتري از ساير مواد خوراکي جذب کنيد.
چربيهاي تکاشباعنشده همچنين کمک ميکنند لايهي اپيدرمي پوستتان رطوبت را حفظ کند، و در نتيجه از خشکي پوست جلوگيري ميکند. خوردن اين ميوه باعث کاهش پيدايش خطوط ريز و چين و چروک و همينطور بهبود رنگ پوست شما ميشود. آووکادو همچنين باعث توليد کلاژن ميشود، مادهاي که قابليت ارتجاعي و استحکام پوستتان را حفظ ميکند. به جاي پنير و مايونز در ساندويچتان از برشهاي آووکادو استفاده کنيد.
شما همچنين ميتوانيد روغن آووکادو را براي ماساژ دادن بدنتان قبل از رفتن به حمام استفاده کنيد. اين کار پوست بيحال، خشک و خارشدارتان را مرطوب خواهد کرد.
کلم بروکلي
اين سبزي زيبا حاوي ميزان بسيار زيادي آنتياکسيدان و همچنين تعدادي ويتامين و مواد معدني است. کلم بروکلي به ويژه ويتامين c، فيبر، بتا کاروتن، فولات و پتاسيم زيادي دارد. اين سبزي همچنين فوايدي براي پوست خشک و پوسته پوسته شدهي شما در زمستان دارد. ويتامين c توليد کلاژن را براي سالم نگه داشتن پوست تحريک ميکند، در حالي که ويتامين a از غشاء سلول پوست محافظت ميکند و مانع از آسيب پوست در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشيد ميشود. به علاوه، اين مادهي خوراکي تنها 15 تا 25 کالري در هر وعده دارد، بنابراين لازم نيست در مورد افزايش سايز کمرتان در طول ماههاي زمستان نگران باشيد.
کلم بروکلي را به غذاهاي گياهي اضافه کنيد يا به روش تفت روغن داغ آنها را بپزيد. براي داشتن عطر و طعم بيشتر، بروکليها را بخار پز کنيد يا آنها را در فر بپزيد. سوپ کلم بروکلي نيز طرفداران زيادي دارد.
و چند خوراکي مفيد براي زمستان را در اينجا معرفي ميکنيم
در کنار اين 10 خوراکي مفيد براي زمستان بايد شکلات تلخ، چاي سبز، سيبزميني شيرين، دانهي چيا، شکر زرد، کدو تنبل، تخمه کدو، عسل، بلغور جو دوسر و گريپ فروت را نيز در رژيم غذايي خود بگنجانيد.
seemorgh.coml/lifestyle
منبع : bazdeh.com