آخرین اخبار

تقويت فن بيان با چند روش ساده و موفقيت آميز شادکامي و موفقيت

تقويت فن بيان با چند روش ساده و موفقيت آميز

  بزرگنمايي:

چه خبر - 11 راه ساده براي تقويت فن بيان

مديران کسب‌وکار به ارتباطات اهميت زيادي مي دهند. اگر مي خواهيد ارتباطات مؤثري برقرار کنيد، تسلط بر آنچه لازم است بگوييد و چگونگي بيان آن، فاکتورهاي مهمي هستند. هرچند يکي از عناصر ارتباط کلامي معمولا اهميت بيش تري دارد، شيوه ي صحبت کردن. 11 راه زير در اين زمينه به شما کمک مي‌کند.
همه  ما تا به‌حال با افرادي سَر  و  کار داشته ايم که صداي شان خيلي دل خراش، نازک يا مصنوعي بوده است. صحبت کردن بعضي افراد آنقدر ناخوشآيند است که پيام گوينده را کاملا خراب مي کند. شما در چند قدم مي توانيد کيفيت، لحن، حالت بيان و صداي تان را بهتر کنيد. فقط به دانستن چند فوت‌و‌فن ساده و تمرين آنها نياز داريد.

از فرصت استفاده کنيد تا صداي تان، توانايي متقاعد کردن افراد و تعهدتان به متني که مي خوانيد را تقويت کنيد. اين يعني کسب‌وکار و ميزان رضايت مشتري هاي‌تان ارتقا مي يابد و خدمات شما را بيشتر به ديگران توصيه مي کنند.

1 - شمرده صحبت کنيد

با هر صدا و سرعتي که صحبت مي کنيد، «وضوح» کليد موفقيت‌تان است. شنونده بايد قادر باشد تمام کلمات را بشنود، بنابراين هر عبارت مبهمي مي تواند اين وضوح را از بين ببرد. درست صحبت کردن را با تلفظ و اداي صحيح کلمات تمرين کنيد.
کِيتي شوارتز، مدير شرکت دورام، در کارگاهي که با موضوع بهبود مهارت سخنراني براي کسب‌وکار در کاليفرنياي شمالي برگزار شد، به نکته‌ي مهمي اشاره کرده است: «يکي از کارهايي که مي توانيد انجام دهيد تا وضوح کلام تان را بيشتر کنيد، کم کردن سرعت است.»
افراد وقتي نگران هستند يا درباره ي آنچه مي‌گويند ترديد دارند، تمايل دارند سريع صحبت کنند. همچنين او مي گويد: «شمرده صحبت کردن نه‌تنها فهم شنونده را از صحبت‌هاي شما تقويت مي کند، بلکه باعث مي شود مطمئن و آرام به نظر برسيد.»
معياري خوب وجود دارد تا کيفيتِ سرعت صحبت‌تان را ارزيابي کنيد، فرض کنيد که شماره  تلفني را مي‌خوانيد، فردي که گوشش با شماست، بايد بتواند آن را يادداشت کند. براي تمرين سرعتِ گفتار، رشته ي بلندي از اعداد را بخوانيد و حين انجام اين کار آنها را در هوا يادداشت کنيد. اين تکنيک براي رسيدن به ضرب آهنگي عالي است.

2 - با اعتماد به‌ نفس صحبت کنيد

«اِاِ…، سلام به همگي…، اسم من، اِاِ…، امينه.»متأسفانه بايد بگويم کسي به ادامه ي اين سخنراني گوش نمي کند. اين مثال نشان مي دهد که چگونه نداشتن اعتمادبه‌نفس به همه‌چيز لطمه مي‌زند، مخصوصا به صداي‌تان.
احساس کنيد حرفي که مي‌زنيد، متعلق به خودتان است. با تمام اعتمادبه‌نفسي که در دنيا وجود دارد، صحبت کنيد. فرض کنيد مي خواهيد با کاراته‌بازي، تعدادي بلوک محکم را بشکنيد. اندکي ترديد باعث مي شود به جاي بلوک ها دست‌هاي شما بشکنند.

3 - منظورتان را به‌درستي بيان کنيد

نکته ي قبل در مورد اعتمادبه‌نفس موقع صحبت کردن بود و اين نکته مربوط به لحنِ صحبت کردن با توجه به موضوع مورد بحث است. وقتي با اشتياق صحبت مي کنيد، مردم تفاوت را حس مي کنند. شايد اين نکته‌، بسيار لطيف و کمي نامحسوس باشد اما در حقيقت وقتي در متن تان طنين انداز شود، صداي تان قابل قبول تر و متقاعد کننده تر به نظر خواهد رسيد.

4 - خودپرستي را کنار بگذاريد

مايک تايسون مي گويد: "بايد در زندگي فروتن باشيد، اگر فروتن نباشيد، زندگي شما را فروتن مي کند."
براي تقويت اين مورد مي توانيد خودتان را با افرادي احاطه کنيد که بهتر از شما هستند. مي توانيد از هم جواري با آنها درس‌هاي زيادي ياد بگيريد که از روش هاي ديگر، آموختن اين درس‌ها امکان پذير نيست و مهارت تان را ارتقا دهيد. در کلاس ها و کارگاه هايي شرکت کنيد که از افرادي تشکيل شده است که در حرفه شان از شما بهتر هستند. به تجربيات شان گوش کنيد، ممکن است سخت باشد اما قطعا به بهتر شدن تان کمک مي کند.

5 - با صداي تان با ملايمت رفتار کنيد

برخلاف يک نوازنده ي گيتار، پيانو يا طبل، به عنوان يک سخنران، ابزار کار شما بدن تان است. ببينيد چطور نوازنده هاي حرفه اي از آلات موسيقي شان نگهداري مي کنند. باوسواس آن را تميز، از آن محافظت، قطعات شکسته اش را تعمير و در جاي خوب و راحتي از آن نگه‌داري مي کنند.

شما چطور با ابزار کارتان رفتار مي کنيد؟ براي نگه‌داري، مراقبت و حفاظت از طراوتش چه کارهايي انجام مي دهيد؟

براي حفاظت از صداي تان اين نکات را رعايت کنيدنفس عميق بکشيد و با استفاده از الگوهاي تنفسيِ مناسب، گام اول را در اين راه محکم برداريد

کيت دِوُر، مؤسس توتال وُيس، مي گويد: «اگر به‌جاي تنفسِ عميق شکمي، از راه سينه و سطحي نفس بکشيد، صداي تان ضعيف تر و وحشت‌زده به‌نظر مي‌رسد، همچنين اين کار مي تواند باعث کشش غيرضروري تارهاي صوتي تان شود. وقتي اضطراب داريد يا وحشت زده هستيد شايد کمي سخت باشد يادتان بماند نفس عميق بکشيد، اما نفس‌هاي آرام، عمق صداي تان را بهبود مي بخشد و به شما کمک مي کند مطمئن تر به نظر برسيد.»

زياد آب بنوشيد

دِوُر مي گويد: «سيراب نگه داشتن بدن به کيفيت صداي تان کمک بسياري مي کند.» اگر در طول روز قهوه، نوشابه يا نوشيدني هاي الکي بنوشيد، ممکن است تارهاي صوتي تان رطوبت لازم براي توليد بهترين صداي ممکن را نداشته باشند. همچنين او مي گويد: «تارهاي صوتي بايد انعطاف پذيري خوبي باشند، چون با سرعت زيادي مي‌لرزند.»
تارهاي صوتي زنان به طور متوسط 200 بار در ثانيه مي لرزند، اين عدد براي مردان حدود 120 بار در ثانيه است. با هر وعده ي غذايي، آب بنوشيد. يک بطري کوچک آب را پر کنيد و مرتب از آن کم کم بنوشيد. شايد اين مقدار آب زياد به نظر برسد اما بايد بدانيد اغلب مردم کم تر از حد مورد نيازشان آب مي نوشند.

از فرياد زدن پرهيز کنيد

شوارتز مي گويد: «عاشقِ فرياد زدن براي تشويق تيم مورد علاقه تان هستيد؟ بايد بگويم قطعا اين کار براي تارهاي صوتي تان خوب نيست.» فرياد زدن مي تواند باعث کشيده شدن آنها شود و صحبت کردن را براي تان مشکل کند. در بدترين حالت، فرياد زدن مي تواند به گره هاي صوتي و برآمدگيِ تارهاي صوتي منجر شود.

حداقل 7 ساعت در شب بخوابيد

يک صداي خسته، بد به‌نظر خواهد رسيد. همچنين خستگي براي صداي‌تان مضر است.

زمزمه نکنيد

اين کار براي صداي تان مشکل ايجاد مي‌کند و باعث کشيدگي تارهاي صوتي تان مي شود.

6 - حواس‌تان به وضع نشستن يا ايستادن تان باشد

دِوُر اعتقاد دارد طرز نشستن يا ايستادن هم مي تواند سخنراني شما را تحت‌تأثير قرار بدهد. صاف ايستادن يا نشستن به شما اجازه مي دهد به خوبي نفس بکشيد و صداي‌تان قدرت نفوذ بيشتري داشته باشد. کمي تکان دادن سر هم مي تواند مفيد باشد.
اگر چانه تان را بالا ببريد و سرتان را کمي کج کنيد، مي توانيد طنينِ صداي تان را کم کنيد و در نتيجه صداي تان شفاف تر به گوش برسد. او مي گويد: «اگر شانه هاي تان به هم نزديک باشد و به سمت سرتان قوز داشته باشد، بخش بزرگي از قدرت بالقوه ي صداي خود را از دست مي دهيد.»

7 - مراقب زير و بَم صداي‌تان باشيد

شوارتز مي گويد: «معمولا صداهايي با شيب زياد يا خيلي زير، به دليل اضطراب يا عدم اطمينان گوينده به وجود مي آيند.» استفاده  از شيب صحيحِ صدا به شما کمک مي کند ارتباطات بهتري برقرار کنيد. مي توانيد بهترين اوج صداي‌تان را با گفتن «آ-ها» پيدا کنيد (همان عبارتي که به جاي «بله» در جواب يک دوست مي گوييد). شوارتز اعتقاد دارد که اوج صداي تان در هنگام صحبت کردن بايد با «آ» همخواني داشته باشد.

8 - خودتان را آماده کنيد

شايد باورتان نشود اما يک قهرمان دويِ سرعت المپيک، قبل از اينکه سعي کند رکورد دنيا را جا به جا کند، حداقل 3 ساعت را صرف گرم کردن تمام اعضاي بدنش مي کند. راستش را بخواهيد من به جايي رسيده ام که قبل از پياده روي حتما بايد بدنم را گرم کنم، وگرنه عضلات پشت پايم به شدت درد مي گيرند.
داشتن آمادگي يک ضرورت است. هر روز صبح را با گرم کردن صداي تان شروع کنيد. عضلات صورت تان را بکشيد. برنامه هاي تان را به ترتيب اجرا کنيد. يکي از تمرين‌هايي که براي گرم کردن تارهاي صوتي مي توانيد انجام دهيد ارتعاش لب‌ها با عبور هوا از بين آنهاست (براي آشنايي با اين تمرين ويدئوهاي Lip Roll را در اينترنت جستجو کنيد.) ماهيچه‌هاي گردن تان را شُل کنيد.
تمرين هاي تنفسي تان را انجام دهيد. حتي اگر زماني براي گرم کردن صداي تان صرف نمي کنيد، هر روز صبح 5 دقيقه را به آماده کردن صداي‌تان اختصاص دهيد. اين تکنيک براي صداي تان به‌طور شگفت انگيزي خوب و براي سلامتي‌تان مفيد است.
اگر هنوز فکر مي کنيد اين ترفند احمقانه است، توجه داشته باشيد «سلين ديون» که سال‌ها در زمينه ي خوانندگي تجربه دارد و در کارش بسيار موفق است هنوز هم، هر روز صبح را با اين تمرين هاي پايه‌اي آغاز مي کند.

9 - «بدون آمادگي خواندن» را شروع کنيد

در موسيقي، به توانايي خواندن يک برگه ي موسيقي (که تا به حال آن را نديده ايد) و نواختن آن به وسيله ي آلت موسيقي، «بداهه‌نوازي» مي گويند.
براي سخنراني هاي طولاني يا پروژه هاي بزرگ مثل صداگذاري کتاب هاي صوتي يا ويدئوهاي آموزشي، ممکن است وقت تان براي چندين‌بار روخواني متن، قبل از شروع کار تلف شود، بدون اينکه نيازي به اين کار باشد. به جاي آن مي‌توانيد تمرين کنيد هنگامي که براي بار اول متني را مي‌خوانيد، آن را خوب بيان کنيد. ممکن است مدتي طول بکشد تا دهان و چشم هاي‌تان هماهنگ شوند اما اين مهارت به‌خوبي با گام بعدي که از آن صحبت خواهيم کرد در ارتباط است.

10 - تمرين کنيد

«در مورد تمرين کردن صحبت مي کنيم؟» با اينکه ديگران بارها و بارها اهميت تمرين را براي نتيجه دادن کارها توضيح داده‌اند. بله، ما هم در مورد تمرين کردن صحبت مي کنيم. بهترين هنرمندان دوبله مي توانند هزاران کلمه را بدون ارتکاب اشتباه بيان کنند، اما براي به‌دست آوردن اين مهارت، سال‌ها زمان لازم است. تمرين باعث از بين بردن نواقص مي شود و صداپيشه ها از اين راه به موفقيت مي‌رسند.
خيلي‌زود روي غلتک مي افتيد و خواندن و گفتارتان به‌هم‌ پيوسته و بدون اشتباه مي شود. به اين ترتيب در وقت تان صرفه جويي، در کارتان پيشرفت و از مهارت تان سود کسب مي کنيد.

11 - آرام باشيد

شايد اين آخرين نکته باشد اما مهم ترين مسئله است. چرا؟ چون اگر تازه کار هستيد، هر يک از سخنراني ها يا آزمون ها مي‌تواند براي تان به آخرين‌شان هم تبديل شود. پس همه چيز به اين چنددقيقه يا حتي چندثانيه بستگي دارد و اين موضوع مي تواند شما را نگران کند.
عميق نفس بکشيد و لبخندي بزنيد (که مي توانيد صدايش را از طريق بلندگو بشنويد). به توانايي هاي خودتان اعتماد داشته باشيد و بدانيد فرقي ندارد چه اتفاقي مي افتد، مهم اين است که شما به بهترين شکل تلاش کرده ايد.



منبع : chetor.com



ارسال نظر شما

Protected by FormShield

اخبار خواندنی

5 توصيه براي جذاب شدن در 3 دقيقه

عادت هاي بدي که شادي شما را به تاراج مي برد!!

تقويت اعتماد به نفس با چند تغيير ساده!!

5 فرد موفقي که بعد از اخراج شان موفق شدند!!

مديتيشن را چگونه در خانه تمرين کنيم؟

بگوييد چگونه مي خنديد تا شخصيت تان را به شما بگوييم!!

11 قانون اصلي فنگ شويي براي جذب عشق و پول

دوست خوب و واقعي چه ويژگي هايي بايد داشته باشد؟

آداب هديه دادن گل را بياموزيد

استفاده از كلمات قدرتمند – 101 كلمه ي قدرتمند

شخص دروغگو را با اين 8 مورد شناسايي کنيد

استرس شب امتحان را با اين روشها از بين ببريد

زبان بدن فروشنده حرفه اي چگونه است؟

کاهش استرس و اضطراب با چند روش خوراکي

اصول زبان بدن براي تشخيص کلاهبرداران در ازدواج

زندگينامه مريم ميرزاخاني، نابغه ايراني رياضي در جهان

مي خواهم شاد باشم و شاد زندگي کنم!!

مريم ميرزاخاني در ليست 5 زن نخبه رياضي دنيا

مادلين وسترهات، دستيار 26 ساله ترامپ چقدر درآمد دارد؟

5 اصل روانشناسي براي يک زندگي راحت

انسان هاي سمي اطرافتان را با اين روشها از زندگي تان دور کنيد

10 عادتي که براي شاد بودن بايد ترک شان کنيد!!

چگونه در مقابل خواسته هاي ديگران نه بگوييم؟

راه هاي کنترل خشم، چگونه خشم را کنترل کنيم؟

اين نشانه ها مي گويد بايد به دوستي تان پايان دهيد!!

در جمعه هاي دلگير چگونه حال مان را خوب کنيم؟

با همسر بهاره رهنما بيشتر آشنا شويد

دوست واقعي شما اين نشانه ها را دارد!!

اين 3 خصوصيت را هرگز نبايد داشته باشيد!!

فقط سه گام تا داشتن احساس خوشبختي فاصله داريد!

زبان بدن و 10 نکته که بايد بدانيد

روشهاي عالي براي مقابله با احساسات منفي

تحليل زبان بدن مسي و رونالدو در مراسم بهترينهاي سال فوتبال 2017

چرا ما ايراني ها عادت به عذرخواهي نداريم؟؟؟

اعتياد به تلفن همراه و دنياي مجازي را چگونه از بين ببريم؟

چگونه به کسي که قصد خودکشي دارد کمک کنيم؟/به بهانه خودکشي هاي اخير

گفتن اين جملات پس از 40 سالگي، ممنوع!

با غم و اضطراب بعد از زلزله چه کنيم؟

چگونه دقيقه نودي نباشيم؟!!

هنگام وقوع زلزله بهترين کار چيست؟

زبان بدن چيست و 12 نکته که در مورد آن بايد بدانيد

چگونه مانند آهنربا ديگران را جذب کنيم؟

تحليل جالب زبان بدن کي روش بعد از قرار گرفتن ايران در گروه مرگ

تاثير باورنکردني اسم افراد بر سرنوشت و وضعيت روحي آنها

روشهاي شاد بودن در زندگي هاي سخت امروزي!!

نکته هايي براي سحر خيزي در صبحهاي سرد زمستان

مردي 40 ساله ام و بيشتر فکرم مشغول زنان است؟

مثبت انديشي با 7 روش ساده

تست روانشناسي : چقدر اعتماد به نفس داريد؟

5 جمله اي که هرگز نبايد به خودتان بگوييد