بزرگنمايي:
چه خبر -
دکتر محمد حسين عزيزي متخصص علوم و صنايع غذايي گفت، بهترين نوع چاي آن است که پس از دم کشيدن، برگ هاي آن در قوري مشخص، باز و مسطح شود، عطر و طعم طبيعي چاي را داشته باشد و رنگ آن قهوه اي و در غلظت کم باشد و مزهاي گس و طعمي اندکي تلخ داشته باشد. اغلب چاي هايي که روي بستهبندي آن کلمات شکسته، برگي، قلمي و تهيه شده از برگچه هاي بالايي بوته چاي نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبيت بالايي برخوردارند و نشانهاي براي تشخيص چاي خوبند.
رئيس انجمن صنايع غذايي ايران با اشاره به اينکه به برگ هاي بالايي بوته چاي، غنچه هاي برگي چاي نيز گفته مي شود اضافه کرد: اين برگ ها نرمي و لطافت بيشتري دارند و ريزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بيشتر و طعم گستري دارند و جزو چايهاي درجه 1 محسوب مي شوند. برگ هاي کمي درشتتر، چاي درجه 2 و چايي که از برگ هاي بزرگ و پير و ضخيم پاييني بوتهها تهيه شده باشد چاي درجه 3 ناميده مي شود که تلختر است. در ميان انواع چاي، بستهبنديهاي معروف به کيسه اي هم از خاکه هاي بي کيفيت چاي تهيه مي شوند که اغلب حاوي عطر و طعم شيميايياند.
به گفته اين عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس، چاي کله مورچه و باروتي که خيلي سريع رنگ مي دهند و چه بسا به همين دليل هم بسيار مورد استقبال مردم قرار گرفته اند، چاي باروتي و کله مورچه، چاي درجه 3 هستند که از مخلوط کردن خرده ها و پودر کهنه چاي با رنگ و اسانس تهيه ميشوند. اين نوع چايها را فرم ميدهند يا به شکل گلوله در ميآورند و چون به اين نوع چاي رنگ سنتزي مي زنند پس از مدتي رنگ آن تغيير کرده و کدر، تيره و مات مي شود که همين نشانهها و خصوصيات مشخص ميکند چنان چايي حاوي مواد رنگي و بي کيفيت است.
وي همچنين درباره چاي ارگانيک که اين روزها در برخي مراکز عرضه مي شود گفت: نمي توان به ارگانيک بودن اين نوع محصولات اعتماد کرد اما براي خريد چاي بهتر است سراغ برندهاي معتبر و معروف رفت و هرگز چاي فله اي خريداري نکرد چون اين نوع چايهاي فلهاي کارشناسي نشدهاند و اغلب هم در شرايط غير بهداشتي نگاهداري ميشوند.
منبع: salamatonline.ir