بزرگنمايي:
چه خبر - با ارزش غذايي ميگو بيشتر آشنا شويد
ميگو حجم بالايي از انواع مواد معدني مانند يد و سلنيوم را در خود جاي داده است. اين غذاي دريايي، داراي پروتئين بسيار باکيفيتي هم هست و ميتواند تامينکننده حجم مناسبي از پروتئين مورد نياز بدن باشد. سلنيوم فراوان موجود در ميگو بهعنوان يک ماده معدني با ارزش به بهبود عملکرد شناختي مغز کمک ميکند؛ باعث تقويت سيستم ايمني بدن ميشود، قدرت باروري را هم در زنان و هم در مردان افزايش ميدهد، احتمال ابتلا به بيماريها و گرفتگي عروق را پايين ميآورد، جريان خون را در رگها بالا ميبرد، راديکالهاي آزاد احتمالي در بدن را آزاد ميکند و در نهايت باعث بهبود فعاليت آنتياکسيدانها در بدن ميشود.
يکي از نکات مهمي که هميشه درباره مصرف ميگو مطرح بوده و هست، بحث درباره ميزان کلسترول موجود در آن است. برخي از افراد بهدليل کلسترول بالاي موجود در ميگو، دور مصرف اين غذاي ارزشمند را خط ميکشند. اين در حالي است که با وجود بالا بودن ميزان کلسترول ميگو، باز هم ما ممنوعيت مصرفي براي آن در نظر نميگيريم.
بهتر است بدانيد که مصرف متعادل انواع خوراکيهاي حاوي کلسترول (انواع گوشت، فرآوردههاي لبني و فرآوردههاي گوشتي) براي افراد سالم جامعه هيچ ضرري ندارد؛ يعني اگر يک فرد سالم تا روزي 3 تخممرغ يا 10 عدد ميگو هم مصرف کند، مشکلي برايش ايجاد نميشود. تنها محدوديتي که ما براي مصرف ميگو در نظر ميگيريم، محدوديت مصرف براي افراد مبتلا به چربي خون بالاست که از ldl يا همان چربي بد خون بالا رنج ميبرند. اين افراد بايد دفعات مصرف ميگو را در برنامه غذايي خود به حدود 2 تا 3 مرتبه در طول ماه محدود کنند. از طرف ديگر، افرادي که کلسترول خون بالايي دارند بايد ميگو را با روشهاي ديگري طبخ کنند تا حجم کلسترول دريافتي پايين بيايد. بنابراين، کبابپز، تنوري، آبپز يا بخارپز کردن ميگو براي اين افراد، بهتر از سرخ کردن آن است.
نکته ديگري که ميتوان درباره مصرف ميگو مطرح کرد، همراهان اين غذا هستند. باتوجه به ميزان کلسترول قابلملاحظه موجود در ميگو، بهتر است اين خوراک دريايي را با حجم قابلتوجهي از سبزيها و صيفيهايي مانند گوجهفرنگي، هويج، فلفل، انواع سبزيهاي برگ سبز يا حتي کدو يا بادمجان همراه کنيد تا تعادل مناسبي در بشقاب غذاييتان ايجاد شود.
رازهايي در مورد ميگو و طبخ ميگو
1. اگر هنگام خريد ميگو به نوشتههاي روي بستهبندي دقت کنيد، حتما متوجه اعداد و علائمي مانند u10، u8 يا u6 خواهيد شد. اين اعداد، نشانه اندازه ميگوها هستند. بهتر است بدانيد که کوچک يا بزرگ بودن ميگوها، هيچ تفاوتي در ارزش تغذيهاي آنها ايجاد نميکند.
2. بهتر است براي تهيه انواع پلوهاي مخلوط با ميگو از ميگوهاي ريزتر و براي تهيه انواع خوراکهاي ميگو از ميگوهاي درشتتر استفاده کنيد.
3. حتما پيش از مصرف ميگو، آن را خارج کنيد، بدين ترتيب که با کمک نوک چاقو، رگ درشت داخل کمر يا به عبارتي روده ميگو که همچون نخ سياه يا سبز رنگ است را خارج کنيد. براي اين منظور، نوک چاقو را زير روده قرار دهيد و آن را بکشيد. سپس، ميگو را زير آب سرد بشوييد، زيرا اگر روه ميگو در بدن آن باقي بماند مي تواند باعث طعم بد ميگو بشود.
4. اگر دچار حساسيتهاي غذايي مختلف هستيد، بايد بدانيد ميگو هم در گروه غذاهاي بسيار حساسيتزا قرار دارد و مشورت با پزشک پيش از مصرف آن، ضروري است.
5. اگر ميگوي تازه و کامل خريديد، حتما آن را با دستکش پاک کنيد. ميگوهاي کامل تيغهاي بسيار ريزي در ناحيه سر و پوست دارند که به سادگي با چشم ديده نميشوند و فرو رفتن اين تيغها در پوست دست ميتواند باعث آزردگي و خارش پوست دست براي چند روز شود.
6. زمان پخت ميگو بايد کوتاه باشد تا بافت و طعم مطلوب آن از دست نرود. پختن يا سرخ کردن ميگو در کمتر از 7دقيقه بهترين زمان براي طبخ آن است.
7. پياز و سير همراه زردچوبه و گوجهفرنگي يا ادويه مخصوص ميگوي جنوبي، بهترين طعمدهندههاي ميگو محسوب ميشوند.
مصرف اين غذا پيشنهاد ميشود به:
افراد لاغر يا کساني که ميخواهند به هر دليلي مقدار چربيهاي مفيد را کمي در برنامه غذايي خود افزايش دهند، اين افراد ميتوانند مقداري تخمه آفتابگردان، گردوي خردشده يا دانه کنجد بوداده روي ميگوها بپاشند. اگر دوست نداريد طعم ميگوها غالب باشد، ميتوانيد سبزيهايي مانند جعفري و گشنيز را به سس اين غذا و هويج و مقداري جوانه تازه را به ميگوهاي در حال تفت دادن، اضافه کنيد.
ارزش تغذيهاي يک وعده غذاي تهيه شده از ميگو عبارت است از:
هر وعده از غذاي تهيه شده با ميگو حاوي 6 گرم چربي (2 گرم چربي اشباع)، 1 گرم فيبر، 4 گرم کربوهيدرات، 22 گرم پروتئين، 28 ميکروگرم فولات، 162 ميليگرم کلسترول، 2 گرم قند، 1330 واحد بينالمللي ويتامين a، 36 ميليگرم ويتامين c، 100 ميليگرم کلسيم، 1 ميليگرم آهن، 270 ميليگرم سديم و 387 ميليگرم پتاسيم است. ضمن اينکه ميتواند 59 درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين c و 27 درصد به ويتامين a را هم تامين کند.
منبع: salamat.ir