بزرگنمايي:
چه خبر - مضرات مصرف مواد قندي
مواد قندي علاوه بر آنکه فرد را دچار معضل چاقي و بيماري ديابت ميکنند، رژيم غذايي مملو از مواد قندي با بروز مواردي از ناهنجاريها در عملکرد مغز همچون کم شدن قدرت حافظه و ضعف فعاليتهاي شناختي مرتبط است.
کارشناسان سلامت با بيان اينکه تمامي انواع مواد قندي مضر نيستند، اظهار داشتند: بدن بيشتر مواد غذايي دريافتي را به مواد قندي تبديل ميکند. قند مفيد يا گلوکز از مصرف کربوهيدراتها توليد ميشود. در واقع گلوکز سوختي براي سلولهاي بدن به حساب ميآيد.
دومين نوع مواد قندي فروکتوز است. فروکتوز دريافتي از طريق مصرف ميوهها و سبزيجات ضرري ندارد، اما مصرف آن از طريق عسل، نوشيدنيهاي حاوي مواد قندي و هر نوع خوراکي فراوري شده به سلامت ضرر ميرساند. فروکتوز در تحريک کردن هورمونهايي همچون انسولين که به احساس سيري در فرد کمک ميکند، ناتوان است.
مواد قندي، همچون يک ماده اعتياد آور عمل ميکنند. تنها مصرف مقدار کمي از مواد قندي باعث ميشود مغز ماده دوپامين ترشح کند، ماده شيميايي طبيعي در مغز که موجب تحريک احساس گرسنگي در فرد ميشود. در يک بررسي مشخص شد افرادي که از مواد حاوي فروکتوز مصرف کردهاند در مقايسه با مصرف کنندگان خوراکيهاي حاوي گلوکز بيشتر دچار احساس گرسنگي و ميل به خوردن ميشوند.
همچنين مواد قندي باعث فرسوده شدن پوست ميشوند. وجود مقدار زيادي از مواد قندي موجب تجزيه کلاژن و الاستين در پوست ميشود. علاوه بر اين به محض ظاهر شدن چين و چروک روي پوست، روشي براي درمان آسيب ديدگي وجود ندارد. تنها راه براي ترميم چين و چروکها به حداقل رساندن يا کنار گذاشتن مصرف مواد قندي است.
از ديگر مضرات مصرف مواد قندي از بين رفتن حسگرهاي پرخوري است. به گفته کارشناسان، مصرف بيش از حد مواد قندي مانع از فعاليت حسگرهاي پيش گيرنده از پرخوري ميشود. همچنين فاکتور نورونزايي مشتق شده از مغز به اين عضو در ارتباط با يادگيري و شکل گيري حافظه جديد کمک ميکند. زمانيکه سطح اين فاکتور پايين باشد مغز در يادگيري مطالب جديد ناتوان ميشود. علاوه بر اين حذف مواد قندي از رژيم غذايي با علائم مشابه با ترک کردن مواد مخدر همراه است. اولين و مهمترين گام در از بين بردن وابستگي به مواد قندي ايجاد تغيير قاطع در رژيم غذايي است.
منبع:isna.ir