بزرگنمايي:
چه خبر - مزاج قلب, استخوان و چربي از نگاه طب سنتي
سيد مهدي ميرغضنفري, پژوهشگر طب سنتي:
قلب گرمترين عضو بدن است:
بنابراين اگر زياده از حد گرميجات مثل فلفل، دارچين و زعفران خورده شود در بعضي از افراد که سريعاً قلبشان واکنش نشان ميدهد، مثلاً:
-تپش قلب ميگيرند -خودشان ضربان را ميفهمند -ناآرام هستند -فشارشان بالا ميرود پمپاژ قلبشان سريع ميشود
مخصوصاً در فصلهاي گرم اين اتفاق بيشتر بروز پيدا ميکند، مخصوصاً در افرادي که مزاج پايهشان گرم است, بايد از مصرف بيش از حد گرميجات خودداري کنند.
سردترين عضو بدن استخوان است:
تا حدي مصرف خوراکي هاي سرد و خشک مثل کشک و کلسيم و اينها براي استخوان با رعايت مزاج خوب است، ولي اگر از حد بگذرد، کمتر شود يا بيشتر شود دچار اشکال ميشويم.
مرطوبترين عضو بدن چربي است:
بنابراين کساني که خيلي چاق ميشوند و چاقي از نوع چربي پيدا ميکنند، رطوبت بدنشان خيلي بالا ميرود، اين افراد دچار پفآلودگي ميشوند و در فصل خنک مخصوصاً زمستان بسيار آسيب ميبينند و مفاصلشان اگر باد بخورد سرما ميخورند و دچار مشکلات ميشوند.
خوب است که ما بدانيم کدام عضو در بدنمان چه تغييري کرد و به چه صورت از نظر مزاج تأثير ميگذارد. گفتيم اگر چربي زياد شود رطوبت بدن زياد شده و شخص هميشه خوابآلود است و پف دارد و ما خيلي راحت با همکاري خود شخص ميگوييم مواد رطوبتي و مواد چرب را نخورد و رطوبت شخص پايين ميآيد.
اگر شخص در مصرف چيزهاي خشک کننده زيادهروي کند يا غلبه خشکي بر مزاجش حادث شود، مثلاً انواع غذاهاي حاضري, آماده, مصرف زياد ادويهجات, عدس, بادمجان و... مخصوصاً در فصل خشک مثل پاييز و زمستان ميبينند که موهايشان خشکتر و مجعد شد و خشکي بر آن غلبه کرده، راهش اين است که بايد چيزهاي رطوبتي، روغنمالي در حمام و مصرف چيزهاي رطوبتي تر و گاهي لبنيات و خاکشير و... را داشته باشد.
منبع:tasnimnews.com