بزرگنمايي:
چه خبر - خوراکي هاي مفيد براي سرماخوردگي
مهمترين بيماري که فصل پاييز تعداد زيادي از افراد اجتماع به آن مبتلا ميشوند. سرماخوردگي يا آنفلوآنزاست. سرماخوردگي از نظر پزشکي بيماري سختي محسوب نميشود، اما حداقل چند روزي فرد مبتلا را خانهنشين کرده يا از سرعت فعاليتش ميکاهد. مصرف خوراکيهاي مفيد در دوران سرماخوردگي کمک بسياري به سرعت بهبود شما ميکند. پس اگر ميخواهيد دوران سرماخوردگي را با سرعت بيشتري طي کنيد به توصيههاي زير عمل کنيد:
_ تا ميتوانيد خوراکي و ميوههاي تازه حاوي ويتامين ث بخوريد
اين که ويتامين ث با چه مکانيزمي به بهبود بيمار مبتلا به سرماخوردگي کمک ميکند هنوز مشخص نشده است. اما تاثير مصرف آن در بهبود اين بيماري غير قابل انکار است. پس ويتامين ث مصرف کنيد. مرکباتي مثل پرتقال و نارنگي و ليمو شيرين و همچنين کيوي و فلفل دلمهاي و پياز منبع بسيار غني ويتامين ث است. استفاده از قرص خوراکي يا قرص جوشان ويتامين ث، زماني که فرد به دليل تداخل و ابتلا به بيماريهاي ديگر نميتواند منبع خوراکي ويتامين ث را دريافت کند توصيه ميشود.
_ هنگام سرماخوردگي، مخصوصا وقتي با عفونت گلو همراه باشد، عمل بلع سخت تر ميشود. براي راحت تر شدن بلع بهتر است از غذاهاي مايع مثل سوپ و آش و عدسي و همچنين نوشيدنيهاي گرم استفاده کنيد. نوشيدنيهاي گرم باعث نرم شدن مخاط و آسانتر شدن بلع در عفونتهاي گلو و بيني ميشود.
_ از دمنوش زنجبيل که حاوي ترکيبات ضدويروس و ضدميکروبي است بهعنوان نوشيدني در دوران سرماخوردگي استفاده کنيد تا هم باعث نرم شدن مخاط گلويتان شود و هم به تقويت ايمني بدنتان کمک کند.
_ اگر سرما خوردهايد و ميخواهيد به غذاهايتان طعم دهيد، سير طعم دهنده قوي اي است که خواص آنتي بيوتيکي و ضد ويروسي هم دارد و باعث ايجاد مقاومت طبيعي بدنتان در قبال ويروسها ميشود.
_ يکي از غذاهاي فوري و آساني که از گذشته در خانهها موقع سرماخوردگي معمول بوده، سوپ مرغ است. سوپ مرغ و سبزيجات خاصيت ضد التهابي دارد و خوردن آن در کمتر کردن علايم عفونتهاي دستگاه تنفسي و التهاب مخاط حلق موثر است.
_ ترکيبات فنول ضد ميکروب و ضدعفونيکننده مجاري تنفسي فوقاني است و خوشبختانه به وفور در گياه آويشن يافت ميشود. آويشن را در آب جوش بريزيد و بگذاريد ده دقيقهاي دم بکشد و بعد صاف کنيد و روزي سه بار بنوشيد.
منبع : چهارديواري جام جم